O savaşlar İslam dinini yaymak ve Zulümü bitirmek için yapıldı Laik devleti destekliyorum o din savaşlarında mesela Hristiyan olduğu için değil onlar insanlara zulüm ettikleri için zulmü bitirmek ve düzeni kurmak için yapıldıÜlkenin resmi olarak bir dini yok. Çoğunluğun ne olduğu hiç önemli değil. İstediğimiz gibi konuşuruz elbette. Müslümanlara göre inançsızlar ya "havalı" ya da şeytan olarak görülüyor, yani "kazmaların" sayısı epey fazla. Ayrıca Allah "Bir kimseyi Müslüman olması için zorlayamazsın" diyorsa neden yapıldı bu gaza savaşları?
Bu adamı hiç sevmem dinle dalga geçmekten başka bir b.k yaptıği yok birde Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor
anlamadığın şey'e inanır mısın pekiBişey anlamak zorunda mıyız ?
Ne yani islamın emirleri sihirli bir dil ve biz bunu anlasakta anlamasakta arapça okunan (kuran/ezan) arapça mı okunmalıdır?Bence olmalı çünkü arapça okunduğunda kimse bir şey anlamıyor bu gün sokağa çıkıp ezanın anlamını sorsanız %95 i bilemez.
Buda Ziya Gökalp in bir sözü:
"Bir ülke ki, camiinde Türkçe ezan okunur.
Köylü anlar manasını namazdaki duanın
Bir ülke ki, mektebinde Türkçe Kuran okunur
Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hüda'nın
Ey Türk oğlu, işte senin orasıdır vatanın."
Din ile devletin ne alakası var canım hele ki Türkiye için konuşuyorsun. Laikliğin ilkesi olan bir ülke için.O savaşlar İslam dinini yaymak ve Zulümü bitirmek için yapıldı Laik devleti destekliyorum o din savaşlarında mesela Hristiyan olduğu için değil onlar insanlara zulüm ettikleri için zulmü bitirmek ve düzeni kurmak için yapıldı
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bu adamı hiç sevmem dinle dalga geçmekten başka bir b.k yaptıği yok birde Cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor
2 dakika anlamına bak diyorsun da sadece günümüze göre konuşman saçma olur 1400 yıldan beri çeşitli hatta neredeyse her ülkede okundu. Eskiden internet veya teknoloji mi vardı insanlar anlamını nasıl öğrenecekti?Arapça kalmalı. Ezan hergun değişse tamam derim Türkçe olsun da bugün ne diyor anlayayim. Ama ezan bir davet anlamı da net, 2 dk.anlamina bakıver bir zahmet.
Ne kadar güzel bir söz...
Ezan Türkçe okutulmalıdır bu konuda atatürk şöyle demiş : meseli din değil dildir.Bence olmalı çünkü arapça okunduğunda kimse bir şey anlamıyor bu gün sokağa çıkıp ezanın anlamını sorsanız %95 i bilemez.
Buda Ziya Gökalp in bir sözü:
"Bir ülke ki, camiinde Türkçe ezan okunur.
Köylü anlar manasını namazdaki duanın
Bir ülke ki, mektebinde Türkçe Kuran okunur
Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hüda'nın
Ey Türk oğlu, işte senin orasıdır vatanın."
Arkadaşım bunu 150 defa izah ettik artık. Müslüman'san eğer Ezanın ne olduğu bir zahmet bil ya. Öyle destan değil ki altı üstü çeviriceksin ya da internetten bakıcaksın. Ezan evrenseldir olduğu yerdeki göre değiştirilemez.anlamadığın şey'e inanır mısın peki
?
1400 yıl boyunca Arapça okunmasına ne demeli peki.Ne yani islamın emirleri sihirli bir dil ve biz bunu anlasakta anlamasakta arapça okunan (kuran/ezan) arapça mı okunmalıdır?
Eğer çeviri aşamasında sorun olmazsa islamında söylediği gibi insanların anlayacağı dilde okunması en doğrusu olur.
Din ile devletin ne alakası var canım hele ki Türkiye için konuşuyorsun. Laikliğin ilkesi olan bir ülke için.
2 dakika anlamına bak diyorsun da sadece günümüze göre konuşman saçma olur 1400 yıldan beri çeşitli hatta neredeyse her ülkede okundu. Eskiden internet veya teknoloji mi vardı insanlar anlamını nasıl öğrenecekti?
Ben müslüman değilim kankam zaten ki sen şuan çok saçma konuşuyorsun.1400 yıl boyunca Arapça okunmasına ne demeli peki.
Türkçe okunsa koşarak camiye gidecen sanki
Boş kelimeden kastım içeriği değil senin kulağına gelen bilmediğin dildeki kelimeler ne duyarsan veya okursan oku anlamıyorsan kimseye bir faydası olmaz.Ben müslüman değilim kankam zaten ki sen şuan çok saçma konuşuyorsun.
İnandığın Tanrı dini anlaman için göndermiş yoksa boş kelimelerin kime ne faydası var? Önemli olan arapça ya da yunanca olması değil anlaşılır olması.
Anlamadığımı kim söyledi ruhuma işliyor adeta. içim huzur doluyor.Ben müslüman değilim kankam zaten ki sen şuan çok saçma konuşuyorsun.
İnandığın Tanrı dini anlaman için göndermiş yoksa boş kelimelerin kime ne faydası var? Önemli olan arapça ya da yunanca olması değil anlaşılır olması.
Boş kelimeden kastım içeriği değil senin kulağına gelen bilmediğin dildeki kelimeler ne duyarsan veya okursan oku anlamıyorsan kimseye bir faydası olmaz.