BurakBrllr
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Peki o zaman benim ceza anlayışım tersse senin ceza anlayışın nedir? Mesela tecavüz suçuna ne ceza verilmeli sence?Tabii kardeşim başkenti de Kilis yapalım mı
Laikliği de kaldıralım
Hatta idamı da giyotinle yapalım nasıl fikir yeniçağda ortaçağı yaşamaya çalışmak nasıl bir duygu güce tapmaya devam edin
Mesaj otomatik birleştirildi:
Ülkede sallaya sallaya dolaşması kısasla ilgili değil adalet uygulanmasa yine eli kolu kesilmez bunun sıkıntısı kısas olmaması mı kısas şeriatlıktır bu kadar net bir de fotoğrafına Atatürk'ü koymuşsun bari sözlerine bir göz gezdirseydin Atatürk diyor ki "Yapılan yanlışa yanlışla cevap vermek, en büyük yanlıştır kısas da elini kesmek de yanlıştır.
Ortaçağdaki cezalara bak ve orda işlenen suçlara bak halkın üzerinde ne kadar baskı kurarsan o kadar geri teper ama anlamayacağın için anlatmaya gerek yok.
Ben ne şeriatı savunuyorum ne de dinle alakam var. İkisi ile de aram uzak ama benim mantığıma ve empati kurup o tür bir olayda zarar görmüş bir kişiyi veya ailesini düşünerek bu tür cezanın uygun olduğunu düşünüyorum. Varsa başka bir ceza fikrin söyle düşüncem değişsin.
Benim anlayıp anlamamama karar vermen buradaki bir mesajla ortaya çıkacak durum değil. Ön yargıyla yaklaşma insanlara.