Neler Yeni

Sizce Ezan Türkçe Olmalı mı?

Sizce

• Oy kullanan toplam üye
    137

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Sana ne anlatsak boş sen zaten müslümanlara göre kafanda bir algı oluşturmuşsun sen bu üslupla hangi ortama girsen seni dışlarlar
Asıl seni bu kafayla dışlarlar.Ben körü körüne inanıyorum diyorsun.Çünkü sorgulamayan korkuyorsun.Yukardaki mesajlarını okudum yukarda Arapça Türkçe'ye çevrilirken anlamı bozuluyor diyorsun madem öyle sen koyu müslümansın ya söyle bana meal Türkçe çevrilme değil mi Arapçadan çevrilme yani ozaman mealinde anlamı bozuk?Sen neye göre müslümansın sorgulamıyosun?Aile baskısı işte ortalıkta müslümanım diye geçiniyorsun sen daha körü körüne inan tamam mı fikirsiz kardeşim.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: baid

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,993
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Astronomi, Uzay, Bilim, Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Geometri, Elektromanyetizma, Kuantum Fiziği, Parçacık Fiziği, Nükleer Fizik, Astrofizik, Yapay Zeka, Teknoloji, Elektrik ve Elektronik, İnsan Beyni, Mekanik, Elektrikli Otomobiller, İçten Yanmalı Otomobiller, Motosikletler, Jet Motorları, Roket Motorları, Uçaklar, Uzay Mekikleri, Kitaplar, Filmler, Diziler, Psikoloji, Felsefe, Akustik ve Elektro Gitar, Arduino, Python, Java, Javascript, Pascal, PHP, Fortran, C, C#, C++, Bilgisayar Yazılımları ve Bilgisayar Donanımları, Windows İşletim Sistemleri, Linux İşletim Sistemleri ve Dağıtımları, macOS İşletim Sistemleri, Laptoplar, Telefonlar, Apple Ürünleri, Kameralar, Fotoğraflar, Borsa, Yatırım, Kripto Para, Fitness, Kalistenik..
Instagram
_furkan.krgl_
Steam
(1021294255)
Twitter
FurkanKrgle
Facebook
furkan.karagulle.7399
Discord
furkankaragulle#1763
Reddit
reddit.com/user/Complete-Flow9113
Allah en büyüktür, Allah en büyüktür, Allah en büyüktür, Allah en büyüktür.

Allah'tan başka ilah olmadığına şehâdet ederim, Allah'tan başka ilah olmadığına şehâdet ederim.

Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şehâdet ederim, Muhammed'in Allah'ın elçisi olduğuna şehâdet ederim.

Haydin namaza, haydin namaza.

Haydin kurtuluşa, haydin kurtuluşa.

Allah en büyüktür, Allah en büyüktür.

Allah'tan başka ilah yoktur.

Ezanın Türkçe anlamı budur. Kimsenin doğru okuyacağını sanmıyorum. Şarkı okur gibi okurlar. Böyle kalması bence daha iyi. Aklı başında olan herkes Türkçe mealini bilir zaten.

Jony Case

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,342
İsim
İsmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar konsollar oyunlar ekipmanlar
Okunmalı bizim bahsettiğimiz Türkleşme her alanda her konuda geçerlidir.

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Asıl seni bu kafayla dışlarlar.Ben körü körüne inanıyorum diyorsun.Çünkü sorgulamayan korkuyorsun.Yukardaki mesajlarını okudum yukarda Arapça Türkçe'ye çevrilirken anlamı bozuluyor diyorsun madem öyle sen koyu müslümansın ya söyle bana meal Türkçe çevrilme değil mi Arapçadan çevrilme yani ozaman mealinde anlamı bozuk?Sen neye göre müslümansın sorgulamıyosun?Aile baskısı işte ortalıkta müslümanım diye geçiniyorsun sen daha körü körüne inan tamam mı fikirsiz kardeşim.
Ben körü körüne inanıyorum tamam.

• Hahaha
Reaksiyonlar: Meuf

cicibebe

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,780
İsim
Enes Tutar
Sorsanız ülkenin %80 den fazlası müslüman ama bu insanların yarısı gibi bir kısmı kendi inandığı kitabı dahi okumamış. Ezanı Türkçe okutsan ne fayda insanlar ibadetine okuduğu duaların anlamını bile bilmiyor. Ve hâlen daha kuranı arapça okuma derdindeler, hayret ediyor insan.

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Sana ne anlatsak boş sen zaten müslümanlara göre kafanda bir algı oluşturmuşsun sen bu üslupla hangi ortama girsen seni dışlarlar
Benim üslubuma laf atıp her cümlenin sonunda hakaret etmen?

Meuf

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
111
İsim
Meuf
Sorsanız ülkenin %80 den fazlası müslüman ama bu insanların yarısı gibi bir kısmı kendi inandığı kitabı dahi okumamış. Ezanı Türkçe okutsan ne fayda insanlar ibadetine okuduğu duaların anlamını bile bilmiyor. Ve hâlen daha kuranı arapça okuma derdindeler, hayret ediyor insan.
Sözde müslümanlar işte.

Fidels

80+
Ezan evrensel bir çağrıdır ve dünyanın neresinde okunursa okunsun bunun namaza çağrı olduğu herkes tarafından bilinir.

Bu yüzden Türkçe ezan tamamen saçmalıktır.

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,372
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Bence her iki dilde de okunmalı, önce Arapçası sonra da Türkçesi

Singua

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
297
İsim
Burak
neden bahsettiğini anlamadıktan sonra neye yarıyor :(

Buraya yazan çoğu kişinin namazla hatta dinle alakası yok ama tutmuşlar ezan Türkçe olmalı diye tartışıyorlar. Allah'ım sen sabır var.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,890
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar
Bence olmalı çünkü arapça okunduğunda kimse bir şey anlamıyor bu gün sokağa çıkıp ezanın anlamını sorsanız %95 i bilemez.

Buda Ziya Gökalp in bir sözü:
"Bir ülke ki, camiinde Türkçe ezan okunur.
Köylü anlar manasını namazdaki duanın
Bir ülke ki, mektebinde Türkçe Kuran okunur
Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hüda'nın
Ey Türk oğlu, işte senin orasıdır vatanın."
Arapça okunmalı

TahinPekmez

80+ Silver
Arapça kalmalı. Ezan hergun değişse tamam derim Türkçe olsun da bugün ne diyor anlayayim. Ama ezan bir davet anlamı da net, 2 dk.anlamina bakıver bir zahmet.

Top Bottom