Neler Yeni

Sıvı Soğutma Kullanırsam Kasa Sesi Azalır Mı?

elecus

80+
Bilgisayarımda oyun açtığım zaman işlemciye yük bindiği için stok fan sesi vs. çok fazla gürültülü oluyor. Bilgisayarıma kaliteli bir sıvı soğutma taksam ses bir nebze olsun azalır mı? Bilgisayardan pek anlamadığım için saçma bir soru sormuş olabilirim şimdiden özür beyler :)
bunu alırsan ısını rahat rahat gorur kasanda cooler master şık durur

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
habib
hocam selamlar. ben sana özet geçeyim. 3 farklı sıvı soğutma kullandım biri PF240 biri LF2 240 ARGB ve LF2 280 ARGB. Sıvı soğutmalar çok güçlü ama overclock haricinde gerek yok. Pompa sesi fan sesinin önüne geçiyor zaten. 3 4k lık sıvı soğutma almadıktan sonra pompa sessiz bir sıvı soğutma yok. Fan sesi de ayrı baş ağrıtıyor pompa arızalanıyor veya kasana göre yanlış takıyorsun suyu devridaim edemiyor düşük devirlerde yüksek olunca pompa sesi artıyor bu sefer baş ağrıtıyor. türlü türlü senaryolar var hepsi kusursuz olması lazım kasanını iyi bir hava akışına sahip olması egzoz fanlarının da iyi olması gibi. o sebeple bu işlemcide sıvı soğutmaya hiç girişme ben ryzen 5 5600x kullanıyorum. 3600 de kullandım hiç gerek yok. başım o kadar ağrıdı o kadar bıktım kı sıvı soğutmadan. artık kaliteli sessiz bir kule tipi hava soğutmaya ihtiyacımın olduğunu anladım.

eğer bütçe konusunda konusunda sorun yoksa ki zaten sıvı soğutma istiyorsun kafan 1.5 2k bütçen olduğunu düşüyorum. sana 2 tane hava soğutma önereceğim. hatta yukarıda anlattığımdan sonra bende artık bunlardan Be Quiet! BK021 Dark Rock 4 Kule Tipi Intel/Amd Cpu Soğutucu olanı almaya karar verdim. oda gerçekten çok sessiz olması, kaç derece olursa olsun çok sessiz olması benim için önemli sana da bu modeli öneririm.

Tek sıkıntı bu ürünü satan doğru düzgün gözün kapalı güvenilecek satıcısı yok. Amazon.com.tr den talep ettim ama etkili olur mu bilmiyorum. satışına çıkarınca amazondan alacağım şuan bekliyorum.
Be Quiet! BK021 Dark Rock 4 Kule Tipi Intel/Amd Cpu Soğutucu

üstteki modele karar vermeden önce bu ürün düşünüyordum. buda sessiz ve iyi soğutuyor sıvı soğutmalar ile yarışıyor. ve çok kompakt ram uyumluluğu olsun kasa olsun hiç sorun yaşamadan kullanabilirsin. be quiet biraz dikkat istiyor ramlar yüksek rgb modellerse sorun yaşayabilirsin.

Scythe Fuma 2 SCFM-2000 2x120mm CPU Hava Soğutucu

bu üründe iki güvenilir satıcı var kendi sitelerin en uyguna alabilirsin.

https://www.qp.com.tr/scythe-fuma-2-intel-ve-amd-uyumlu-islemci-sogutucu

https://www.incehesap.com/scythe-fuma-2-scfm-2000-cpu-hava-sogutucu-fiyati-44086/

snowman falan onlar daha düşük bütçede bakabileceğin ürünler ama çok sesli ürünler bunlar gibi değil bence yaklaşma. bütçene ve ses takıntına göre tercihlerini yapabilirsin.
kardeşim çok çok teşekkür ederim bayağı uğraşmış uzunca yazmışsın. Önerini dikkate alacağım çok sağ ol.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bütçe söylersen ben sana extra sessiz bir soğutucu öneririm tek derdin ses ise.
tek derdim ses bütçede sıkıntı yok.

kardeşim çok çok teşekkür ederim bayağı uğraşmış uzunca yazmışsın. Önerini dikkate alacağım çok sağ ol.

tek fanlı bir sıvı soğutucu nasıl olur sizce?

Son düzenleme:

Farway

80+ Silver

tek fanlı bir sıvı soğutucu nasıl olur sizce?
https://www.amazon.com.tr/dp/B00Y79...e=380333&creativeASIN=B00Y7928CS&linkCode=asn fan yoksa seste yok. Sıvı soğutmalar kadarda başarılı.

Sorry bu modelin fansızı var baksrsan bulursun ama bu da 0 sese yakındır,noctua=kalite.

Son düzenleme:
Top Bottom