Neler Yeni

SIVI SOĞUTMA SORUNU - Msi Mag Coreliquid 240R V2

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Poyraz ÇAKIR
Arkadaşlar merhaba. Bundan 1 Yıl önce Msi Mag Coreliquid 240R V2 modelini satın aldım.
Bildiğim kadarıyla aynı modelin bir önceki versiyonunda pompa sorunları oluyormuş. Bundan dolayı v2 modeli çıkmış.
Fakat şuan ki kullandığım v2 modelinde de pompa sorunu olduğunu düşünüyorum.
Pompadan bazen tık tık diye sesler geliyor ve bazen işlemci çıkmaması gereken ısı seviyelerine çıkıyor.

Bu gün pompadan yoğun bir ses geldi ve işlemcinin ısı seviyesi stres altında 85 dereceleri gördü.
Pompa kablosunu sök tak yaptım ve şu anlık düzeldi.
Şuan ekte vereceğim üzere stres testinde 70- 71 dereceleri görüyor.
Boşta ise 47- 48 -50 bandında geziyor.
Kullandığım işlemci Ryzen 5 5600.

Bu işlemci ve bu sıvı soğutmaya oranla ısı değerleri normal mi yoksa daha mı düşük olması gerekiyor?
Sıvı soğutmayı 9 Eylül 2023 de Amazon resmi satıcısından satın aldım.
Kutusu garanti belgesi vs. her şey duruyor. Değişim veya iade talebinde bulunabilir miyim? Veya sizce bulunmalı mıyım?

Değerlerini aşşağı bırakıyorum. Çıkardığı sesi ise linkten dinleyebilirsiniz.
Şimdiden teşekkür ediyor, iyi forumlar diliyorum.

boşta.png
Stres testi.png
Fotoğrafı.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Poyraz ÇAKIR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Demek ki bunda sıkıntı var. Değişim veya iade talebi nasıl oluşturabilirim bilgisi olan var mı?

AntremanKoçuMünir

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,030
İsim
Ali
Demek ki bunda sıkıntı var. Değişim veya iade talebi nasıl oluşturabilirim bilgisi olan var mı?
Amazon müşteri hizmetlerine bağlanın hocam oradan yönlendirirler. İade sağlansın temizinden Thermalright çiftli kule tip soğutucuyu 1400-1500 liraya alıp daha serin, daha ucuz ve daha sessize kullanırsınız.

BabaYaga89

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
215
İsim
Selim
Iade olmazsa bile enazindan garanti surecini başlatın belki yenisiyle değişim olur. Ben ayni islemciyle ak400 kule tipi kullanıyorum yükte bile 70e ulaşmadı ki ak400 performans açısından en iyi kule tipi sayilmaz. Tabii kasanin hava sirkulasyonu da cok önemli.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,574
İsim
Deniz Bey
Camı açıp yaklaşınca tıkırtı pompa dan mı geliyor kesin

Wasterzhi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Wasterzhi
Aynı işlemci var bende de. 120mm soğutucu kullanıyorum. Boşta 30-35 derece, yükte 55-60 derece arası oluyor.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Poyraz ÇAKIR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Camı açıp yaklaşınca tıkırtı pompa dan mı geliyor kesin
Evet dikkatlice dinledim. Eminim pompadan geliyor. Fanları durdurdum, yine pompadan geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Amazon'a sorunumu paylaşacağım. Sonuçları buraya atarım. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için yol olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dpnt: Amazon'a yazdım fakat iade veya değişim desteklemediğini söyledi. Msi yetkili servisi ile iletişime geçmeye çalışacağım.

Son düzenleme:
Top Bottom