Neler Yeni

Sizce Ezan Türkçe Olmalı mı?

Sizce

• Oy kullanan toplam üye
    137

Karl Dönitz

80+ Bronze
Kuran'ın her dile çevrilememesi Arapça'nın çok kapsamlı bir dil olmasından kaynaklı.

Hayir cunku meal ve tefsir var.

Hocam bence biz birbirimiz anlamıyoruz. Ben Kuran'ın Türkçe okunmasini destekliyorum. Destekliyorum fakat insanlar Türkçe okursa Kuran'ı ibadet amaçlı okumazlar, anlamak icin okurlar.

Konunun sorusu aslında Türkçe Ezandı. Oradan bu konulara geldik. Ben Türkçe Ezana karşıyım çünkü Ezan binlerce yıldır Arapça okunuyor. Sırf anlayalım diye Türkçe olması saçma. O zaman Kabe de hangi dille Ezan okunacak?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tefsirciler kendi aralarında Allah yok ya da var diye tartışmıyorlar ki? Örneğin Abdesti bozan durumlar icin tartisiyorlar.
Tamamda yinede bir birlik yok. Kuran kadar kesin değil insan yorumluyor çünkü.

Sagittarius

80+ Silver
Bence olmalı çünkü arapça okunduğunda kimse bir şey anlamıyor bu gün sokağa çıkıp ezanın anlamını sorsanız %95 i bilemez.

Buda Ziya Gökalp in bir sözü:
"Bir ülke ki, camiinde Türkçe ezan okunur.
Köylü anlar manasını namazdaki duanın
Bir ülke ki, mektebinde Türkçe Kuran okunur
Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hüda'nın
Ey Türk oğlu, işte senin orasıdır vatanın."
Şimdi beni iyi dinle Türkçe olsa millet anlar ama Arapça olması daha iyi görülmüş ve Arapça zengin bir dil Şimdi sen orda nedemek istediğini anlarsin ama sözlerde yanlışı kullanabilirsin yani her dil tamamen çevrilmez ee ozaman nasıl anliyacaz zaten okuyunca nedemek istediği açık bazı işine gelmeyen cahil karaktersizler İslam dinine mensup olanlara saygı göstermediği için öyle oluyor biz ateistine deistine bişey diyormuyuz demiyoruz Hristiyana diyormuyuz demiyoruz Yahudiler Lanetlenmiş bir Din onada demiyoruz bunu reddedenlere diyorum İslam dinine mensup olanlar size saygı gösteriyorsa sizde göstereceksiniz sizi zorlasalardi şimdi burada konuşmuyor olurduk

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Şimdi beni iyi dinle Türkçe olsa millet anlar ama Arapça olması daha iyi görülmüş ve Arapça zengin bir dil Şimdi sen orda nedemek istediğini anlarsin ama sözlerde yanlışı kullanabilirsin yani her dil tamamen çevrilmez ee ozaman nasıl anliyacaz zaten okuyunca nedemek istediği açık bazı işine gelmeyen cahil karaktersizler İslam dinine mensup olanlara saygı göstermediği için öyle oluyor biz ateistine deistine bişey diyormuyuz demiyoruz Hristiyana diyormuyuz demiyoruz Yahudiler Lanetlenmiş bir Din onada demiyoruz bunu reddedenlere diyorum İslam dinine mensup olanlar size saygı gösteriyorsa sizde göstereceksiniz sizi zorlasalardi şimdi burada konuşmuyor olurduk
İslam dinine mensup olanların başka bir inanca veya inançsızlara saygı gösterdiğini hiç görmedim?

Sagittarius

80+ Silver
İslam dinine mensup olanların başka bir inanca veya inançsızlara saygı gösterdiğini hiç görmedim?
Diyorum ki şuan sen atıyorum Ateistsin ülkenin çoğunluğu Müslüman yani sizi zorlasalar saygı göstermeseler zaten şuan burda bunları rahat rahat konuşamıyor olurduk bazı kazmalari takmiyacaksin Benim dinimde Allah derki bir kimseyi Müslüman olması için zorlayamazsin diyor bana yasak böyle bir şey seni davet edebilirim bak bu din böyledir hak dinidir derim sen inanır inanmazsin sana kalmış her kazmayı takma yani

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,391
İsim
berk
Diyorum ki şuan sen atıyorum Ateistsin ülkenin çoğunluğu Müslüman yani sizi zorlasalar saygı göstermeseler zaten şuan burda bunları rahat rahat konuşamıyor olurduk bazı kazmalari takmiyacaksin Benim dinimde Allah derki bir kimseyi Müslüman olması için zorlayamazsin diyor bana yasak böyle bir şey seni davet edebilirim bak bu din böyledir hak dinidir derim sen inanır inanmazsin sana kalmış her kazmayı takma yani
Ülkenin resmi olarak bir dini yok. Çoğunluğun ne olduğu hiç önemli değil. İstediğimiz gibi konuşuruz elbette. Müslümanlara göre inançsızlar ya "havalı" ya da şeytan olarak görülüyor, yani "kazmaların" sayısı epey fazla. Ayrıca Allah "Bir kimseyi Müslüman olması için zorlayamazsın" diyorsa neden yapıldı bu gaza savaşları?

XDEV

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
470
İsim
Burak
Konudaki bazı yorumları okuyunca aklıma aşağıdaki atasözü geldi.

"Cahile söz anlatmaktansa, deveye hendek atlatmak iyidir."

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Arapçasından hiçbir şey anlamıyorum diyen sözde müslüman kardeşlerimiz çok zor değil Google'a ezan Türkçesi yazarsanız öğrenirsiniz zaten. Nitekim olduğu gibi kalmalı.

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Ülkenin resmi olarak bir dini yok. Çoğunluğun ne olduğu hiç önemli değil. İstediğimiz gibi konuşuruz elbette. Müslümanlara göre inançsızlar ya "havalı" ya da şeytan olarak görülüyor, yani "kazmaların" sayısı epey fazla. Ayrıca Allah "Bir kimseyi Müslüman olması için zorlayamazsın" diyorsa neden yapıldı bu gaza savaşları?
Sana ne anlatsak boş sen zaten müslümanlara göre kafanda bir algı oluşturmuşsun sen bu üslupla hangi ortama girsen seni dışlarlar

Beren

80+ Gold
camiiler özelleştirilsin, cemaatin ve imamın isteğine göre de nasıl okunuyorsa okunsun (y)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,437
Üyeler
163,496
Son üye
Avatr
Top Bottom