Neler Yeni

Sizce Evrim Teorisi Olabilir Mi ?

Aizen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
551
İsim
Harun Kayatekin
Arkadaşlar herkesin aklında soru işareti var evet ama bu konuların içine girerseniz inancınızı yetirirsiniz çünkü hiç bir şey mantıklı değil nasıl ırklar türedi benim aklımdaki soru mesela.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
ben gerçek olduğunu düşünüyorum şu ana kadar gelinen bilimsel ilerlemeye göre.

Satashke

80+ Bronze
İsa veya Muhammedin döneminde kendilerine Tır hayal et deseydiniz hayal edebilirler miydi? Beyinleri hakkında herhangi bir fikri olmadığı şeyi tabi ki hayal edemezdi. İnsanlığın doğuşu , bitişi ve arkasındaki sırlar da böyle olabilir. Ben bir deist olarak yaratan olduğu fikrine biraz daha yatkın olsam da , eminim ki asıl olan bitenleri şu an hayal dahi edemediğimiz için anlamlandıramıyoruz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Impe

Phenoma

80+ Silver
Bu kadar derin bir konudaki fikirlerimi foruma yazarak tartışmak veya konuşmak saçma ve zor
Ancak yüz yüze anlatılabilecek kadar derin konular bunlar :)

triggedid

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
Oğuzhan Arslan
Sizce her şey tesadüfen olmuş olabilir aklımız almıyor ama ilk insan kalıntıları afrika kıtasından çıktı deniliyor o zaman bütün dünya zenci olmazmıydı yada dinler hakkında konuşalım örnegin hristsiyanlık avrupada yaygın İslam ise yakın asya ve ortadogu,afrika da yaygın uzak asyada hiç bilmedigimiz dandirik dinler hakim dünyada müslüman sayısı 1.5 milyar yani geri kalan insanlar yanıcak mı şimdi ? veya cin ismi arap mitolojisinde geçiyor,zerdüşlükte 5 vakit namaz var, bu seferde toplama din dedigimiz kavram çıkıyor ama tek anlamadıgım nasıl her şey tesadüfen oluyor ? Eskiden mono dinlere inanılmıyordu genellikle duoalizm inanılırdı şimdi ise mono dinler inanılıyor acaba kıyamet'e mi yakınlaşıyoruz ? küçücük beynimizle birşeyler ögrenmeye çalışıyoruz belkide bizden daha gelişmiş insanlar var? yada başka galaksilerde farklı tesadüf dedigimiz canlılar var.düşünceleriniz neler ?
İnsanların farklı hallerde olmasının sebebi uğradığımız mutasyonlar. Çoğu canlı bu şekilde günümüz haline geldi

alpidogan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Alperen Doğan
Akşama kadar müsait olamayacağım konuşmak isteyen varsa mümkünse özel mesaj yazsın akşam bakayım seviyeli tartışma için teşekkürler :)

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
İslama göre ademin insan bir babası yok. İslam ilk insan dediğinde insan özelliklerini taşıyan bir insandan bahsediyor. Bundan öncesi olmadığını söylemiyor ki olmak zorunda çünkü cennette ruhlar var.
İslam'da Âdem'in topraktan yaratıldığına, Allah'ın ona diğer varlıklara öğretmediği isim koymayı, manalarını bulmayı öğrettiğine inanılır. Allah, meleklerin ona karşı secde etmesini istemiş, fakat iblis kibrinden ötürü ona secde etmemiştir. iblis bu yüzden cennetten kovulur. Kur'an'da Kehf Suresi'nin 50. ayetinde iblis'in melek değil cin olduğu ifade edilir.

Kuran'da Âdem ile eşinin aynı nefisden yaratıldığı ifade edilir. Âdem ve Havva cennette Allah'ın kendilerine yaklaşmalarını yasakladığı yasaklanmış bir ağaçtan İblis'in onlara yalan söyleyerek kandırmasıyla meyve yerler. Bunun üzerine cennetten kovulurlar. Yaşamakta oldukları Adn (Tevrat’ta Aden) cennetinden Âdem Serendip adasına (Srilanka),[14] Havva ise Etiyopya’ya indirilir. Daha sonra Mekke'de Arafat dağında buluşurlar.

Bu kıssa, Kur'an'da detaylı bir biçimde geçmekte ve İslam kültüründe önemli bir yer kapsamaktadır. Müslümanlara, cennetten çıkış kıssasına inanmak -Kur'an'da geçtiğinden ötürü- farzdır.

ufak bir araştırmayla buna ulaştım.

başka bir kaynak için de şunu verebilirim; ÂDEM - TDV İslâm Ansiklopedisi (islamansiklopedisi.org.tr)

diyeceğim o ki, bir taraf evrime, bir taraf yaradılışa inanıyor. aralarında bir örtüşme yok.

LahmatsuDcr

80+ Silver
Yine Kuranda insanı insan yapan ve dini yükümlülükler yükleyen özelliklerden biri akıl olarak belirtilmiştir. Akli sorunları olan birine veya bir çocuğa dini zorunlulukların işlememesinin sebebi de budur. Ve yine Kuranda insanın aklını kullanması istenmiştir. Ben öyle üst düzey akıllı zeki bir insan değilim ama düşünüp anlayabildim. Ha sen de düşünüp benimle aynı sonuca varmadın bu hiçbir şeyi belirlemez. Şu sözü de bırakmadan geçmeyeyim ki iş saçma bir din kavgasına varmasın. "İnanç ve bilim karşı karşıya geldiğinde her zaman inanç kazanır" bu bir gerçek sebebiyse insanın düşünme şekli. Bir de benim gibiler var inanç ve bilimi örtüştürür. Kısacası inanmayana saygım sonsuz ve bunun bir aması yok. Herkes aynı düşünce yapısına sahip olmak zorunda değil.
Her insan aynı değildir, bir engeli olmamasına rağmen anlama ve kavrama kapasitesi düşük insanlar var, ben onlardan bahsettim. Bir de o sözün hiçbir dayanağı vs. yoktur.

servet95

80+
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Servet Yücel
Böyle başlar...

Impe

80+ Silver
İslam'da Âdem'in topraktan yaratıldığına, Allah'ın ona diğer varlıklara öğretmediği isim koymayı, manalarını bulmayı öğrettiğine inanılır. Allah, meleklerin ona karşı secde etmesini istemiş, fakat iblis kibrinden ötürü ona secde etmemiştir. iblis bu yüzden cennetten kovulur. Kur'an'da Kehf Suresi'nin 50. ayetinde iblis'in melek değil cin olduğu ifade edilir.

Kuran'da Âdem ile eşinin aynı nefisden yaratıldığı ifade edilir. Âdem ve Havva cennette Allah'ın kendilerine yaklaşmalarını yasakladığı yasaklanmış bir ağaçtan İblis'in onlara yalan söyleyerek kandırmasıyla meyve yerler. Bunun üzerine cennetten kovulurlar. Yaşamakta oldukları Adn (Tevrat’ta Aden) cennetinden Âdem Serendip adasına (Srilanka),[14] Havva ise Etiyopya’ya indirilir. Daha sonra Mekke'de Arafat dağında buluşurlar.

Bu kıssa, Kur'an'da detaylı bir biçimde geçmekte ve İslam kültüründe önemli bir yer kapsamaktadır. Müslümanlara, cennetten çıkış kıssasına inanmak -Kur'an'da geçtiğinden ötürü- farzdır.

ufak bir araştırmayla buna ulaştım.

başka bir kaynak için de şunu verebilirim; ÂDEM - TDV İslâm Ansiklopedisi (islamansiklopedisi.org.tr)

diyeceğim o ki, bir taraf evrime, bir taraf yaradılışa inanıyor. aralarında bir örtüşme yok.
aynen zaten o yüzden evrim konusu açılınca dine kayıyor

• Beğen
Reaksiyonlar: PROZ
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,310
Üyeler
161,837
Son üye
utku3520