Neler Yeni

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

morocco

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,465
İsim
enes
dostum
ülkemizin sorunu taraf tutma
osmanlı ve atatürk ile övünmek bence dünyadaki en iyi şey
atatürk var osmanlının neyi eksik ve ya osmanlı va ratatürkün ne eksiği var anlayamıyorum hepsi çok iyi liderlere tanıklık etti
biri ingiliz dğeildi
tarihimizde ayrımcılık yerine hepsini bilmeliyiz
atatürkçü veya osmanlıcı olmayın
türk olun hepsini sevin
Sevmek ile kendi fikirlerini benimsemek farklı şeylerdir.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Müslümanım ve şeriat'ı kötülüyorum.
Git araştır şeriat'ın şartlarını, sonra gel.
Mesele şeriatta değil şeriatı kimin getireceğinde. Bence herkes yanlış anlıyor. Din tüccarları şeriatı getirip kendi yasalarını uygulamak istiyor. Haliylen insanlarda bunu sevmiyor bende dahil. Ama şunu unutuyorlar bence şeriatı, doğru bir insan getirirse sorun olmaz. He bence şu anda doğru insan yok şeriatında gelmemesi lazım. Herkes cebindeki parasına bakıyor.

T.P.G.

80+ Titanium
Bu konuyu tartışmak yerine ülkemizi nasıl 2000-2010 sesnesi civarlarındaki gücüne geri getirebiliriz bu tartışmak daha mantıklı
Basit
Dünya değişecek ki, ABD'de olanlar bile yeterli bunu anlamak için. Doğru hamleler yaparak pozisyonumuzu çok daha yukarı taşıyabiliriz. Ama yapmazsak şu günleri mumu bırak çakmak ateşiyle ararız.

EMREG

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,413
İsim
napcan
İlgilendiği Kategoriler
Hım...her şey
Instagram
no
Steam
no
Twitter
yok
Facebook
no
Discord
no
Reddit
yok
Hata yapmaması.

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Zaten sizin gibi araştırmayanlar yüzünden şeriat halk tarafından yanlış anlaşılıyor. Ben araştırıp da geldim.
Şeriat kadar saçma bir yönetin biçimi yoktur. Bir devlet bir dine bağlı yönetilemez, dünyanın en saçma olayıdır.
Su an şeriat ile yönetilseydik, S400 diye övündüğümüz füzelere dahi sahip olamayacaktık
Çünkü şeriatın kurallarında kafir bir ülke ile ticaret yapılamaz gibi bir ibare var. Anca Suudi Arabistan'dan silah alırdık herhalde.
Irkçı değilim, fakat Türk ırkının Araplar ile bir tutulmasını doğru bulmuyorum. Türk ırkı özeldir, örf adetleri Arap ırkından farklı olmalıdır.
Osmanlı dönemimde o kadar Araplaşmıştık ki, hala dünyada Türk'leri Arap sananlar var.
Irkçı falan değilim, sadece Türk ırkı özel olmalıdır, kendine has örf adetleriyle.

Dahası  
Reaksiyon skoru
4,627
İsim
Ekmeleddin armut
İlgilendiği Kategoriler
Cloud gaming (Geforce now,Stadia,xCloud)
Türkçe Kuran ve ezan
Harf İnkılabı
Kur'an a dogma demiştir. (TBMM kayıtlarında var)
ezan ın türkçe okunması daha doğrudur ezan bir çağrı mesajıdır namaza çağrı türkiyede türkçe okutulması gerekirki insanlar anlasın
eğer islamiyet amerikada kurulsaydı ingilizce olurdu eğer islamiyet fransada kurulsaydı fransızca olurdu ama arap yarım adasında kurulduğu için arapça oldu bu bir hata değil

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
benim söylediğim türkçe yada arapça okumanın daha az yada daha çok sevap kazandırdığını ne sen ne hadis hocan nede herhangi bir din insanı tam net olarak bilemez(herhangi bir ayette kuranı türkçe okumak daha az sevap kazandırır yazıyorsa atabiilirsin) bu yüzden kesin bir yargıyla türkçe okumak daha az sevap kazandırır diye konuşamassın
Bak mantık var. Sen bir dine ne kadar çok uyarsan o kadar sevap alırsın.
Türkçe okumak Islam a çok uymuyor. Bazı şeyler kesin değildir senin yorumlaman lazım. Peygamber hadisi harici bir kaynak sevap ile ilgili bir sayı veriyorsa ben inanmam.

efay144

80+ Silver
Kuran okurken bir büyüye kapılıyorsan eğer dümdüz bir asalak olduğundan.Mani gibi okunduğu için sürükleyici geliyor sadece.Kelimelerin sonu -un-ün le biter genelde.Fakat senin bu büyü zart zurt batıl inançların seni kötü yapar bak dikkat et 😂
Cidden bu dini şeylerle insan çok kanıyor mesela ben küçükken bir imam eğer doğru namaz kılarsan önünüzde kabe belirir demişti bende kılıyorum kendimden geçmeye çalışıyorum olmuyordu zaman geçtikçe anladım hepsinin üfürük olduğunu

caglaracikmese

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Basit
Dünya değişecek ki, ABD'de olanlar bile yeterli bunu anlamak için. Doğru hamleler yaparak pozisyonumuzu çok daha yukarı taşıyabiliriz. Ama yapmazsak şu günleri mumu bırak çakmak ateşiyle ararız.
İnönü siyasi olarak Atatürk kadar başarılı değildi ama askeri olarak bir dehaydı.
Çok hakkını yemeyin İnönü'nün.
İnönü pek sevmediğin belli, Atatürk'ü seviyor musun peki?

İntel Xeon

80+ Bronze
En İyi Cevap
2
Şeriat kadar saçma bir yönetin biçimi yoktur. Bir devlet bir dine bağlı yönetilemez, dünyanın en saçma olayıdır.
Su an şeriat ile yönetilseydik, S400 diye övündüğümüz füzelere dahi sahip olamayacaktık
Çünkü şeriatın kurallarında kafir bir ülke ile ticaret yapılamaz gibi bir ibare var. Anca Suudi Arabistan'dan silah alırdık herhalde.
Irkçı değilim, fakat Türk ırkının Araplar ile bir tutulmasını doğru bulmuyorum. Türk ırkı özeldir, örf adetleri Arap ırkından farklı olmalıdır.
Osmanlı dönemimde o kadar Araplaşmıştık ki, hala dünyada Türk'leri Arap sananlar var.
Irkçı falan değilim, sadece Türk ırkı özel olmalıdır, kendine has örf adetleriyle.
Arabistan silah bile üretmiyor.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,376
Üyeler
161,039
Son üye
unrealsorrow