Neler Yeni

Sizce okumamak mantıklı mı?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar öncelikle tanımayanlar için ismim Kaan, ve çok erken yaşta teknoloji ile tanıştım. Tanıştığım günden itibaren 6 bilgisayar eskitmişimdir hatta bazılarını sırf merak niyetine parçalarına ayırmıştım. Ardından ilk önce nokia telefonum falan vardı ortalama 5-6 yaşında, 8 yaşında babam üzerine olan bir hat kullanıyorum ve şuan POCO X3 PRO var. Ayrıca teknoloji konusunda aşırı bir bilgim var, okuldaki diğer arkadaşlarıma göre daha mantıklı düşünebiliyorum, daha mantıklı kararlar verebiliyorum vs. kısaca yaşıtlarımın ortalamasının üstündeyim diyebilirim.

Ama şuan okul meselesi falan psikolojimi çok bozuyor. Çünkü dışlanıyorum ilk okulda da aynısını yaşıyordum sadece ben dahil 4 kişilik bir arkadaş grubum var o kadar fakat ondada hep arka planda kalıyorum. Şuan istesem her hangi bir teknoloji mağazasında veya tamir/onarım yerinde çalışabilecek kapasitede bilgim olduğunu düşünüyorum. Ayrı olarak ise yazılım ile ilgileniyorum ve şuan resmi bir marka adı altında uygulama geliştirici olarak görev alıyorum. Kısaca sizce okulu yarıda bırakmak mantıklı mı? Şuan ortaokul sondayım en azından ortaokulu bitirip yarıda bırakmak mantıklı olabilir mi yani?

Çünkü şuan ki durumdan yola çıkarsak en iyi üniversiteden mezun olsan bile zor iş buluyorsun, lise mezunu olduğunu varsayarsak bile illa ki tecrübe arıyor bir çoğu. O yüzden gelecek kaygısı vs. her insanda olduğu gibi bende de yer ediyor uzun bir süredir. Ki şuan ki eğitim sistemimizde cidden çok kötü durumda onun da etkisi var tabi. Kısa kesmek gerekirse sizce anlattıklarımdan yola çıkarsak mantıklı mı? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.

Maykıl

80+ Silver

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Ayrıca teknoloji konusunda aşırı bir bilgim var
Kime göre?
her hangi bir teknoloji mağazasında veya tamir/onarım yerinde çalışabilecek kapasitede bilgim olduğunu düşünüyorum
Yazın yapabilirsin.
Ayrı olarak ise yazılım ile ilgileniyorum ve şuan resmi bir marka adı altında uygulama geliştirici olarak görev alıyorum. Kısaca sizce okulu yarıda bırakmak mantıklı mı?
Ne güzel ilk adımını atmışsın neden okuyup kendini geliştirmiyorsun ki?
Şuan ortaokul sondayım en azından ortaokulu bitirip yarıda bırakmak mantıklı olabilir mi yani?
Türkiye'de liseyi bitirme zorunluluğu var. :D
en iyi üniversiteden mezun olsan bile zor iş buluyorsun,
Yanlış, kendini geliştirdiğin sürece çok kolay şekilde iş bulabiliyorsun.
Okuduğun bölüme de bağlı bu durum.
sizce anlattıklarımdan yola çıkarsak mantıklı mı?
Hayır, değil.
Neden yazılım mühendisliği okuyup kendini daha fazla geliştirmek yerine okumayı bırakmayı düşünüyorsun?

Maykıl

80+ Silver
Üniversite okuyup 4 yılını harap etmek mi? Bilgisizliğin de bu kadarı. Üniversite okumazsan 4 yılını harap edersin asıl.

Üniversiteyi illaha iş için düşünmeyin. Kendinizi geliştirirsiniz. Şu ankinden daha gelişmiş olacağınız kesin. İşin varsa yine oku üniversite. Ondan sonra yine istediğin işi yap. Ama o üniversite yıllarına "harap" kelimesini kullanma.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şahsi fikrim ve yaşıtlarımdan yola çıkarak.

Ne güzel ilk adımını atmışsın neden okuyup kendini geliştirmiyorsun ki?
Okulda sadece temeli öğretiyorlar gene evden çalışman gerekli, sadece boşa masraf ve yük olacak.

Yanlış, kendini geliştirdiğin sürece çok kolay şekilde iş bulabiliyorsun.
Okuduğun bölüme de bağlı bu durum.
Çevremizde yazılım ilgilenen vs. tanıdıklarda var aynı şeyleri söylüyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca reşit olana kadar okula harcayacağım parayı biriktirip kendim küçük çaplıda olsa bir iş kurmam daha mantıklı geliyor.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Çevremizde yazılım ilgilenen vs. tanıdıklarda var aynı şeyleri söylüyorlar.
Yanlış söylüyorlar o zaman.
Yazılım istiyorsun o yönden gideyim.
Yazılımı Türkiye'deki en kötü üniversitede okusan bile o 4-5 yıl içerisinde kendini geliştirdiğin sürece iş bulma olasılığın artacak ve bu streslere girmeyeceksin.
Okulda sadece temeli öğretiyorlar gene evden çalışman gerekli, sadece boşa masraf ve yük olacak.
Hiçbir üniversite direkt olarak senin bölümüne ait dersleri sunmuyor ki sen kendini geliştiriyorsun.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Yazılımı Türkiye'deki en kötü üniversitede okusan bile o 4-5 yıl içerisinde kendini geliştirdiğin sürece iş bulma olasılığın artacak ve bu streslere girmeyeceksin.
hocam şuan bende temel var zaten en azından öyle düşünüyorum, o yüzden üniversite ile zaman harcamak yerine kendimi geliştirsem daha mantıklı değil mi? Yurtdışında falanda arayacağım ülke içinde de o zaman.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
hocam şuan bende temel var zaten en azından öyle düşünüyorum, o yüzden üniversite ile zaman harcamak yerine kendimi geliştirsem daha mantıklı değil mi? Yurtdışında falanda arayacağım ülke içinde de o zaman.
Mantıklı değil yaptığın.
En kötü bir şirket bile senden o CV'deki üniversite yazısını görmek istiyor.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Mantıklı değil yaptığın.
En kötü bir şirket bile senden o CV'deki üniversite yazısını görmek istiyor.
en azından açıktan okumam daha mantıklı olur mu o zaman?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Seçim senin fakat onu da önermiyorum. :D
En kötü meslek lisesine git ve bilgisayar dersleri al.
yaşadığım şehirde meslek lisesinde aşırı şekilde zorba vb. insanlar dolu o yüzden sıcak bakamıyorum

mfimmel

80+ Silver
Arkadaşlar öncelikle tanımayanlar için ismim Kaan, ve çok erken yaşta teknoloji ile tanıştım. Tanıştığım günden itibaren 6 bilgisayar eskitmişimdir hatta bazılarını sırf merak niyetine parçalarına ayırmıştım. Ardından ilk önce nokia telefonum falan vardı ortalama 5-6 yaşında, 8 yaşında babam üzerine olan bir hat kullanıyorum ve şuan POCO X3 PRO var. Ayrıca teknoloji konusunda aşırı bir bilgim var, okuldaki diğer arkadaşlarıma göre daha mantıklı düşünebiliyorum, daha mantıklı kararlar verebiliyorum vs. kısaca yaşıtlarımın ortalamasının üstündeyim diyebilirim.

Ama şuan okul meselesi falan psikolojimi çok bozuyor. Çünkü dışlanıyorum ilk okulda da aynısını yaşıyordum sadece ben dahil 4 kişilik bir arkadaş grubum var o kadar fakat ondada hep arka planda kalıyorum. Şuan istesem her hangi bir teknoloji mağazasında veya tamir/onarım yerinde çalışabilecek kapasitede bilgim olduğunu düşünüyorum. Ayrı olarak ise yazılım ile ilgileniyorum ve şuan resmi bir marka adı altında uygulama geliştirici olarak görev alıyorum. Kısaca sizce okulu yarıda bırakmak mantıklı mı? Şuan ortaokul sondayım en azından ortaokulu bitirip yarıda bırakmak mantıklı olabilir mi yani?

Çünkü şuan ki durumdan yola çıkarsak en iyi üniversiteden mezun olsan bile zor iş buluyorsun, lise mezunu olduğunu varsayarsak bile illa ki tecrübe arıyor bir çoğu. O yüzden gelecek kaygısı vs. her insanda olduğu gibi bende de yer ediyor uzun bir süredir. Ki şuan ki eğitim sistemimizde cidden çok kötü durumda onun da etkisi var tabi. Kısa kesmek gerekirse sizce anlattıklarımdan yola çıkarsak mantıklı mı? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.
Yazılımda ilerleme kaydedip iş bulmuşsun oradan devam et işte.

Top Bottom