Alkameturkes
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 213
- İsim
- Alkame
hocam sistemin fotosu gelir mi?Bende 2 bileşen de custom sıvı soğutmaya bağlı. 360 mm + 240 mm toplamda 5 radyatör fanı ve 3 kasa fanı kullanıyorum. Bütün fanlar devamlı şekilde stabil çalışabildiği minimum devirde. Devri daha fazla düşürdüğümde fan stabil dönmüyor ordan anlayın. Yükte kendini yırtan fanlı bir sistemden daha düşük sıcaklık değerlerine sahibim. Custom sıvı soğutmayı 2 tür insan yapıyor. İlki ekran kartını tam yükte 30-40 derecede çalıştırmaya çalışan kişiler. Bu sistemler ister istemez sesli oluyor. Bir de benim gibi boşta yada yükte sessizlik isteyen kişiler var. Fanları duyamıyorsunuz. En fazla ses gelen fan psu fanı =) Benim hiçbir fanım yüke göre hızlanmıyor dolayısı ile her zaman aynı sessizliğe sahip oluyorsunuz. Bu olaya bir kere alıştığınızda emin olun vazgeçemezsiniz. İnanılmaz bir sessizliğe karşın tüm dereceleriniz en iyi fan ile soğutma sağlanan sistemlere göre de biraz daha düşük oluyor. Hazır satılan sıvı soğutma kitleri ile custom yapılan sistemin performans olarak alakası olmadığını da belirteyim. Benim gibi aynı kasayı kullanıp sistem değiştiriyorsanız sıvı soğutma sisteminizi ufak modifiyelerle uzun süre kullanırsınız. Hava soğutma ile sıvı soğutma sistemlerini sadece dereceler ile karşılaştırmak doğru değil. Ses bana göre daha büyük öncelik örneğin.