Windows 11
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
- Konu Sahibi Konu Sahibi
@crazyreign Senin b450 pro da da vdrop var mı?
En büyük sıkıntı power deviation accuracy. Benim anakart sadece Cinebench'te %90'lara düşüyor. Üreticilerin daha fazla skor alsın diye yaptığına bak. En sıcak da Cinebench çalışıyor zaten.Sebebi anakart işte ama anakart neye göre nasıl yapıyor onu bilmiyorum. Kötü yanı ise 1.25 verince 1.23 e düşmesi mesela. Stabilite yakalamak daha zor aslında kendi verdiğim voltajı alamadığın için. Ne kadar fazla vDrop o kadar az voltaj ve o kadar az sıcaklık
Çok az.@crazyreign Senin b450 pro da da vdrop var mı?
O muhabbet ile ilgili konu açmıştın sen. Bende Power Deviaton Accuracy yok mesela HWinfo daEn büyük sıkıntı power deviation accuracy. Benim anakart sadece Cinebench'te %90'lara düşüyor. Üreticilerin daha fazla skor alsın diye yaptığına bak. En sıcak da Cinebench çalışıyor zaten.
Onu hâlâ anlamadım ya nasıl olmuyor ki.O muhabbet ile ilgili konu açmıştın sen. Bende Power Deviaton Accuracy yok mesela HWinfo da
Biostan açıyoruz değil mi? Açayım mı?Çok az.
Ryzen 5 3600 için 4.2 GHz 1.25 V verirken High LLC kullanıyordum, en düşük 1.235 V görüyordum, ortalama 1.24 V oluyordu.
LLC'yi düşürmek istediğimden 1.27 V Medium LLC kullanııyorum, en düşük 1.25 V görüyorum, ortalama 1.255-1.26 V arası.
Ben LLC yi otomatikte tutuyorum. 1.25 verince bios dan boşta 1.26 oluyor yükte ise 1.256 falan. Neden yazdığımdan fazla voltaj veriyor ki. Auto LLC açık tamam da ben ilk defa görüyorum yazdığımdan fazla voltaj veren bir otomatik LLC vDrop olmuyor bir de üstüne yazdığımdan fazla veriyorÇok az.
Ryzen 5 3600 için 4.2 GHz 1.25 V verirken High LLC kullanıyordum, en düşük 1.235 V görüyordum, ortalama 1.24 V oluyordu.
LLC'yi düşürmek istediğimden 1.27 V Medium LLC kullanııyorum, en düşük 1.25 V görüyorum, ortalama 1.255-1.26 V arası.
Anakartın nedir? İşlemcin ve verdiğin voltaj nedir?Biostan açıyoruz değil mi? Açayım mı?
TUF B450-PRO 3600X 1.25V 4.2GHZ Gözüken voltaj:1.232Anakartın nedir? İşlemcin ve verdiğin voltaj nedir?
(aynı anakart varmış ikimizde)TUF B450-PRO 3600X 1.25V 4.2GHZ
Baktım Auto da imiş High neden önerilmiyor? Yapmasam böyle kalsa ne olur?(aynı anakart varmış ikimizde)
Auto'da değerler kötü ise High'da dene bakalım.
Ama ben High pek önermiyorum, benim gibi 1.27 V yapıp Medium LLC yapabilirsin.
LLC'yi ise BIOS'ta Advanced Mode içerisinde (F7 ile giriliyor) Ai Tweaker sekmesinin altındaki DIGI+ VRM yerinde görürsün.
En başta CPU Load Line Calibration diye görürsün, bi' 1.25 V'deyken High LLC dene, HWiNFO64'ten de voltaja bak.
High uzun süreli kullanımlarda zarara yol açabilir.Baktım Auto da imiş High neden önerilmiyor? Yapmasam böyle kalsa ne olur?
Small FFTs.Small FFTs mi yoksa normali mi?