Siyah ekran sorunu..

Yorel

80+
Reaksiyon skoru
20
Merhaba, bilgisayarımın işlemci soğutucusu kırıldı, bilgisayarı açtım 2 dakika işimi halledecektim sonra yeni bir soğutucu alacaktım. İşlemci haklı olarak ısındı ve sistemi kapattı, bunu 2 - 3 kere yaptım ***** gibi. Artık açtığımda siyah ekran geliyor, mouse falan çalışıyor ancak sorun işlemciden değil sanırsam, işlemci değiştirdim sorun halâ aynı

bilgisayar kendisini çok fazla bir anda resetlediği için windowsda sıkıntı olmuş büyük ihtimal fan alıp format atın

bilgisayar kendisini çok fazla bir anda resetlediği için windowsda sıkıntı olmuş büyük ihtimal fan alıp format atın
belli aralıklarla oldu, kapandı, bekledim soğuduktan sonra geri açtım
Post automatically merged:

bios u da açamıyorum, imleç yok. Sadece siyah ekran

Merhaba, bilgisayarımın işlemci soğutucusu kırıldı, bilgisayarı açtım 2 dakika işimi halledecektim sonra yeni bir soğutucu alacaktım. İşlemci haklı olarak ısındı ve sistemi kapattı, bunu 2 - 3 kere yaptım ***** gibi. Artık açtığımda siyah ekran geliyor, mouse falan çalışıyor ancak sorun işlemciden değil sanırsam, işlemci değiştirdim sorun halâ aynı
Anakart nedir?

Bilgisayarı kapat hocam. PSU kablosunu çıkar. Sisteminde USB bellek vb. hiçbir şey bağlı olmasın. Kasanın kapağını aç. RAM'lerini çıkar. Sonra CLR_CMOS yazan 3 pinli yerde bir tane Jumper olacak, onu bir pine yana kaydır sonra Jumper'ı eski yerine tak. Ondan sonra RAM'lerini takıp sistemi çalıştır. Bakalım bir değişiklik olacak mı?
Ekran Görüntüsü (291).png

jumper ı yana aldıktan sonra çalıştırayım mı yoksa çalıştırmadan eski yerine mi takayım?

Daha önceden de oldu bu olay, bilgisayara başka ram takmıştım, bios pilini sök, güç tuşuna basılı tut o tür angaryalarla uğraştım olmamıştı, güç kablosunu çıkarıp bir gün bekledim olmuştu

Açtığın zaman sadece simsiyah ekran da mı kalıyor?
evet imleç vs. yok mouse klavye ışıkları geliyor

Daha önceden de oldu bu olay, bilgisayara başka ram takmıştım, bios pilini sök, güç tuşuna basılı tut o tür angaryalarla uğraştım olmamıştı, güç kablosunu çıkarıp bir gün bekledim olmuştu

evet imleç vs. yok mouse klavye ışıkları geliyor
Bilgisayardan her şeyi çıkar hocam sadece PSU kablosu ve görüntü kablosu takılı kalsın. Bir de öyle dene.
Eğer gene sorun olursa tek RAM'le çalıştırmayı dene bakalım.

Geri