İnsanların farklı hallerde olmasının sebebi uğradığımız mutasyonlar. Çoğu canlı bu şekilde günümüz haline geldiSizce her şey tesadüfen olmuş olabilir aklımız almıyor ama ilk insan kalıntıları afrika kıtasından çıktı deniliyor o zaman bütün dünya zenci olmazmıydı yada dinler hakkında konuşalım örnegin hristsiyanlık avrupada yaygın İslam ise yakın asya ve ortadogu,afrika da yaygın uzak asyada hiç bilmedigimiz dandirik dinler hakim dünyada müslüman sayısı 1.5 milyar yani geri kalan insanlar yanıcak mı şimdi ? veya cin ismi arap mitolojisinde geçiyor,zerdüşlükte 5 vakit namaz var, bu seferde toplama din dedigimiz kavram çıkıyor ama tek anlamadıgım nasıl her şey tesadüfen oluyor ? Eskiden mono dinlere inanılmıyordu genellikle duoalizm inanılırdı şimdi ise mono dinler inanılıyor acaba kıyamet'e mi yakınlaşıyoruz ? küçücük beynimizle birşeyler ögrenmeye çalışıyoruz belkide bizden daha gelişmiş insanlar var? yada başka galaksilerde farklı tesadüf dedigimiz canlılar var.düşünceleriniz neler ?
İslam'da Âdem'in topraktan yaratıldığına, Allah'ın ona diğer varlıklara öğretmediği isim koymayı, manalarını bulmayı öğrettiğine inanılır. Allah, meleklerin ona karşı secde etmesini istemiş, fakat iblis kibrinden ötürü ona secde etmemiştir. iblis bu yüzden cennetten kovulur. Kur'an'da Kehf Suresi'nin 50. ayetinde iblis'in melek değil cin olduğu ifade edilir.İslama göre ademin insan bir babası yok. İslam ilk insan dediğinde insan özelliklerini taşıyan bir insandan bahsediyor. Bundan öncesi olmadığını söylemiyor ki olmak zorunda çünkü cennette ruhlar var.
Her insan aynı değildir, bir engeli olmamasına rağmen anlama ve kavrama kapasitesi düşük insanlar var, ben onlardan bahsettim. Bir de o sözün hiçbir dayanağı vs. yoktur.Yine Kuranda insanı insan yapan ve dini yükümlülükler yükleyen özelliklerden biri akıl olarak belirtilmiştir. Akli sorunları olan birine veya bir çocuğa dini zorunlulukların işlememesinin sebebi de budur. Ve yine Kuranda insanın aklını kullanması istenmiştir. Ben öyle üst düzey akıllı zeki bir insan değilim ama düşünüp anlayabildim. Ha sen de düşünüp benimle aynı sonuca varmadın bu hiçbir şeyi belirlemez. Şu sözü de bırakmadan geçmeyeyim ki iş saçma bir din kavgasına varmasın. "İnanç ve bilim karşı karşıya geldiğinde her zaman inanç kazanır" bu bir gerçek sebebiyse insanın düşünme şekli. Bir de benim gibiler var inanç ve bilimi örtüştürür. Kısacası inanmayana saygım sonsuz ve bunun bir aması yok. Herkes aynı düşünce yapısına sahip olmak zorunda değil.
aynen zaten o yüzden evrim konusu açılınca dine kayıyorİslam'da Âdem'in topraktan yaratıldığına, Allah'ın ona diğer varlıklara öğretmediği isim koymayı, manalarını bulmayı öğrettiğine inanılır. Allah, meleklerin ona karşı secde etmesini istemiş, fakat iblis kibrinden ötürü ona secde etmemiştir. iblis bu yüzden cennetten kovulur. Kur'an'da Kehf Suresi'nin 50. ayetinde iblis'in melek değil cin olduğu ifade edilir.
Kuran'da Âdem ile eşinin aynı nefisden yaratıldığı ifade edilir. Âdem ve Havva cennette Allah'ın kendilerine yaklaşmalarını yasakladığı yasaklanmış bir ağaçtan İblis'in onlara yalan söyleyerek kandırmasıyla meyve yerler. Bunun üzerine cennetten kovulurlar. Yaşamakta oldukları Adn (Tevrat’ta Aden) cennetinden Âdem Serendip adasına (Srilanka),[14] Havva ise Etiyopya’ya indirilir. Daha sonra Mekke'de Arafat dağında buluşurlar.
Bu kıssa, Kur'an'da detaylı bir biçimde geçmekte ve İslam kültüründe önemli bir yer kapsamaktadır. Müslümanlara, cennetten çıkış kıssasına inanmak -Kur'an'da geçtiğinden ötürü- farzdır.
ufak bir araştırmayla buna ulaştım.
başka bir kaynak için de şunu verebilirim; ÂDEM - TDV İslâm Ansiklopedisi (islamansiklopedisi.org.tr)
diyeceğim o ki, bir taraf evrime, bir taraf yaradılışa inanıyor. aralarında bir örtüşme yok.