Yardım Sıvı soğutma hakkında sorular

samuraikek

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
772
Merhaba bugün havit f2001 soğutucuyu monte ettim işlemcim Intel i5 12400f

En başta görüntü gelmemişti ramleri tekrar taktım düzeldi o sorun değil artık

Termal pasta fıstık ezmesi kıvamındaydı bu normal mi?

Bir de ilk çalıştırmamda sıvı sesi geldi sonra gelmedi ilk çalışmada normal mi?

İşim olduğu için hızlıca resident evil 8 açtım 60 derece gösteriyordu bir sıkıntı yok muhtemelen değil mi?

Ledlerin bağlantısını yapmadım sadece fanları system fan girişine pompayı CPU fan girişine bağladım.

Bir de pompayı vidalarken üstteki 1 vida boşa dönüyor gibi diğer 3 vida kurtarır değil mi?

İşim olduğu için hızlıca resident evil 8 açtım 60 derece gösteriyordu bir sıkıntı yok muhtemelen değil mi?

Ledlerin bağlantısını yapmadım sadece fanları system fan girişine pompayı CPU fan girişine bağladım.
Anakartın modeline nedir?
Sıvı soğutmada fanları CPU Fan(CPU Opt )a, pompayı AIO Pump a tak.Eğer yoksa dediğin gibi normal
İlk çalıştırmada sıvı sesi gelmesi normal herhangi bir sıkıntı yok.
Her macunun kıvamı farklıdır. Kimisi sakız gibi olur, kimisi de sert olur, yayamazsın bile. (MX-6 gibi)
İşlemci stress testine sokabilirsin, sıcaklıkları görmek için (OCCT,Cinebench R23, Aida 64 gibi)

Bir de pompayı vidalarken üstteki 1 vida boşa dönüyor gibi diğer 3 vida kurtarır değil mi?
Pu
Anakartın modeline nedir?
Sıvı soğutmada fanları CPU Fan(CPU Opt )a, pompayı AIO Pump a tak.Eğer yoksa dediğin gibi normal
İlk çalıştırmada sıvı sesi gelmesi normal herhangi bir sıkıntı yok.
Her macunun kıvamı farklıdır. Kimisi sakız gibi olur, kimisi de sert olur, yayamazsın bile. (MX-6 gibi)
İşlemci stress testine sokabilirsin, sıcaklıkları görmek için (OCCT,Cinebench R23, Aida 64 gibi)
Msi anakart en ucuz lga1700 olanlardan.Pump girişi yok fanlar yeterince dönüyor gibi pompayı CPU girişine takmak sıvıyı gerektiği miktarda dolaştırması için daha mantıklı değil mi

Pu

Msi anakart en ucuz lga1700 olanlardan.Pump girişi yok fanlar yeterince dönüyor gibi pompayı CPU girişine takmak sıvıyı gerektiği miktarda dolaştırması için daha mantıklı değil mi
Gerekli soket yoksa mantıklı olan o zaten. Pompayı CPU Fan a tak. Fanları da SYS Fan a.
BIOS tan sıcaklığa göre Fan ayarlarını yap ama.
Pompayı sürekli %100 de çalıştırmanın zararı olmaz,eğer pompa çok sesli değilse

Gerekli soket yoksa mantıklı olan o zaten. Pompayı CPU Fan a tak. Fanları da SYS Fan a.
BIOS tan sıcaklığa göre Fan ayarlarını yap ama.
Pompayı sürekli %100 de çalıştırmanın zararı olmaz,eğer pompa çok sesli değilse
Hiç ses gelmiyor nerdeyse çalışıp çalışmadığını anlamadım ama sıcaklıklar normal gibi herhalde çalışıyordur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,801
Üyeler
192,509
Son üye
vurall
Geri