Neler Yeni

Sizce doğru yolda miyim

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Eagle
ilk olarak önceliğini belirlemen lazım 1.planda para mı var ayrıca lise 1de bıraktım diyosun şu an kaç yaşındasın ona göre de tavsiye verebiliriz anlattıklarından yola çıkarak nacizane tavsiyem herkes okuyacak diye bir kaide yok baba mesleğini devam ettirmen en mantıklısı gibi
1.plan para tabi
16 yaşındayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşini seviyorsan tesisatçıdan devam et. Zaten okula gitsen pek bir şey yapamazsın benim gibi.
Onu bende kestiremiyorum yapabilirmiyim yapamazmiyim zorlanirmiyim

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Sözel bölümde iş imkanı iyi olan bölümlerin Eşit ağırlıktan daha fazla olması gerçeği peki, herkes bilmeden konuşuyor.

Sözel:

1- Özel eğitim öğretmenliği (garanti iş)
2- Okul Öncesi Öğretmenliği (yüksek garanti)
3- İlahiyat (Yüksek garanti)
4- Gastronomi (İyi bir üniversite olursa yüksek iş garantisi + paraya para dememe)
5- Türkçe Öğretmenliği ( Orta iş garantisi)
6- Halkla ilişkiler (İyi üniversite yüksek olasılık iş)
7- İslami İlimler
8- Radyo, televizyon ve sinema (İyi üniversite)
9- Sosyal bilgiler öğretmenliği (az - orta iş imkanı)
10- Coğrafya, tarih, edebiyat (düz ya da öğretmenlik) (az iş imkanı) (İyi üniversitede yüksek yerlere gelebilme)

Eşit ağırlık:

1- Hukuk (Garanti iş, bir çok dal)
2- Psikoloji (Özelde iş)
3- PDR (Şu anki süreçte ataması sıkıntı)
4- İktisat (İyi üniversite)
5- işletme (İyi üniversite)
6- Lojistik (yeni bir bölüm iş imkanı fazla)
7- Sınıf Öğretmenliği (Ataması sıkıntı) (Çok ataması var evet ama ona oranla bayağı bir kişi giriyor, 10 yıllık yığılma var)
İlahiyat bitirdikten sonra hangi meslekleri yapabiliyorsun ki? Benim bildiğim bi imam/hatip alımı oluyor onunda maaş durumları sıkıntı olabiliyor. Onun dışında evet öğretmenliklere girmek daha avantajlı. İlahiyat yorumumuda şunun için yaptım zamanında girip denemiştim ve oradaki 3.-4. sınıflarda öylesine okuduğunu söylemişti.

Eşit ağırlıkta bence YBS bölümüde eklenmeli işletme dersleri + yazılım dersleri.

egle

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
377
İsim
Eagle
İlahiyat bitirdikten sonra hangi meslekleri yapabiliyorsun ki? Benim bildiğim bi imam/hatip alımı oluyor onunda maaş durumları sıkıntı olabiliyor. Onun dışında evet öğretmenliklere girmek daha avantajlı. İlahiyat yorumumuda şunun için yaptım zamanında girip denemiştim ve oradaki 3.-4. sınıflarda öylesine okuduğunu söylemişti.

Eşit ağırlıkta bence YBS bölümüde eklenmeli işletme dersleri + yazılım dersleri.
Hocam ben düşünüyordum da onlar da neredeyse hep torpil olmuş çok zor bı imam bile olmak kuzenim Mersin ilahiyatta ama imamlık için daha baya çalışması lazım diye biliyorum

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Türkiye'de üniversite okumak bir şey ifade etmiyor.

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII
Beyler Selamlar size bir şey danışmak istiyorum öncelikle ben lise 1 de 1.dönem de okulu bıraktım sebebi ise şu benim matematiğe kafam pek basmaz e ülkede sözel bölümde iş bulma olanağı az EA da bölümler tıka basa dolu ya da aynı bölümünden çok olduğu için ilerideki bu meslek sayısı artacağı için ücreti iyi olmaz e sayısal da malum ortada pek yapamıyorum e benim babam su tesisatçısı güzelde kazanıyoruz yani bir memurun maaşınin resmen 3 4 katını aldığımız oluyor ve de babam yani işi adam akıllı öğretir bende çıraklık okulu yani mesleki eğitim merkezi ne geçtim şuan 1. Senemi bitirdim bölümden sonuna kadar memnunum ama her meslekteki gibi olumsuz yanları da var mesela inşaatta beton kırıyorsun he işin sonucu çok iyi parasal yonden ama bilmiyorum milletle uğraşmak filan sizce iyi mi? yaptım kötümü yaptım bı akıl verseniz

Milletin ahırna girip suluk takmak filan ya da tıkanık açma işleri bunları sevmiyorum ama meslek gereği yapılır ben yapmam diyemezsin
Bence en doğrusu. Hayata 5 yıl erken atılıyorsun. Eğer ilgi duyduğun bir bölüm vs varsa açık öğretim olarak da okuyabilirsin. İleride şu anki işin için bir şirket kurmak istersen açık öğretimden işletme okuyabilirsin mesela.

• Beğen
Reaksiyonlar: egle

JSezar

80+ Silver
Top Bottom