Neler Yeni

Sıvı soğutma vs Hava soğutma

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,500
İsim
Hakanbey
Merhaba arkadaşlar son dönemler çok fazla karşıma çıkıyor Kule tipi hava soğutucular Sıvı soğutuculardan daha verimli ve daha uygun maliyetlere daha iyi soğutma performansları olduğunu duyuyorum henüz test etme fırsatı bulamadım Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Mesela arctic 420mm sıvı soğutmadan daha iyi bir hava soğutma varmıdır varsa bu nasıl oluyor beni aydınlatır mısınız ?

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan
Merhaba arkadaşlar son dönemler çok fazla karşıma çıkıyor Kule tipi hava soğutucular Sıvı soğutuculardan daha verimli ve daha uygun maliyetlere daha iyi soğutma performansları olduğunu duyuyorum henüz test etme fırsatı bulamadım Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.

Mesela arctic 420mm sıvı soğutmadan daha iyi bir hava soğutma varmıdır varsa bu nasıl oluyor beni aydınlatır mısınız ?
Yani bu hangisi daha iyi konusu işlemcisine göre değişir bence , Arctic 420 mm yi geçen hava soğutmalar Noctua , Be quiet falandır herhalde :D Onlarınki de mühendislik sırrı açıklamazlar :kekw:

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,500
İsim
Hakanbey
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yani bu hangisi daha iyi konusu işlemcisine göre değişir bence , Arctic 420 mm yi geçen hava soğutmalar Noctua , Be quiet falandır herhalde :D Onlarınki de mühendislik sırrı açıklamazlar :kekw:
14900k için diyelim ozaman sence hangi hava soğutma ile arctic 420mm den daha stabil ve daha düşük sıcaklıklar yakalamak mümkün.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,530
İsim
Mehmet Aslan
14900k için diyelim ozaman sence hangi hava soğutma ile arctic 420mm den daha stabil ve daha düşük sıcaklıklar yakalamak mümkün.
14900k tam manasıyla alev topu , onu soğutmak için sıvı soğutma kullanırdım , hava soğutma tarafında noctua bile zorlanabilir 14. nesili soğutmakta :D İntel yeni işlemcilerde bu ısınma sorununu iyi oranda düzeltti , en tepe işlemcileri bile artık güzel bir hava soğutma ile dizginlenebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,605
Üyeler
161,315
Son üye
yellowflash
Top Bottom