Neler Yeni

Sıvı soğutma montajı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
oğuzhan babacan
r7600x r7700xt gıgabyte b650 anakartın üzerine deepcooll le 500 sıvı soğutma taktım ısınma sorunundan dolayı montajı yanlış yapmış olabilirmiyim diye soruyorum pompa başlığındaki 3pini cpu funa radyatörün üstündeki fanların kablosunu sysfana taktım yardımcı olabilirmisiniz biostan eco modeu da açtım ısınma sorununu çözemedim

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,261
İsim
Arda doğan
r7600x r7700xt gıgabyte b650 anakartın üzerine deepcooll le 500 sıvı soğutma taktım ısınma sorunundan dolayı montajı yanlış yapmış olabilirmiyim diye soruyorum pompa başlığındaki 3pini cpu funa radyatörün üstündeki fanların kablosunu sysfana taktım yardımcı olabilirmisiniz biostan eco modeu da açtım ısınma sorununu çözemedim
Pompayı AİA PUMP pinine veya sistem fan pinine takıcaksın sıvı soğutma radyatör fanlarını ise cpu pine talıcaksın pompa sabit bir devirde çalışırken fanlar işlemcinin ısısına göre otomatik ayarlanmalı

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
oğuzhan babacan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pompayı AİA PUMP pinine veya sistem fan pinine takıcaksın sıvı soğutma radyatör fanlarını ise cpu pine talıcaksın pompa sabit bir devirde çalışırken fanlar işlemcinin ısısına göre otomatik ayarlanmalı
biraz daha detay verebilirnmisin ilk defa masaüstü topladım pek bi bilgim yok AİA PUMP olduğundan pek emin değilim
Mesaj otomatik birleştirildi:

cpu pin anakart üstünde ne olarak geçiyor

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,261
İsim
Arda doğan
biraz daha detay verebilirnmisin ilk defa masaüstü topladım pek bi bilgim yok AİA PUMP olduğundan pek emin değilim
Çoğu anakartta yoktur zaten bak pompa pinini sistem pinine tak ve o pini aklında tut radyatördeki fanların pinini ise cpu pinlerine tak

cpu pin anakart üstünde ne olarak geçiyor
Cpu olarak geçer zaten

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,341
İsim
Berk
pompanın kendi ayrı bir pini var güç girişine bağlayacaksın(power supplydan gelen) küçük bir ucu var yanlış hatırlamıyorsam 3 pinli, radyatörün fanlarıda zaten sırasıyla birbirine bağlı, ardından cpu_fan a takıcaksın bir tane de sata güç girişi olacak.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
oğuzhan babacan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
pompanın kendi ayrı bir pini var güç girişine bağlayacaksın(power supplydan gelen) küçük bir ucu var yanlış hatırlamıyorsam 3 pinli, radyatörün fanlarıda zaten sırasıyla birbirine bağlı, ardından cpu_fan a takıcaksın bir tane de sata güç girişi olacak.
pompanın girişini güç girişine bağlacaksın demişsin güç girişi anakart üstünde ne olarak kısaltılmıştır çok yeniyim

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,341
İsim
Berk
pompanın girişini güç girişine bağlacaksın demişsin güç girişi anakart üstünde ne olarak kısaltılmıştır çok yeniyim
power-converter-cable-4-pin-lp4-molex-female-to-3-pin-fan-adapter-000329.jpg

şu küçük kablo gibi

Mnazimkky

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Muhammed Akkaya
Yaptığının tam tersini yap cpu fana fanları sys fana pompayı bağla bazı anakartlarda aio pump diye bir fan çıkışıda vardır eğer varsa oraya takabilirsin yoksa cha fan yada sys fana bağla

sana en iyi tavsiyem bu tarz şeyleri kendin yapmaman eğer bu işte gerekli tecrüben yoksa hiç karışma hatanın faturası kabarık olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,113
Üyeler
164,441
Son üye
enes uzumluoglu
Top Bottom