Neler Yeni

SIVI SOĞUTMA DEVRİ BİTİYOR MU?

Alkameturkes

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
213
İsim
Alkame
Bende 2 bileşen de custom sıvı soğutmaya bağlı. 360 mm + 240 mm toplamda 5 radyatör fanı ve 3 kasa fanı kullanıyorum. Bütün fanlar devamlı şekilde stabil çalışabildiği minimum devirde. Devri daha fazla düşürdüğümde fan stabil dönmüyor ordan anlayın. Yükte kendini yırtan fanlı bir sistemden daha düşük sıcaklık değerlerine sahibim. Custom sıvı soğutmayı 2 tür insan yapıyor. İlki ekran kartını tam yükte 30-40 derecede çalıştırmaya çalışan kişiler. Bu sistemler ister istemez sesli oluyor. Bir de benim gibi boşta yada yükte sessizlik isteyen kişiler var. Fanları duyamıyorsunuz. En fazla ses gelen fan psu fanı =) Benim hiçbir fanım yüke göre hızlanmıyor dolayısı ile her zaman aynı sessizliğe sahip oluyorsunuz. Bu olaya bir kere alıştığınızda emin olun vazgeçemezsiniz. İnanılmaz bir sessizliğe karşın tüm dereceleriniz en iyi fan ile soğutma sağlanan sistemlere göre de biraz daha düşük oluyor. Hazır satılan sıvı soğutma kitleri ile custom yapılan sistemin performans olarak alakası olmadığını da belirteyim. Benim gibi aynı kasayı kullanıp sistem değiştiriyorsanız sıvı soğutma sisteminizi ufak modifiyelerle uzun süre kullanırsınız. Hava soğutma ile sıvı soğutma sistemlerini sadece dereceler ile karşılaştırmak doğru değil. Ses bana göre daha büyük öncelik örneğin.
hocam sistemin fotosu gelir mi?

Migel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Migel

Ekler

• 65de64a1-3541-4631-a466-69f7e143953b.jpg
    65de64a1-3541-4631-a466-69f7e143953b.jpg
    124 KB · Hit: 55

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar

Migel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
78
İsim
Migel
Tüpler soft mu hard gibi gözüküyor.
Hard tube kullanmıyorum ben. Kullanmamamın en önemli sebebi kasamı sevmem. Ön tarafı görece klasik dvd rom takılabilen fakat oldukça büyük bir kasa. Dvd rom ve ön slotlardaki bazı ekipmanlardan vazgeçmek istemediğim için kasa ne kadar full tower olsa da iç ortam daralıyor. Soft tube kullanmak oldukça avantajlı. Zahmetsiz ve kolaylıkla bir şey eklemek yada çıkarmak istediğinde mudahale edebiliyorsun. Hard tube kullanırsan pompa değişiminde bile biraz uğraşırsın. Farkedersen benim borular genelde normalden uzun bırakılmıştır. Ekleme çıkarmada boru kısa kalmasın diye oda :)

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Hard tube kullanmıyorum ben. Kullanmamamın en önemli sebebi kasamı sevmem. Ön tarafı görece klasik dvd rom takılabilen fakat oldukça büyük bir kasa. Dvd rom ve ön slotlardaki bazı ekipmanlardan vazgeçmek istemediğim için kasa ne kadar full tower olsa da iç ortam daralıyor. Soft tube kullanmak oldukça avantajlı. Zahmetsiz ve kolaylıkla bir şey eklemek yada çıkarmak istediğinde mudahale edebiliyorsun. Hard tube kullanırsan pompa değişiminde bile biraz uğraşırsın. Farkedersen benim borular genelde normalden uzun bırakılmıştır. Ekleme çıkarmada boru kısa kalmasın diye oda :)
Onu soracaktım ben de iyi düşünmüşsünüz güzel olmuş.

Aykut D.

80+ Gold
Geçen sıvı soğutmadan vazgeçip Kule tipi soğutma almıştım. Oyun ve render testlerine baktığımda kendi ısı değerlerimle 360mm sıvı soğutma kullananların ısı değerleri aynı olunca (fark varsa da max 3-4 derece) bi şaşırdım.
Üstüne bugün bu videoya denk geldim. Mantıklı gelmedi değil.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Sıvı soğutma fiyasko kaliteli hava soğutma > sıvı soğutma

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Numan kahraman
Gördüğüm kadarıyla sıvı sogutma ve hava soğutma kullanılan sisteme, ihtiyaca ve isteğe göre değerler değişiyor. Benim hayalim vardi full custom sıvı soğutma; işlemci ve ekran kartıyla beraber ssd, ram, işlemci beslemeleri, anakartın ısınan çipleri, psu(ciddiyim) sıvı sogutmayla sogutmayı planlıyordum. Biraz farklı olabilir, sogutma radyatörü olarak buyük araba radyatörü kullanmayı düşundüm tabii ki bu iş için para, zaman, arge ve muhendislik gerekiyor. Bende para olmadığından baştan kaybettim.

Yigityk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Yiğit yük
EVET HAKLISIN

Top Bottom