Neler Yeni

Yardım Sıvı Metal sonum oldu...

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Mert Aksu
Ney

Ne yaptın hocam kullandınız mı sıvı metal?
hayır henüz değil sizde mi kullanmayı düşünüyorsanız? buarada bir sıvı metal buldum Amazon üzerinde 200tl 40tp lık kuponla beraber 160tl ye geliyor ama garip bir marka bilinmedik

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Samet Albayrak
hayır henüz değil sizde mi kullanmayı düşünüyorsanız? buarada bir sıvı metal buldum Amazon üzerinde 200tl 40tp lık kuponla beraber 160tl ye geliyor ama garip bir marka bilinmedik
Hocam bende kullanmadım. Alüminyum bloklarda falan kullanılmıyor galiba. Benim blok ne anlıyamadım. Ücret önemli değil benim için verim almam yeterli. Pc yi yeni aldım 2 gün önce elimdeki nactua ht1 macundan sürdüm 95 ortalama gezen işlemci 90 civarına düştü ama yeterli değil. Madem böyle sıvı metal bir seçenek var ve olumlu sonuç veriyorsa deneekten kaçınmam sadece uyumlu olsun yeter. Şimdilik biraz erteledim turbo boost kapatınca işlemci sakinleşip ısı bayağı stabil oluyor. Sağa sola akıp anakarti yakma ihtimali biraz sıkıntı ama bunun içinde araştırmalarım devam ediyor. Yabancı paylaşımlarda işlemci ve gpu kenarlarına siyah bir yalıtkan madde sürüyorlar bu sayede sivi macun aksada etrafa zarar vermiyor. Onun ne olduğunu araştırıyorum.

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Mert Aksu
Hocam bende kullanmadım. Alüminyum bloklarda falan kullanılmıyor galiba. Benim blok ne anlıyamadım. Ücret önemli değil benim için verim almam yeterli. Pc yi yeni aldım 2 gün önce elimdeki nactua ht1 macundan sürdüm 95 ortalama gezen işlemci 90 civarına düştü ama yeterli değil. Madem böyle sıvı metal bir seçenek var ve olumlu sonuç veriyorsa deneekten kaçınmam sadece uyumlu olsun yeter. Şimdilik biraz erteledim turbo boost kapatınca işlemci sakinleşip ısı bayağı stabil oluyor. Sağa sola akıp anakarti yakma ihtimali biraz sıkıntı ama bunun içinde araştırmalarım devam ediyor. Yabancı paylaşımlarda işlemci ve gpu kenarlarına siyah bir yalıtkan madde sürüyorlar bu sayede sivi macun aksada etrafa zarar vermiyor. Onun ne olduğunu araştırıyorum.
oje sürüyolar
Mesaj otomatik birleştirildi:

belki dalga geçmişim gibi görünücek ama sıvı metal akıp çipleri yakmasın diye oraya oje sürüyolar, en azından akarsa da oje olduğu için tepkimeye girmez diyr

bloğunun fotoğrafını atabilirmisin eğer ne bloğy olduğunu bilmiyorsan, kapton bant alman da gerekiyor aynı zamanda eğer ki uygulicsksanız, akmasına önlem almak için

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Samet Albayrak
roje sürüyolar

bloğunun fotoğrafını atabilirmisin eğer ne bloğy olduğunu bilmiyorsan, kapton bant alman da gerekiyor aynı zamanda eğer ki uygulicsksanız, akmasına önlem almak için
oje sürlebilir diyorlar. Ojede yüksek ısıya dayanabiliyor. Şimdi sıcaklık ile sorunum yok cihazı birdaha açtığımda resmini anca atabilirim şimdi bir daha sökemem.

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Mert Aksu
oje sürlebilir diyorlar. Ojede yüksek ısıya dayanabiliyor. Şimdi sıcaklık ile sorunum yok cihazı birdaha açtığımda resmini anca atabilirim şimdi bir daha sökemem.
oje sürmek istemedim ben ondan kapton bant sipariş edicem oda yüksek ısıya daynıyor en azından söktüğümde çıkar ojeyi çıkarırken zarar falan veririm diye korkuyorum ucuz makine değil çünkü

ekran kartıbın üstüne birşeyler var büyük siyah onlara koymak için termal ped de sipariş edicem icedragon denen bir sııv metal alıcam inşallah sıkıntı yaşamam bant sıvı metal ped toplam 350ye denk geliyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
135
İsim
Kaan
Ben bugün sırf bunun için kasayı açtım ve işlemci ekran kartı yüzeyine bakıp o riski alamayacağıma karar verdim.Pump out olmuş termal macunu temizleyip mastergel maker uyguladım ve kapattım.Isılar değişmedi maalesef ancak risk almamış oldum.

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Mert Aksu
Ben bugün sırf bunun için kasayı açtım ve işlemci ekran kartı yüzeyine bakıp o riski alamayacağıma karar verdim.Pump out olmuş termal macunu temizleyip mastergel maker uyguladım ve kapattım.Isılar değişmedi maalesef ancak risk almamış oldum.
bende ondan korktuğundan termal macun almıyorum çünkü zaten soba gibi bir bilgisayar boşa para vermek istemiyorum risk alıcaz mecbur ne yapalım.

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Samet Albayrak
oje sürüyolar

belki dalga geçmişim gibi görünücek ama sıvı metal akıp çipleri yakmasın diye oraya oje sürüyolar, en azından akarsa da oje olduğu için tepkimeye girmez diyr

Hocam benim bloğun aynısı bu. Ama işaretlediğim tarafta demir gibi bir malzeme var böyle sarı değil. Sert demir gibi bir malzeme.

Ekler

• blok.jpg
    blok.jpg
    307.7 KB · Hit: 186

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Mert Aksu
bakır blok ama o taraftaki şeyi anlayamadım bir türlü konu öne düşüyor sürekli keşke bilen biri yardımvı olabilse

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Mert Aksu
Hocam benim bloğun aynısı bu. Ama işaretlediğim tarafta demir gibi bir malzeme var böyle sarı değil. Sert demir gibi bir malzeme.
aklıma bişe geldi de bunu uyguladıktan sonra akmasın diye soğutucuyu yerleştirin ve işlemci ile soğutucu arasında kalan ufak boşluğa bant yapıştırsak kutu gibi kapansa bilgisayar lav topuna dönermi acaba

Arthur61

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
92
İsim
Samet Albayrak
aklıma bişe geldi de bunu uyguladıktan sonra akmasın diye soğutucuyu yerleştirin ve işlemci ile soğutucu arasında kalan ufak boşluğa bant yapıştırsak kutu gibi kapansa bilgisayar lav topuna dönermi acaba
Hocam ona gerek yok, zaten bu sıvı metal soğuk iken akan bir şey değil. Soğuk olduğundan katı halde oluyor. İyi uyguladıktan sonra akması zor. Uygularken sağa sola kaçırmamak ve fazla sürüp taşırmamak önemli. Şimdi değil ama yaza doğru deneyeceğim. Yazarım buraya pc nin garanti bi bitsin :D

flitttermice

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Eray Yılmaz
Laptopta o.c hastalığını anlamıyorum cok performans arttırmak istiyor isen masaüstü kullanmalisin %5 %10 performans artışı icin cihaz yakmaya gerek yok. He k ibareli bir islemcin olur custom sivi soğutmayi koyarsin ekran kartinida yorarsin islemciyide orası farklı. Laptopunuzu harap etmeyin lütfen.

Lympha

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
635
İsim
Mert Aksu
Laptopta o.c hastalığını anlamıyorum cok performans arttırmak istiyor isen masaüstü kullanmalisin %5 %10 performans artışı icin cihaz yakmaya gerek yok. He k ibareli bir islemcin olur custom sivi soğutmayi koyarsin ekran kartinida yorarsin islemciyide orası farklı. Laptopunuzu harap etmeyin lütfen.
overclock yapmayı hedeflemiyorum zaten, sistem overclocksuz iken kronik sorundan dolayı fazla ısınıyor forza oynarken gpu 85 cpu 95 görüyor ve fpsler dibi görüyor. masaüstü alsam taşımam fazlasıyla sıkıntılı ben çok yer değiştiren birisiyim her defasında kocaman kasa monitörle elimde dolaşamam

Top Bottom