Yardım SİZCE DİĞER CİPLERE DE TERMAL MACUN SÜRMEM GEREKLİ Mİ?

Farex

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,337
Gençler Msı vector 16 hx a14vıg laptobum var aşırı ısındığı için bakım yapmaya karar verdim ve ptm7950 var elimde onu uygulayacağım fakat mosfet ve diğer çiplerin üstünde termal macun var normalde işlemci ve ekran kartının üstündeki macun katı olmuş ama diğerleri sıvı daha yumuşak sizce değiştirmeme gerek var mı?
image.webp
image.webp
image.webp

MSI Mühendislerinin vardır bi bildiği. Onlar çok daha yüksek sıcaklıklarda sıvılaşıyordur belki de.
İşlemciye ve ekran kartına sür, sıcaklıklar çok düşmediyse onların etkisi olabilir, o zaman bakarsın.

Bu arada PTM nereden aldın, önerdiğin thermal grizzly kryonaut extreme 1 ayda eridi, pump outun dibine vurdu. Bende pad uygulayacağım. Ya da TR içi önerdiğin pad var mı ?

MSI Mühendislerinin vardır bi bildiği. Onlar çok daha yüksek sıcaklıklarda sıvılaşıyordur belki de.
İşlemciye ve ekran kartına sür, sıcaklıklar çok düşmediyse onların etkisi olabilir, o zaman bakarsın.

Bu arada PTM nereden aldın, önerdiğin thermal grizzly kryonaut extreme 1 ayda eridi, pump outun dibine vurdu. Bende pad uygulayacağım. Ya da TR içi önerdiğin pad var mı ?
Ekran kartı 88 I geçiyordu işlemci 90-100 takılıyordu oyunlarda
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bende thermal grizzly kyronaut extreme de var ptm7950 yi AliExpress den aldım ama tam hangisi hatırlamıyorum

Burdan almışım
I just found this on AliExpress: 19,69zł | honeywell ptm7950 thermal pad paste ptm 7950 Phase Change GPU CPU Heatsink 80x80 Cooling Conductive Silicone Pad термопрокла

Hocam ptm'i uygulayın, onun dışında beyaz olan thermal puttylere çok ellemenize gerek yok. Bir plastik spatula ile VRAM ve VRM bileşenlerinin dışına taşan kısımlarını ortalarına doğru öbeklerseniz soğutucu blok ile temasından emin olmuş olursunuz.

Hocam ptm'i uygulayın onun dışında beyaz olan thermal puttylere çok ellemenize gerek yok. Bir plastik spatula ile dışa taşan kısımlarını ortalarına doğru öbeklerseniz soğutucu blok ile temasından emin olmuş olursunuz.
Ptm çok adi çıktı çiplerin üstüne yaparken folyıdan kopmadı yada bütünlüğü kurumadı ama şuan sıcaklık değerlerine baktım 2-3 derece düşmüş performans %10 a yakın artmış işlemci sıcaklığı aynı

Ptm çok adi çıktı çiplerin üstüne yaparken folyıdan kopmadı yada bütünlüğü kurumadı ama şuan sıcaklık değerlerine baktım 2-3 derece düşmüş performans %10 a yakın artmış işlemci sıcaklığı aynı
PTM yi uygulaması bayağı zahmetli olabiliyor. Ben yanıma buz kalıbı alıp üstünde bekletip bekletip uyguluyorum. Biraz daha katılaşmış olduğu için jelatinlerden daha rahat ayrılıyor. Hava da sıcak malum.

Tekrar değiştirmek ister ve ptm'in orijinalliği ile uğraşmak istemezseniz bunu denemenizi öneririm: https://www.gaming.gen.tr/urun/540700/thermalright-heilos-30x40x0-2mm-kati-termal-intel-arayuz-kiti/

• Beğen
Reaksiyonlar: vada
Bunu imzamda ki laptopa, o işlemciye uygulasam ne olur ? Bu ürünün intel - amd olarak iki farklı varyasyonu var ama arada ki tek fark kalınlıklar sanırım.
Bunların intel veya amd demesindeki tek sebep masaüstü işlemci boyutlarına göre kesilmiş olmaları. Siz herhangi bir modelini alıp kendi çipinizin boyunda keserek kullanabilirsiniz. Kalınlıklar aynı, yüzey alanları farklı oluyor.

PTM yi uygulaması bayağı zahmetli olabiliyor. Ben yanıma buz kalıbı alıp üstünde bekletip bekletip uyguluyorum. Biraz daha katılaşmış olduğu için jelatinlerden daha rahat ayrılıyor. Hava da sıcak malum.

Tekrar değiştirmek ister ve ptm'in orijinalliği ile uğraşmak istemezseniz bunu denemenizi öneririm: https://www.gaming.gen.tr/urun/540700/thermalright-heilos-30x40x0-2mm-kati-termal-intel-arayuz-kiti/
i9 14900hx ve rtx4090 a yeterli gelir mi? ayrica sicaklik degerlelri nasil 20 dk dir forza horizon 5 oynuyorum gaming modda ve ayarlar ultrada 2.5k sicakliklar nasil?
Screenshot 2025-06-23 162736.webp
Screenshot 2025-06-23 162521.webp
Screenshot 2025-06-23 162531.webp
Screenshot 2025-06-23 162540.webp
Screenshot 2025-06-23 162723.webp

Hocam hem hava sıcak, hem cihaz toplamda 210w güç çekiyor. Bence sıcaklıkları cihaz iyi muhafaza ediyor. Oyunlar için işlemcinizi 55-60w ile limitlemenizi öneririm çünkü hem çözünürlüğünüz yüksek hem de bayağı güçlü bir işlemci olduğu için besleme konusunda yeterli gelecektir.

Bir de cihaz fabrikasyon sıvı metal değilse zaten sıvı metal dışında yapabileceğiniz en iyi termal çözüm ptm7950 veya thermalright heilos olur.

Hocam hem hava sıcak, hem cihaz toplamda 210w güç çekiyor. Bence sıcaklıkları cihaz iyi muhafaza ediyor. Oyunlar için işlemcinizi 55-60w ile limitlemenizi öneririm çünkü hem çözünürlüğünüz yüksek hem de bayağı güçlü bir işlemci olduğu için besleme konusunda yeterli gelecektir.

Bir de cihaz fabrikasyon sıvı metal değilse zaten sıvı metal dışında yapabileceğiniz en iyi termal çözüm ptm7950 veya thermalright heilos olur.

Vram sicakliklari cok yuksek geldi sence uzun vadede sorun yaratir mi bu sicakliklar?

1750686586121.webp

Bunların intel veya amd demesindeki tek sebep masaüstü işlemci boyutlarına göre kesilmiş olmaları. Siz herhangi bir modelini alıp kendi çipinizin boyunda keserek kullanabilirsiniz. Kalınlıklar aynı, yüzey alanları farklı oluyor.
Thermal Grizzly kryonaut extreme 1 ayda pump outtan yok oldu. Heiloslardan alsam, PTM kadar iş görmez muhtemelen ama bir termal macundan da iyi iş görür mü ? Uzun süre gitsin istiyorum..

Ptm adi degil soğuk uygula,zor biraz uygulaması. Beyazları sakın silme, 2 yil sonra putty ile değiştir.

Geri