Siyasal İslam(İRTİCA)&Yeni Nesil Osmanlancılık

Şeyh Sait Atatürk döneminde İslam'a karşı yapılanlardan dolayı isyan etti, Laikliğin icat edildiği fransada, komünist Çin'de bile ezan haricî bir dile tercüme edilerek okunmadı Kürtçülük davası için isyan
ediyordu olsaydı isyanı doğuda başlatırdı

Çünkü siz Türk değilsiniz ben Doğu Türkistan için yürüyüş yapan boykot yapan çok "Arap" gördüm ama ben Doğu Türkistan için yürüyüş yapan boykot yapan "türk" görmedim

Atatürk döneminde sanayi için çalışmalar yapılmış ama karşı olduğumuz şey bize 3 ayrı savaştan çıkmış milletin tek başına sıfırdan tüm ülkeyi fabrikaya boğdunu ima etminiz yurtdışından borç alınarak yapıldı
Alıntıyı görüntüle
Osmanlı döneminde zaten sanayi devrimini kaçırmışız ,bu süreçte yerli üreticiler iflas etti.
"tüm ülkeyi fabrikaya boğdunu ima etminiz yurtdışından borç alınarak yapıldı" demenizin amacı ne anlamadım.
Fabrikaları borçsuz bir şekilde açmanın imkanı yok o zamanın şartları ile düşünürsek zaten bu açılan fabrikalar Atatürkten sonra (Siyasal islam) ile fabrikalar elimizden gitti

Son düzenleme:
tüm ülkeyi fabrikaya boğdunu ima etminiz yurtdışından borç alınarak yapıldı" demenizin amacı ne anlamadım
Dediğim gibi sıfırdan devlet tek başına yaptı diye paylaşıyorsunuz 48 fabrika 48 fabrika e bunun kaynağı nerede?ben hiçbir kemalistin bu fabrikaları borç alarak kurduğumuzu kabul ettiğini görmedim

Şeyh Sait Atatürk döneminde İslam'a karşı yapılanlardan dolayı isyan etti, Laikliğin icat edildiği fransada, komünist Çin'de bile ezan haricî bir dile tercüme edilerek okunmadı Kürtçülük davası için isyan

Çünkü siz Türk değilsiniz ben Doğu Türkistan için yürüyüş yapan boykot yapan çok "Arap" gördüm ama ben Doğu Türkistan için yürüyüş yapan boykot yapan "türk" görmedim

Atatürk döneminde sanayi için çalışmalar yapılmış ama karşı olduğumuz şey bize 3 ayrı savaştan çıkmış milletin tek başına sıfırdan tüm ülkeyi fabrikaya boğdunu ima etminiz yurtdışından borç alınarak yapıldı
Alıntıyı görüntüle
Çok islam yanlısı olsaydı kurtuluş savaşında bir şeyler yapardı.Kurtuluş savaşında her tarafımız sarılıyken tarafsız olan adam.Cumhuriyet kurulduktan sonra aslan kesilmezdi.

Ayrıca İlk Türkçe ezan 1932 de okunuyor.Fakat isyan 1925 de çıkıyor nasıl bir bağlantı kurdun mesela bu olayla ?

İstediğiniz kadar boykot yapın hiç bir şeye yaramicak.Daha yakın zaman önce İsraili koruyan amerika ile doğal gaz antlaşması yaptık.
Çevremizde o kadar doğalgaz satan ülke varken üstelik.

Devletin borçlanması normal,Asıl sıkıntı cari açık vermek.
Kimse "Atatürk gökten paralar indirdi, fabrika açtı" demiyorki.Osmanlıdan kalan borçlar olduğu halde bu fabrikalar açması takdir ediliyor.

Son düzenleme:

Alıntıyı görüntüle
Bu arkadaşlarla tartışmayın. Bunları topluma kazandırmanın mümkünati yok.

ben Doğu Türkistan için yürüyüş yapan boykot yapan çok "Arap" gördüm ama ben Doğu Türkistan için yürüyüş yapan boykot yapan "türk" görmedim
Bunu yazarken ciddi miydin ? Her şeyi geçtim Arap yazarken büyük harf kullanırken Türk yazarken küçük harf kullanmışsınız yazdıklarınıza bakılırsa bunu kasıtlı yaptığınızı düşünüyorum

Bunu yazarken ciddi miydin ? Her şeyi geçtim Arap yazarken büyük harf kullanırken Türk yazarken küçük harf kullanmışsınız yazdıklarınıza bakılırsa bunu kasıtlı yaptığınızı düşünüyorum

Bunlar Arap ırkına ve Arapçaya tapar. Zamanında Türk müsün? diye sorulduğunda "Estağfurullah" diyenlerin torunları. İdeolojik zehirlenmeden dolayı Atatürk'le ilgili herhangi bir yalana inanmaya çok meyilliler ve bunlara kanıt, belge, argüman diyorlar.

Çok islam yanlısı olsaydı kurtuluş savaşında bir şeyler yapardı.Kurtuluş savaşında her tarafımız sarılıyken tarafsız olan adam.Cumhuriyet kurulduktan sonra aslan kesilmezdi.

Ayrıca İlk Türkçe ezan 1932 de okunuyor.Fakat isyan 1925 de çıkıyor nasıl bir bağlantı kurdun mesela bu olayla ?

İstediğiniz kadar boykot yapın hiç bir şeye yaramicak.Daha yakın zaman önce İsraili koruyan amerika ile doğal gaz antlaşması yaptık.
Çevremizde o kadar doğalgaz satan ülke varken üstelik.

Devletin borçlanması normal,Asıl sıkıntı cari açık vermek.
Kimse "Atatürk gökten paralar indirdi, fabrika açtı" demiyorki.Osmanlıdan kalan borçlar olduğu halde bu fabrikalar açması takdir ediliyor.
Şeyh saitin kurtuluş savaşında isyan çıkarmaması kadar normal bir şey bulunmuyor. Kurtuluş savaşında zaten kürt kardeşlerimiz doğu ve güneydoğu cephesinde büyük bir mücadele vermiştir düşmana karşı, bunu inkar etmek söz konusu olamaz. Bu adam milletine yada hilafete karşı değil tağuta karşı geldiği için isyan çıkardı. Kötü niyetli olsa kurtuluş savaşındada çıkarıp daha büyük bir güçle bağımsızlık kazanmaya çalışırdıki bu aklından bile geçmemiştir şeyh saitin.

Şeyh sait isyanının amacı türkçe ezan değil hilafet ve şeri hükümlerin gitmesiydi mesela bir sözünde bundan açıkca söz etmişti
"Hilâfet varken itaatimiz vacipti. Hilâfet gidince kıyamımız vacip oldu"

Boykot işe yarar yaramaz buna yapabileceğim hiçbirşey yok bizim burdaki amacımız kimin safında olduğumuzu belli edip ahirette daha ailesiyle düzgün vakit geçiremeden şehit olan 5 yaşındaki çocuğa hasım düşmememizdir. Çünkü o çocuğa hasım düşen Allahada hasım düşmüş olur.

Ciasal islam olucak hocam yanlış yazmışsınız. şeyh saİT savunucuları damlamış gene maaslef her türk internet forumunda bunalr var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,384
Üyeler
184,621
Son üye
luciferina
Geri