Neler Yeni

Sizce kısas gelmeli mi?

?

• Gelmeli

Oylar: 13 30.2%
  • Gelmemeli

Oylar: 30 69.8%

• Oy kullanan toplam üye
    43

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Tabii kardeşim başkenti de Kilis yapalım mı
Laikliği de kaldıralım
Hatta idamı da giyotinle yapalım nasıl fikir yeniçağda ortaçağı yaşamaya çalışmak nasıl bir duygu güce tapmaya devam edin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ülkede sallaya sallaya dolaşması kısasla ilgili değil adalet uygulanmasa yine eli kolu kesilmez bunun sıkıntısı kısas olmaması mı kısas şeriatlıktır bu kadar net bir de fotoğrafına Atatürk'ü koymuşsun bari sözlerine bir göz gezdirseydin Atatürk diyor ki "Yapılan yanlışa yanlışla cevap vermek, en büyük yanlıştır kısas da elini kesmek de yanlıştır.
Ortaçağdaki cezalara bak ve orda işlenen suçlara bak halkın üzerinde ne kadar baskı kurarsan o kadar geri teper ama anlamayacağın için anlatmaya gerek yok.
Peki o zaman benim ceza anlayışım tersse senin ceza anlayışın nedir? Mesela tecavüz suçuna ne ceza verilmeli sence?
Ben ne şeriatı savunuyorum ne de dinle alakam var. İkisi ile de aram uzak ama benim mantığıma ve empati kurup o tür bir olayda zarar görmüş bir kişiyi veya ailesini düşünerek bu tür cezanın uygun olduğunu düşünüyorum. Varsa başka bir ceza fikrin söyle düşüncem değişsin.
Benim anlayıp anlamamama karar vermen buradaki bir mesajla ortaya çıkacak durum değil. Ön yargıyla yaklaşma insanlara.

Doğuhan

80+ Silver
Ne alaka? Sen kısa yoldan şeriat istiyorum demişsin. Madem şeriatçı bi geri kafalısın git afganistana.
Şeriat istediğimi nerede söyledim? Ben istesemde bu çağda olmayacağını biliyorum herkes güçü suistimal eder bu yüzden zaten hiçbir yerde doğru şeriat uygulanmıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ama bu konuda kısasın şeriat ile alakası yok

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,035,714
Üyeler
164,178
Son üye
beratwq2
Top Bottom