Yardım Sıvı soğutma mı kule tipimi

Gagafa

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
107
Selam arkadaşlar sıvı soğutma almayı düşünüyordum ama galiba 2 3 sene sonra pompası vesaire gibi bozulmalar başlayabiliyormuş kule tipi daha rahat gibi geldi uzun ömürlü gibisinden ama aklımda estetik olarak sıvı soğutma vardı yani ne yapsam bilemedim

işlemciniz nedir? 7500F gibi işlemci ise sıvı soğutma düşünmeyin bile derim. kaliteli kule tipi çok rahat soğutuyo. x3D kullanıyorsanız sıvı soğutma başvurulması iyi olur. pompa bozulma muhabbeti kalitesine göre değişiyor. Thermalright, NZXT ve Arctic gibi pöpüler markalar en kaliteli pompaları kullanıyor. eğer düzgün bakımı yapılırsa 5 sene bile gitme imkanı bulunmakta. Tabi kule tipinin avantajı zahmetsiz olması. sıvı soğutma biraz takarken sökerken ve temizlerken falan uğraştırabiliyor.

işlemciniz nedir? 7500F gibi işlemci ise sıvı soğutma düşünmeyin bile derim. kaliteli kule tipi çok rahat soğutuyo. x3D kullanıyorsanız sıvı soğutma başvurulması iyi olur. pompa bozulma muhabbeti kalitesine göre değişiyor. Thermalright ve Arctic en kaliteli pompaları kullanıyor. eğer düzgün bakımı yapılırsa 5 sene bile gitme imkanı bulunmakta. Tabi kule tipinin avantajı zahmetsiz olması. sıvı soğutma biraz takarken sökerken ve temizlerken falan uğraştırabiliyor.
Evet işlemcim dediğiniz gibi sıvı soğutma isteme sebebim estetik gözüksün göze hitap etsin diye ve Thermalright düşünüyodum ama sonuçda bir sıvı soğutma sonra bozulursa param çöp olucak 2 3 senede arıza yapacaksa hiç almayayım kule tipi çok safe hissettiriyor ama estetik yok açıkcası hocam neyi tercih etmeliyim Thermalright uzun ömürlümü yoksa aynı segment mi yoksa 2 k civarına phantom sprint alıp geçicem farklı bir yere yatırırım parayı

Evet işlemcim dediğiniz gibi sıvı soğutma isteme sebebim estetik gözüksün göze hitap etsin diye ve Thermalright düşünüyodum ama sonuçda bir sıvı soğutma sonra bozulursa param çöp olucak 2 3 senede arıza yapacaksa hiç almayayım kule tipi çok safe hissettiriyor ama estetik yok açıkcası hocam neyi tercih etmeliyim Thermalright uzun ömürlümü yoksa aynı segment mi yoksa 2 k civarına phantom sprint alıp geçicem farklı bir yere yatırırım parayı
sıvı soğutmalar zaten estetik olarak çok fark yaratıyor. hem fiyat olsun hem göze hitap etmesi açısından. dediğim gibi eğer kaliteli marka olan thermalright ve arctic gibi markalardan soğutucu alırsanız bakımını yaptığınız sürece pompa kolay kolay bozulmaz. Unknown brand olarak sınıflandıran markalarda 2-3 senede bozulma olayı yaşanmakta. ama dediğiniz gibi kule tipi en safe yöntem olacaktır. Fanları bi tek bozulabilir onlarıda değiştirmesi basit ve zahmetsiz. kule tipleri aşırı güçlü işlemci takılmadığı sürece herşeye yetecektir. eğer ben uğraşamam kafam rahat takılsın diyosanız bi tane kule tipi almanız güzel olur. ama ben uğraşırım, estetikde istiyorum güzel soğutmada istiyorum diyosanız 360mm kaliteli soğutucu almanız iyi olur.

sıvı soğutmalar zaten estetik olarak çok fark yaratıyor. hem fiyat olsun hem göze hitap etmesi açısından. dediğim gibi eğer kaliteli marka olan thermalright ve arctic gibi markalardan soğutucu alırsanız bakımını yaptığınız sürece pompa kolay kolay bozulmaz. Unknown brand olarak sınıflandıran markalarda 2-3 senede bozulma olayı yaşanmakta. ama dediğiniz gibi kule tipi en safe yöntem olacaktır. Fanları bi tek bozulabilir onlarıda değiştirmesi basit ve zahmetsiz. kule tipleri aşırı güçlü işlemci takılmadığı sürece herşeye yetecektir. eğer ben uğraşamam kafam rahat takılsın diyosanız bi tane kule tipi almanız güzel olur. ama ben uğraşırım, estetikde istiyorum güzel soğutmada istiyorum diyosanız 360mm kaliteli soğutucu almanız iyi olur.
Öncelkle teşekkürler hocam zahmet edip yazdığınız için sağolun şuan aklımda Thermalright' ın frozen edge 360mm modeli vardı aklımda sonuçları teste güzeldi o fiyata aklıma yattı aslında sonra aklıma pompa bozulma vesaire geldi kule tipi daha iyi geldi zahmetsiz şimdi Thermalright bu modeli iyi midir ne gibi bakımlar yapmam gerekir alırsam benim kafayı ağrıtma sonradan başımı yakma ihtimali varsa direk kule tipine yöneliyim

phantom spirit al geç dertsiz tasasız kullanırsın sokayım rgb'ye ben kasa rgb'nini kapattım beyaz yanıyor. görsellik çok önemli değilse phanom spirit ile 14700k'yı bile zorlanmadan soğutursun. özellikle bu modeli söylememe sebebim hava soğutmanın babası ama dandik 240 mm sıvı soğutma fiyatına satılıyor.

phantom spirit al geç dertsiz tasasız kullanırsın sokayım rgb'ye ben kasa rgb'nini kapattım beyaz yanıyor. görsellik çok önemli değilse phanom spirit ile 14700k'yı bile zorlanmadan soğutursun. özellikle bu modeli söylememe sebebim hava soğutmanın babası ama dandik 240 mm sıvı soğutma fiyatına satılıyor.
İlk kez kasa diziyorum hocam amacım ilk önce performans tabi estetikde olsa fena olmaz kafasındayım phantom sprit çok iyi bir soğutucu olduğunu biliyorum dediğiniz kadar var alacağım sıvı soğutma Thermalright ne kadar dayanır onu bilemiyorum o yüzden kafam karışık hocam

Öncelkle teşekkürler hocam zahmet edip yazdığınız için sağolun şuan aklımda Thermalright' ın frozen edge 360mm modeli vardı aklımda sonuçları teste güzeldi o fiyata aklıma yattı aslında sonra aklıma pompa bozulma vesaire geldi kule tipi daha iyi geldi zahmetsiz şimdi Thermalright bu modeli iyi midir ne gibi bakımlar yapmam gerekir alırsam benim kafayı ağrıtma sonradan başımı yakma ihtimali varsa direk kule tipine yöneliyim
Başınızı ağrıtacak bi kaç problem olur onları sayayim. Sıvı soğutucu aldığınız gibi bozuk ürün olup pompa çalışmama problemi yaşayabilirsiniz. Sesden nefret ediyosanız bazı sıvı soğutma pompaları ses yapabiliyor o biraz rahatsız edebilir. LCD ekranlı soğutma alırsanız driver problemi çıkarsa Gif veya sıcaklık göstergeleri problemli gösterebilir. en kötü ihtimal bide kullandıktan sonra pompanın bozulma ihtimali var. ama kaliteli alırsanız problem çıkmayacaktır. Reddit gibi platformlarda kaliteli markaları düzgün kullananların 8 ila 10 yıl bile kullandıklarını gördüm. Kule tipi ne olursa olsun en rahatı olacaktır. ama dediğiniz thermalright gibi kaliteli markalara yönelirseniz bakımını yaptığınız sürece uzun vadede götürcektir. Thermalright Frozen edge kullanan insanların büyük kısmıda memnunlar. eğer şansız değilseniz problem olmadan kullanabileceksinizdir. bende aktif thermalright mjolnir vision kullanıyorum. dikey pozisyon üst boru pozisyon (tavsiye edilmeyen pozisyon kısaca, normalde yatay radyatör borular alta veya dikey radyatör borular altta olucak şekilde tavsiye ediliyor) ona rağmen kullandığım 7800x3D yi güzel soğutuyor. 1. senesinide doldurmak üzere uzun süredir bi problem yaşamadım inşallahda yaşamam diye umut ediyorum.

İlk kez kasa diziyorum hocam amacım ilk önce performans tabi estetikde olsa fena olmaz kafasındayım phantom sprit çok iyi bir soğutucu olduğunu biliyorum dediğiniz kadar var alacağım sıvı soğutma Thermalright ne kadar dayanır onu bilemiyorum o yüzden kafam karışık hocam
esteti konusu ayrı ama şundan eminim: hava soğutucular sıvı soğutuculardan çok daha dayanıklıdır. sıvı soğutmada çok uygun fiyatlı modeller var ancak ben şahsen yeni sıvı soğutma alacak olsam özellikle pompa arızası çıkmasın diye dayanıklılığını ispatlamış sıvı soğutma modellere yönelirim.

esteti konusu ayrı ama şundan eminim: hava soğutucular sıvı soğutuculardan çok daha dayanıklıdır. sıvı soğutmada çok uygun fiyatlı modeller var ancak ben şahsen yeni sıvı soğutma alacak olsam özellikle pompa arızası çıkmasın diye dayanıklılığını ispatlamış sıvı soğutma modellere yönelirim.
Thermalright düşünüyorum hocam sizce dayanıklık konusunda iyi midir?

Thermalright düşünüyorum hocam sizce dayanıklık konusunda iyi midir?
ben işlemci soğutucumu aldığım zaman araştırmıştım iyi marka deniyordu. yalnız birkaç gün önce salemtechsperts videosunu izlerken fark ettim o eleman da kendi sisteminde bu soğutucuyu yani phantom spiriti tercih etmişti. zaten hemen her videoda rgb eleştirisi de yapıyor eleman tam benim kafa.

Geri