Neler Yeni

Sıvı soğutucumda bir sıkıntı var sanırım?

garez5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre cam
arkadaşlar ryzen 5 7600x işlemcim var arkadaşımda da aynı sistem var ve aynı soğutucunun 240mm si var

arkadaşım oyunlarda 65 dereceyi görmediğini, geçmediğini söylüyor başka bir arkadaşımda da 7600 işlemci ve frozen notte 240mm var o da aynı şekilde

sistemim bugün elime ulaştı ve az önce rocket league oynarken 76 derece oldu işlemci ve şaşırdım

prime95 açtım işlemci 95 derece oldu bir sıkıntı var sanırım

umarım sıvı soğutucuda bir problem yoktur.

boştayken 26 dereceleri görüyor ama yükte çok ısınıyor

Montajlamayı yapan arkadaşların herhangi bir hatası olabilir mi acaba

kaydırmış falan olabilirler mi termal etkisini yitirmiş falan olabilir mi

yoksa sıvı soğutucuda falan mı problem var Prime95 açtığımda şahsen fanlar baya yüksek devirde döndü fanlarda bir sıkıntı yoktur diye düşünüyorum

Clayz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
yunusemre
arkadaşlar ryzen 5 7600x işlemcim var arkadaşımda da aynı sistem var ve aynı soğutucunun 240mm si var

arkadaşım oyunlarda 65 dereceyi görmediğini, geçmediğini söylüyor başka bir arkadaşımda da 7600 işlemci ve frozen notte 240mm var o da aynı şekilde

sistemim bugün elime ulaştı ve az önce rocket league oynarken 76 derece oldu işlemci ve şaşırdım

yoksa sıvı soğutucuda falan mı problem var Prime95 açtığımda şahsen fanlar baya yüksek devirde döndü fanlarda bir sıkıntı yoktur diye düşünüyorum
bır sıkıntı var montaj kaynaklıdır ınsallah sıvı sogutucuda bırsey yoktur

garez5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre cam
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
bır sıkıntı var montaj kaynaklıdır ınsallah sıvı sogutucuda bırsey yoktur
montaj kaynaklı veya kablolama kaynaklı olduğunu düşünsek tam olarak nelere dikkat etmem iyi olur yarın bir açıp bakmayı planlıyorum da elimde termal de yok şimdi tamamen çıkarırsam sorun olmasın
veya bu pompanın bios vs. ayarları var mı
yükte tam devir dönüyor gibi gerçi yine de

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,808
İsim
Selim

Silikon kalitende düşük olabilir başıma geldi çünkü iki farklı sıvı soğutucu kullandım kule tipi ile aynı performansı verdi 7500f işlemciyi sogutamadım cine24 82 derece

garez5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre cam
Silikon kalitende düşük olabilir başıma geldi çünkü iki farklı sıvı soğutucu kullandım kule tipi ile aynı performansı verdi 7500f işlemciyi sogutamadım cine24 82 derece
silikon kalitesi dediğimiz nedir hocam

Clayz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
798
İsim
yunusemre

Eymenzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Eymenarthur
değiştirilebilen bir şey mi anlamadım yani teknik olarak :D
sıvı sogutucularda hepsinde varmı bilmem ama jelatin oluyor işlemciye onunla birlikte takmıs olabilirsin veya sogutucu tam oturmamıstır

garez5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre cam
sıvı sogutucularda hepsinde varmı bilmem ama jelatin oluyor işlemciye onunla birlikte takmıs olabilirsin veya sogutucu tam oturmamıstır
valla hocam takılı geldi işte montaj yapan elemanlar öyle bir şey yapmış mıdır bilmiyorum yarın bakmayı düşünüyorum ama boştayken de 26 dereceye kadar düşüyor yani saçma bir şekilde

Eymenzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
101
İsim
Eymenarthur
valla hocam takılı geldi işte montaj yapan elemanlar öyle bir şey yapmış mıdır bilmiyorum yarın bakmayı düşünüyorum ama boştayken de 26 dereceye kadar düşüyor yani saçma bir şekilde
boşta sıcaklık onemli değil onemli olan yükteki sıcaklık

Nquyen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,808
İsim
Selim
silikon kalitesi dediğimiz nedir hocam
İşlemcilerde ki Silisyum kalitesi demek yani her işlemcide aynı silisyum olmaz örneği silisyum kaliteli olan birisi 1.3v 4ghz performans alırken aynı işlemci ama daha kaliteli Silisyum ile 1.0v ile 4ghz hız alır ve işlemci de volt demek ısı demektir ne kadar yüksek volt o kadar fazla ısıdır mesela benim işlemci çok berbat Silisyum kalitesi var 5.1 ve boşta stabil 4.8 4.9ghz çalışması için 1.3 ile 1.42v aralığında voltajda kalması gerekiyor aşağıya düşürdüğüm de GHz de düşüyor baya

garez5

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Emre cam
yani arkadaşlarımla neredeyse aynı parçaları kullanmamıza rağmen bu durum çok can sıkıyor mesela arkadaşım 7600x ile warframe soğutucunun 240mm si ile rocket ana menudeyiz an itibariyle adam 40 derece diyor bende 70 derece :D
bende 360mm var halbuki aynı modelin

Top Bottom