1 hafta önce bakmıştım 9400 civarıydı 7500 e düşmüş içine de ryzen5 7500f almayı düşünüyorum yavaş yavaş da sistemimi güncelleyeceğim. ekran kartım da, asus rog strix rx6650 xt uyumlu çalışır mı?
Güzel alınır
1 hafta önce bakmıştım 9400 civarıydı 7500 e düşmüş içine de ryzen5 7500f almayı düşünüyorum yavaş yavaş da sistemimi güncelleyeceğim. ekran kartım da, asus rog strix rx6650 xt uyumlu çalışır mı?
Rahat çalışır
1 hafta önce bakmıştım 9400 civarıydı 7500 e düşmüş içine de ryzen5 7500f almayı düşünüyorum yavaş yavaş da sistemimi güncelleyeceğim. ekran kartım da, asus rog strix rx6650 xt uyumlu çalışır mı?
knk peki benim elimdeki ramlar olmaz ona değil mi ddr4 ama bu anakart ddr5 çalıştırmaz değil miGüzel alınır
Çalıştırmaz.knk peki benim elimdeki ramlar olmaz ona değil mi ddr4 ama bu anakart ddr5 çalıştırmaz değil mi
işlemci alacağımı belirtmiştimÇalıştırmaz.
Ek olarak bu anakartı alınca eski işlemcinde bu sokette çalışmaz.
Pardon fark etmemişim.işlemci alacağımı belirtmiştim![]()
ekran kartı ile işlemcide kombinasyonunda bir sorun olmaz ama 7500f ısınan bir işlemci umarım stok soğutucu ile kullanmayı düşünmüyorsunuzdur ayrıca arkadaşın dediği gibi ddr4 ramlerde ddr5 e maalesef olmaz yeni ram almak zorundasınız
1 hafta önce bakmıştım 9400 civarıydı 7500 e düşmüş içine de ryzen5 7500f almayı düşünüyorum yavaş yavaş da sistemimi güncelleyeceğim. ekran kartım da, asus rog strix rx6650 xt uyumlu çalışır mı?
işlemci öneriniz var mı peki sadece artık am5 sistem kurmak istiyorum ddr4 de çok durdum uprade etmek istiyorum, hazır sistem almam için elimdeki sistemi satmam lazım fakat o da uzun zaman alıyor ya da çok ölü fiyat verenler var bilmiyorum kafam baya karışıkPardon fark etmemişim.
O fiyata o anakart çok sıcak sayılmaz
Ekran karttın hala iyi ddr5 sistemde sorunsunsuz çalışır eğer işlemciniz kötü değilse bir süre daha sizi idare eder die düşünüyorum.
Yani yeni sistemde toplasanız 7500f sadece tek çekirdek gücü isteyen oyunlar'da fps artıracaktır cs go 2 gibi.
Aynen ddr4 leri satıp üzerine para ekleyip ddr5 ramlere dönersinknk peki benim elimdeki ramlar olmaz ona değil mi ddr4 ama bu anakart ddr5 çalıştırmaz değil mi
Ben bazen sistem toplar satarım.işlemci öneriniz var mı peki sadece artık am5 sistem kurmak istiyorum ddr4 de çok durdum uprade etmek istiyorum, hazır sistem almam için elimdeki sistemi satmam lazım fakat o da uzun zaman alıyor ya da çok ölü fiyat verenler var bilmiyorum kafam baya karışık
sistemimde ryzen5 2600 var ekran kartım da rx6650 xt asus rog strix 8gb 128bit, 16gb 3200 ram var( 3200ü de alamıyorum o da ayrı da) m2. 256 gb, harici hddm var 500gb ama baya eski yani kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalıştım. 2 senedir bu sistemi kullanıyorum sadece 1 sene önce ekran kartı değiştirdim o kadar diğer parçaları güncelleme fırsatım olmadı. şimdide cash ödemeyeceğim taksitle bazı parçaları da cash alacağım oda m2 ve ramlari olur. hani biliyorsun ki ülkemizde enflasyon bir aydan diğer ayı tutmuyor her geçtiğimiz ayı mumla arar olduk. tek seferde kendimi zora sokayım beni baya götürecek bir am5 sistem kurmak amacım. finans sektörü ile ilgileniyorum, yer yer grafik işleri ee çift monitörde yapmak istiyorum grafik ve teknik analizlerim için iyi de oluyor. bilmiyorum brom valla öyle aman aman bir bütçem yok hazır sisteme verecek kadar param da yok maalesef böyle parça parça toplamak istiyorum. bilmiyorum düşüncelerin nelerBen bazen sistem toplar satarım.
Kendi çapımda bu işten anlamama rağmen ryzen 3600x + rx 6600xt sistem kullanıyorum.
Çünkü oynadığım oyun cs2. Çok profyonel de oynamadığım için 144 hz monitör'de en yüksek ayar'da ortalama 144 fps rahat veriyor.
Burda anlatmak istediğim elinizdeki sistem yetiyorsa yeni sisteme geçmeye değmez ancak 240 hz monitörünüz vardır cs2 oyuyorsunuz'dur haliyle yüksek fps için size ön belleği yüksek olan 7800x3d veya 9800x3d biçilmiş kaftan olacaktır.
Belki yeni bir donanım yeni bir sisteme geçerken keyif sağladığı için hoşunuza gidiyor olabilir ancak burda tavsiyem sadece bütçeniz varsa geçin aksi taktirde mevcut sisteminiz yettiği halde keyfi bir durum söz konusu değilse paranız cebinizde kalsın.
Ben olsam imkan kısıtlı ise sadece işlemciyi ryzen 3600 veya 5600 ile değiştirir ve en önemlisi power dandik ise onuda değiştirir bir süre devam ederdim. Daha sonra imkan olursa mevcut kasayı satıp yeni bir sistem toplamanız bence daha mantıklı olacaktır.sistemimde ryzen5 2600 var ekran kartım da rx6650 xt asus rog strix 8gb 128bit, 16gb 3200 ram var( 3200ü de alamıyorum o da ayrı da) m2. 256 gb, harici hddm var 500gb ama baya eski yani kendi imkanlarımla bir şeyler yapmaya çalıştım. 2 senedir bu sistemi kullanıyorum sadece 1 sene önce ekran kartı değiştirdim o kadar diğer parçaları güncelleme fırsatım olmadı. şimdide cash ödemeyeceğim taksitle bazı parçaları da cash alacağım oda m2 ve ramlari olur. hani biliyorsun ki ülkemizde enflasyon bir aydan diğer ayı tutmuyor her geçtiğimiz ayı mumla arar olduk. tek seferde kendimi zora sokayım beni baya götürecek bir am5 sistem kurmak amacım. finans sektörü ile ilgileniyorum, yer yer grafik işleri ee çift monitörde yapmak istiyorum grafik ve teknik analizlerim için iyi de oluyor. bilmiyorum brom valla öyle aman aman bir bütçem yok hazır sisteme verecek kadar param da yok maalesef böyle parça parça toplamak istiyorum. bilmiyorum düşüncelerin neler