Neler Yeni

Sizce Ezan Türkçe Olmalı mı?

Sizce

• Oy kullanan toplam üye
    137

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Konuştuğumuz konu dinle ilgili ama elin ateistide gelip fikir argüman sunar anlamadım gitti

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Evrensel olan bir din de neden tek bir milletin dilinin kullanılması emrediliyor hocam ?
Çünkü sizin de dediğiniz gibi Kuran o zamanlar Araplar sapkın bir toplum olduğu için onlara indirilmiş. Eğer başka bir ırka inseydi onların dilini kullanıp Kuranı o dilde okuyacaktık.

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa

Karl Dönitz

80+ Bronze
Çünkü sizin de dediğiniz gibi Kuran o zamanlar Araplar sapkın bir toplum olduğu için onlara indirilmiş. Eğer başka bir ırka inseydi onların dilini kullanıp Kuranı o dilde okuyacaktık.
Yani kuran tüm insanların anlayabileceği şekilde inseydi biz bugün burda bunları konuşmuyor olacaktık. Ki tek bir ırka inmesinin manasıda nedir anlamadım.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Yani kuran tüm insanların anlayabileceği şekilde inseydi biz bugün burda bunları konuşmuyor olacaktık. Ki tek bir ırka inmesinin manasıda nedir anlamadım.
Eğer tefsir ve meal diye bir şey olmasaydı görüşünüzü mantıklı bulurdum.
Kuran'ın Araplara inmesi kutsal olan Kabe o zamanlar Araplarda olduğu içinde olabilir bence. Kendi fikrim bu.

Lawrence

80+ Bronze
Peki bu şekilde evrensel oluyor mu sizce ?

Kuran'ı her dile çevirin tüm insanlık okusun denilseydi o zaman Evrensel derdim.

Aynı zamanda tek dil olması Gayrimüslimlerin Müslüman olmasını zorlaştırmaz mı ?

Mesela Hristiyan bir genç İslam dinini öğrenip Müslüman olması için Arapça öğrenmesi mi gerekiyor ? Halbuki Kuran İngilizceye çevrilse kendi diliyle Kuran'ı okur ve kendi kararına göre Müslüman olabilir.

Karl Dönitz

80+ Bronze
Eğer tefsir ve meal diye bir şey olmasaydı görüşünüzü mantıklı bulurdum.
Kuran'ın Araplara inmesi kutsal olan Kabe o zamanlar Araplarda olduğu içinde olabilir bence. Kendi fikrim bu.
İlk mesajlarımızda zaten ben kuran yerine meal okutulmalı dedim. Sizlerde bana mealde eksiklikler var dediniz tamam eyvallah dedim. Sonra tefsir dediniz ama tefsirciler bile kendileri hala tartışıyor. Kendi aralarında tam bir değiller. Demek ki ikiside tam değil. Madem bizim dilimiz Arapçayı tamamen karşılayacak o zaman biz hiç bir zaman kuranı tamamen öğrenemiyeceğiz demektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki bu şekilde evrensel oluyor mu sizce ?

Kuran'ı her dile çevirin tüm insanlık okusun denilseydi o zaman Evrensel derdim.

Aynı zamanda tek dil olması Gayrimüslimlerin Müslüman olmasını zorlaştırmaz mı.

Mesela Hristiyan bir genç İslam dinini öğrenip Müslüman olması için Arapça öğrenmesi mi gerekiyor. Halbuki Kuran İngilizceye çevrilse kendi diliyle Kuran'ı okur ve kendi kararına göre Müslüman olabilir.
Artıdan madem kuran sapkın bir ırk için indirilmiş ise bu onun evrensel olmadığını gösterir.

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Kuran'ın her dile çevrilememesi Arapça'nın çok kapsamlı bir dil olmasından kaynaklı.

Aynı zamanda tek dil olması Gayrimüslimlerin Müslüman olmasını zorlaştırmaz mı
Hayir cunku meal ve tefsir var.

Hocam bence biz birbirimiz anlamıyoruz. Ben Kuran'ın Türkçe okunmasini destekliyorum. Destekliyorum fakat insanlar Türkçe okursa Kuran'ı ibadet amaçlı okumazlar, anlamak icin okurlar.

Konunun sorusu aslında Türkçe Ezandı. Oradan bu konulara geldik. Ben Türkçe Ezana karşıyım çünkü Ezan binlerce yıldır Arapça okunuyor. Sırf anlayalım diye Türkçe olması saçma. O zaman Kabe de hangi dille Ezan okunacak?

İlk mesajlarımızda zaten ben kuran yerine meal okutulmalı dedim. Sizlerde bana mealde eksiklikler var dediniz tamam eyvallah dedim. Sonra tefsir dediniz ama tefsirciler bile kendileri hala tartışıyor. Kendi aralarında tam bir değiller. Demek ki ikiside tam değil. Madem bizim dilimiz Arapçayı tamamen karşılayacak o zaman biz hiç bir zaman kuranı tamamen öğrenemiyeceğiz demektir.

Artıdan madem kuran sapkın bir ırk için indirilmiş ise bu onun evrensel olmadığını gösterir.

Tefsirciler kendi aralarında Allah yok ya da var diye tartışmıyorlar ki? Örneğin Abdesti bozan durumlar icin tartisiyorlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,716
Üyeler
164,893
Son üye
halildag
Top Bottom