Neler Yeni

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
1932 yılında ilk Türkçe ezan okutuldu.
Kaynak : vikipedi
mesela ona sıcak bakmam
meal bence çok iyi bir şey mesela ezanın da türkçe meali ile insanlara öğretimeli ancak ezan dini bir şey ve orjinal olmalıdır
yani arapça

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Müslümanım elhamdülillah.
Dini inanışın var mı bilmiyorum. Müslüman mısın onu da bilmiyorum. O yüzden 3.tekil olarak yazıyorum.
Bir Müslüman şeriatı kötülerse an itibari ile kendisi artık kafir olmuştur.
Müslümanım ve şeriat'ı kötülüyorum.
Git araştır şeriat'ın şartlarını, sonra gel.

emrahclkl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Emrah Çelikel
Sigara ve alkol içmesi. ''Atatürk içki içiyor günah işliyor pislik'' diyenlerden değilim, bu onu kötü bir insan yapmıyor bana göre. Ama daha sağlıklı beslenseydi daha uzun yaşardı ve belki bizi çok daha ileriye getirebilirdi. Ondan sonra da belki onun yarısı kadar yetenekli, AKP'li CHP'li MHP'li farketmez 1 tane başkan gelmedi.
Kankam Türk milleti savsaktır.Gazla çalışır.Bunları idare ederkende kafayı çekmeden uğraşılmaz yani.Atam içmiş içmiş demiş siz çok iyisiniz çok çalışkansınız helal size bunlarda gazla devam işte 😂

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
yaşayamazdı
anlamıyormusunuz
eceli o zamana yazılmış en sağlıklı yemeği de yeseydi gine o saatte ölücekti
9'u 5 geçe ölücekti her türlü
Yaşayabilirdi. Ecel İslam'a göre insan daha doğmadan annesi babası hatta dünya var olmadan biliniyordu. Fakat Allah bu saatte öleceksin dediği için değil. Kendi davranışlarının böyle olacağını bildiği için.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
Değerli dostlarım
Ulke meselelerini tartismaniz kesinlikle doğru ve umut verici cunku ülkenin dertlerini kendi derdi gibi düşünen gençlere helal olsun gerçekten değerli olduklarını düşünüyorum

Ama dini konuları yazı uzerinden değil sesli olarak tartismanizi öneririm cunku yazı ile tam tartışılmıyor sonuç olarak biri birini kırıyor tartışma sonucu iki taraf birbirinden nefret eder vaziyette oluyor

Ayrica ben de bir gencim bu yazdiklarim tecrübeyle sabit
Yazmamın amaci da kimse kimseyi kırmasın diye.

Edit: insanlar beğenerek hak vermiş tesekkurler eger isterseniz veya varsa bir gün discord uzerinden bu konular hakkında fikir alışverişi yapabiliriz.

Son düzenleme:

Peacee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
727
İsim
Umut Baydar
Kur'an ı Kerim arapça indi. Artık onun dili arapça. Türkçe mealini okumak ve anlamak da sevap. Fakat bazı şeyler değişmez kalıcı imzalara sahiptir. Kuran okurken onun büyüsüne hiç kapıldın mı?
İbadet etmenin usulü böyle.
benim söylediğim türkçe yada arapça okumanın daha az yada daha çok sevap kazandırdığını ne sen ne hadis hocan nede herhangi bir din insanı tam net olarak bilemez(herhangi bir ayette kuranı türkçe okumak daha az sevap kazandırır yazıyorsa atabiilirsin) bu yüzden kesin bir yargıyla türkçe okumak daha az sevap kazandırır diye konuşamassın

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Tabii ki Atatürk'ün diktatör olan davranışları olmuştur bu zaman için gerekliydi benim düşünceme göre.
dostum
ülkemizin sorunu taraf tutma
osmanlı ve atatürk ile övünmek bence dünyadaki en iyi şey
atatürk var osmanlının neyi eksik ve ya osmanlı va ratatürkün ne eksiği var anlayamıyorum hepsi çok iyi liderlere tanıklık etti
biri ingiliz dğeildi
tarihimizde ayrımcılık yerine hepsini bilmeliyiz
atatürkçü veya osmanlıcı olmayın
türk olun hepsini sevin

efay144

80+ Silver
Direk başlığı görerek yazıyorum
Ben bundan 5 yıl önce diyordum neden dini kaldırdı neden bu kadar din adamına eziyet etti diye Aga keşke köklerini kurutsaymış şimdi o kadar iyi anlayabiliyorum ki seni dini duyguları sömürerek ülkeyi mahvettiler keşke bir 10 yıl daha yaşasaydın ahh ahhh o zorluklarla kurululan fabrikalar o reformlar şimdi hiçbiri yok

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Siri

Excator23cm

80+ Gold
Bu konuyu tartışmak yerine ülkemizi nasıl 2000-2010 sesnesi civarlarındaki gücüne geri getirebiliriz bu tartışmak daha mantıklı

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
dostum
ülkemizin sorunu taraf tutma
osmanlı ve atatürk ile övünmek bence dünyadaki en iyi şey
atatürk var osmanlının neyi eksik ve ya osmanlı va ratatürkün ne eksiği var anlayamıyorum hepsi çok iyi liderlere tanıklık etti
biri ingiliz dğeildi
tarihimizde ayrımcılık yerine hepsini bilmeliyiz
atatürkçü veya osmanlıcı olmayın
türk olun hepsini sevin
Hocam katılıyorum fakat iyi yönlerini biliyorum kötü yönlerini biliyorum. Mesela Osmanlının son halini hiç sevmem fakat Osman Gazi Fatih Sultan Mehmed gibi padişahlarımızın başımın üstünde yeri var saygım sonsuz.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom