Neler Yeni

Sizce kısas gelmeli mi?

?

• Gelmeli

Oylar: 13 30.2%
  • Gelmemeli

Oylar: 30 69.8%

• Oy kullanan toplam üye
    43

ahmetcnar1

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
M.Ahmet Çinar
tecavüz edeni hadım + hapis, kısasa girermi

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kısas geri kafalılıktır gelmemeli diyen insanlar nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar acaba? Kendi ailenizden bir kadına birisi tecavüz etse ve sonra elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolansa içiniz rahat edecek galiba?
Şeriata kesin bir şekilde karşıyım ama bazı suçların cezası hapishanede sabah öğle akşam tıkınıp vakit geçirmek olmamalı. İnsana ve hayvana yapılan onların bedenine ve ruhuna etki edecek sapıkça davranışların cezası aynı şeylerin uygulanmasıdır bana göre.

Doğuhan

80+ Silver
Kısas geri kafalılıktır gelmemeli diyen insanlar nasıl bu kadar rahat olabiliyorlar acaba? Kendi ailenizden bir kadına birisi tecavüz etse ve sonra elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolansa içiniz rahat edecek galiba?
Şeriata kesin bir şekilde karşıyım ama bazı suçların cezası hapishanede sabah öğle akşam tıkınıp vakit geçirmek olmamalı. İnsana ve hayvana yapılan onların bedenine ve ruhuna etki edecek sapıkça davranışların cezası aynı şeylerin uygulanmasıdır bana göre.
Neredeyse bu yazının hepsine katılıyorum modernlik ayağına adaleti yok ediyorlar

BurakBrllr

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Neredeyse bu yazının hepsine katılıyorum modernlik ayağına adaleti yok ediyorlar
Modernlik eğer bir kadının bedenine vahşice sahip olmaksa ben istemiyorum öyle modernliği. Bu pisliklerin çoğalmasının sebebi caydırıcı ceza almamaları zaten. Sözde hak ettikleri cezayı alıyorlar.

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Arkadaşlar bence en adil ceza sistemi budur ve kesinlikle suçlunun belli olduğu suçlarda gelmelidir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlamını bilmeyenler için kısas bir suçu işleyenin işlediği suçun dengi cezayı almasıdır
Tabii kardeşim başkenti de Kilis yapalım mı
Laikliği de kaldıralım
Hatta idamı da giyotinle yapalım nasıl fikir yeniçağda ortaçağı yaşamaya çalışmak nasıl bir duygu güce tapmaya devam edin

Ülkede sallaya sallaya dolaşması kısasla ilgili değil adalet uygulanmasa yine eli kolu kesilmez bunun sıkıntısı kısas olmaması mı kısas şeriatlıktır bu kadar net bir de fotoğrafına Atatürk'ü koymuşsun bari sözlerine bir göz gezdirseydin Atatürk diyor ki "Yapılan yanlışa yanlışla cevap vermek, en büyük yanlıştır kısas da elini kesmek de yanlıştır.
Ortaçağdaki cezalara bak ve orda işlenen suçlara bak halkın üzerinde ne kadar baskı kurarsan o kadar geri teper ama anlamayacağın için anlatmaya gerek yok.

Son düzenleme:

Doğuhan

80+ Silver
Laikliği de kaldıralım
Hatta idamı da giyotinle yapalım nasıl fikir yeniçağda ortaçağı yaşamaya çalışmak nasıl bir duygu güce tapmaya devam edin
Sizin amacınız islam karşıtlığı sırf şeriatta var diye istemiyoruz doğrusu bu olsa bile istemiyorunuz kısası Atatürk getirseydi burada kısası savunurdun biliyorum :D (amacım Atatürke saygısızlık etmek değil kendisi bu ülkeye çok katkı sağlamıştır ama kendine Atatürkçü diyenlerin bazılarının amacı sadece din düşmanlığı)

Laikliği de kaldıralım

Ülkede sallaya sallaya dolaşması kısasla ilgili değil adalet uygulanmasa yine eli kolu kesilmez bunun sıkıntısı kısas olmaması mı kısas şeriatlıktır bu kadar net bir de fotoğrafına Atatürk'ü koymuşsun bari sözlerine bir göz gezdirseydin Atatürk diyor ki "Yapılan yanlışa yanlışla cevap vermek, en büyük yanlıştır kısas da elini kesmek de yanlıştır.
Ortaçağdaki cezalara bak ve orda işlenen suçlara bak halkın üzerinde ne kadar baskı kurarsan o kadar geri teper ama anlamayacağın için anlatmaya gerek yok.
Her cezaya kısas gelecek diye bir şey yok ama taciz, tecavüz, cinayet gibi suçlara kesinlikle gelmesini savunuyorum

LineaTurco

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,101
İsim
Zeki Müren
Sizin amacınız islam karşıtlığı sırf şeriatta var diye istemiyoruz doğrusu bu olsa bile istemiyorunuz kısası Atatürk getirseydi burada kısası savunurdun biliyorum :D (amacım Atatürke saygısızlık etmek değil kendisi bu ülkeye çok katkı sağlamıştır ama kendine Atatürkçü diyenlerin bazılarının amacı sadece din düşmanlığı)
Yav kardeşim ne alakası var idamın getirilmesini de eleştiriyorum Atatürk idam yapıyordu ülkede yaptığı her şeyi de savunmuyorum kendi dilini anla sonra ülke üstünde insanları bir fikre örgütle bunu derken yakında şeriat da gelsin dersin sonra sizin gibiler başına geçince beni de islam düşmanı diye yargılarsınız kurtulursunuz karşı çıkan kalmaz ciddiye alıp yorumunu okuduğuma bile pişmanım

Foxt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
638
İsim
.
Arkadaşlar bence en adil ceza sistemi budur ve kesinlikle suçlunun belli olduğu suçlarda gelmelidir

Anlamını bilmeyenler için kısas bir suçu işleyenin işlediği suçun dengi cezayı almasıdır
Tecavüz zanlısına tecavüz etmek pek mantıklı gelmedi bana.

DA-MD2

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Eğer doğru işlense gelmesi güzel olur, ancak Türkiye'deyiz.

erny

80+ Bronze
Adalet anlayışınıza hayran kaldım.(!)

Eğer doğru işlense gelmesi güzel olur, ancak Türkiye'deyiz.
Doğru işleyecek kadar iyi bir ülke olsak idam ve kısasa kısas gibi saçmalıklara gerek kalmaz. Çok iyi olmadığımız içinde suistimal edilebilir.

EKRHN

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,545
İsim
Efe Karahan

Bizim gibi bir ülkeye gelmemeli.

Top Bottom