Neler Yeni

Sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

haktanugur3

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,537
İsim
Ahmet Haktan Uğur
Instagram
haktanugur3
Steam
haktanugur3
Twitter
haktanugur3
Discord
haktanugur3
Reddit
haktanugur3
Belki 15 sene filan daha yaşasaydı. AB'ye belki katılırdık.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
dinimizde türkçe ezan okumak diye bir şey yok
arapça okunması şart diye bir şey de yok
bu bahsedilmeyen ve yoruma açık bir konu olduğu için yanlış bir şey değil bence hatta dili pekiştirmek için o yıllarda iyi bir şey.

Hawkz

80+ Bronze
Biz arapmıyız da arapça kullanalım farsça kullanalım? Niye onların dilini kullanalım? Harf inkılabı nasıl yanlış bir şey olarak değerlendirebiliyorsunuz anlamıyorum. Latin alfabesi sayesinde dış dünya ile iletişim arttı ve halkın okuma yazma oranı muazzam ölçüde yükseldi. BIZE NE ARAPLARDAN BIZE NE?

Prof ESL

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Merhabalar öncelikle Atatürk en sevdiğim Türk liderlerindendir. En sevdiğim komutanlardan birisidir. Şimdi sorumuza gelelim sizce Atatürkün Cumhuriyeti kurduktan sonra yaptığı en büyük hata neydi? Türkiye de neden cemaaticı gruplar tarafından sevilmiyor? ( bu kadar yaptığı fedakarlık sonucunda) neden sevilmiyor ve hatası neydi?
Atatürk hep kötüleniyor yazık bizim millet atasını bile bilmiyor çok yazık 😪
Şu neslin haline bir baksana arada şaka falan yapıyoruz ama :
Dayılarda beyin yok,Çocuklar sürekli aptallaştırılıyor.
Bizim durumumuz bence hiç iyiye gitmiyor.
Bir şeyi bilmeyip laf atan çok şunun gibi: 'Öğretmenlerde rahata alıştı' hayatında kimseye yararı olmayan bir beyinsiz bunu diyebiliyor.
Borcumuz yok diyip savunanlar çok yazık halimize vergiler ne alemde,maaşlar ?
Beni konuşturma kanka...

Rammstein

80+ Silver
arapça okunması şart diye bir şey de yok
bu bahsedilmeyen ve yoruma açık bir konu olduğu için yanlış bir şey değil bence hatta dili pekiştirmek için o yıllarda iyi bir şey.
Yog gardeşim ALLAH'a danrı denmez lo. (bi de tüm harflerini büyük yazıyorlar ya :D)

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Hatası yok denemez elbette hata yapmıştır sonuçta o da bir insan fakat hatalarından ders çıkarıp her zaman ayağa kalkmayı bilmiştir.
Hatası çok az var ,görmüyoruz
Ingilizlerin bir sözü var
Çağımızda hiçbir isim Atatürk'ün adı kadar büyük saygı yaratmamıştır.

Bay Kunduz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,301
İsim
Berke
Hanefî ve Hanbelî mezhebine göre ezanın başka bir dilde okunmasının caiz olmadığı kanaatindedirler.
Mezheplerin birbirleriyle çeliştiği bir çok şey var. Ben ezanın Türkçe okutulduğu için memnunum keşke şu anda da Türkçe okutulsa anlayabilsek diyorum. Çünkü Kur'an ezan bizim anlamamız için var Arapça okuyup geçmek için değil. O zaman Arapça öğren diyebilirsin fakat şu anda Arapça bir işimize yaramayacak onun yerine işine yarayabilecek Almanca İngilizce gibi diller daha mantıklı.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,559
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
atatürk'ün hiçbir hatası olduğunu sanmıyorum
sorun millette
amacım siyaset değil insanların fesatça düşünceleri kendi çıkarları yüzünden uzun vadede ülke kötü yerlere geldi ve bu durumun kaynağında herkesin parmağı var tabi yine de atatürk yaşıyor olsaydı kimse ona karşı gelemezdi ve ülke bambaşka seviyelerde olabilirdi

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,284
Üyeler
163,636
Son üye
liv24
Top Bottom