Sizce Yeni Nesilde Xbox'mı önde playstationmu

tatonosxxl

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,539
evet biliyorsunuzki xbox x ve ps5 in bu yaz içinde çıkması bekleniyor . ama siz hangi taraftasınız ? xbox daha güçlü özellik tarafından xbox game pass ile de iyi bir yer edindi konfor olakta
ama playstationda kendisine özgün kendi yaptığı oyunlar çok ve kaliteli oyunlar.xbox tarafındada kaliteli oyunlar var ama ps kadar fazla deil mesela forza serisi gibi
şimdi siz önümüzdeki yıllarda hangisini almayı düşünürsünüz bir forumu yoklayalım :D
ps5 özellikleri:
  • İşlemci: 8x Zen 2 çekirdek - 3,5 GHz
  • GPU: 10,28 TFLOP, 36 CU 2,23 GHz
  • GPU mimarisi: Özel RDNA 2
  • Bellek: 16 GB GDDR6 / 256 bit
  • Bellek bant genişliği: 448 GB/sn
  • Dahili depolama: 825 GB SSD
  • IO: 5,55 GB/sn (Ham) 8-9 GB/sn (sıkıştırılmış)
  • Artırılabilir hafıza: NVMe SSD Slotu
  • Harici depolama: USB HDD desteği
  • Optik sürücü: 4K UHD Blu-ray sürücü
xbox x özellikleri:
PU: 3.8GHz 8x Zen 2 Çekirdek (SMT ile 3.6GHz)

GPU: 12 TFLOP, 1.825GHz 52 CU, Özel RDNA 2

İşlemci Tabanı: 360.45mm2

Süreç: TSMC 7 nm Geliştirilmiş

RAM: 16 GB GDDR6

Bellek Bant Genişliği: 560GB/s'de 10GB, 336GB/s'de 6GB

Dahili Depolama Alanı: 1 TB Özel NVMe SSD

G/Ç Hızı: 2,4 GB/s (Raw), 4,8 GB/s (Sıkıştırılmış)

Genişletilebilir Depolama Alanı: 1 TB Genişletme Kartı

Harici Depolama: USB 3.2 HDD Desteği

Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray Sürücü

ben xbox taraftarıyım ama genede kararsızım.

Aga PS oyunlardan kazanıyor.

Nvme mi?? Tabi o 800'e iniyor. Exculusive oyun oynamayacaksanız Xbox series X seçerdim. Fiyatı Türkiye'de kaç TL olur tahmininiz nedir? Bir de PS5 controller fiyatı 😈
Fiyatı inşallah uygun olur PS5'in en son PS2 ile PSP kullandım.

Nvme mi?? Tabi o 800'e iniyor. Exculusive oyun oynamayacaksanız Xbox series X seçerdim. Fiyatı Türkiye'de kaç TL olur tahmininiz nedir? Bir de PS5 controller fiyatı 😈
350 400 dolar arası diyorlar söylentilere göre

350 400 dolar arası diyorlar söylentilere göre
İnşallah Türkiye'ye girince dolar üzerinde vergi yer çünkü Türk lirası olarak yerse 5.000 TL'yi buluyor ve kesin öyle yapacaklar. Dolar üzerinden vergi eklerlerse 3.000 TL civarı oluyor. :love:

donanım bakımından xbox daha önde ama playstationun oyunları daha fazla

GamePass gibi bir nimet varken ben Xbox seçerdim. Hem donanımsal olarak daha güçlü.

Son düzenleme:
Game Pass gibi bir nimet varken ben Xbox seçerdim. Hem donanımsal olarak daha güçlü.
Evet, GamePass bizim için bulunmaz bir nimet.

İnşallah Türkiye'ye girince dolar üzerinde vergi yer çünkü Türk lirası olarak yerse 5.000 TL'yi buluyor ve kesin öyle yapacaklar. Dolar üzerinden vergi eklerlerse 3.000 TL civarı oluyor. :love:
Konsolun 3000 TL olmasının imkanı yok hatta 5000 TL civarı olur ilk çıktığında öpüp başımıza koyalım ama Xbox ın Xbox One döneminde olduğu gibi konsolunun PS'a göre her açıdan daha ucuz olacağı kesin.

Evet, GamePass bizim için bulunmaz bir nimet.

Konsolun 3000 TL olmasının imkanı yok hatta 5000 TL civarı olur ilk çıktığında öpüp başımıza koyalım ama Xbox ın Xbox One döneminde olduğu gibi konsolunun PS'a göre her açıdan daha ucuz olacağı kesin.
Hesap kitap yapınca işte 3400-4484 TL arasında geliyor.

Xbox donanım,oynayış ve grafikler gibisinden çok önde ama oyun çeşitliliği olarak bir tık geride. Game pass üyeliği mükemmel bir şey çoğu zaman 5.9tl ile indirimde alabilirsin ve çokça oyun çoğu da güzel Xbox tavsiye ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,936
Üyeler
185,002
Son üye
Atheris
Geri