spaghettisosu
80+ Bronze
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 285
- İsim
- Attila Alpaslan
Hocam benim attığım gayet iyi işte niye daha uğraşıyosunuz ki? Fiyatı düşürmek için 7800x3d değil 7500F alın soğutucu olarak thermalright peerless assassin seçin. ''Eyer'' diyen türkçeyi bilmeyen kişilere güvenecekseniz siz bilirsiniz. A650M-K anakart falan demiş saçmalamışsınız, B650 olacak o, A620 anakart giriş seviyesidir, o bütçeye öyle bir anakart almak saçmalıktır, 7800x3d gibi işlemciler takacaksan hele ki elinde kalır. Saçma sapan öneriler yapmayın, bilmiyorsanız susun, bilen kişiler öneri yaptı işte. Ekran kartından kısıp işlemciye vermişsiniz, adam bu sistemi 1080P'de kullanmaz ki, kullanacaksa bile 7500F 4070 Super için gayet yeterli, 7800x3d+4070 Super yapacağına 7500F+4070 Ti Super yap 2K'da oyna çok daha iyi performans alırsın.
Şöyle diyeyim;
55.000 TL'ye;
Bomba gibi bir güç kaynağı
Kendine hayrı olmayan bir sıvı soğutucu
14400F
4070 Super
Bunları aldın. (Diğer leş parçaları saymıyorum bile) Bunlara bu kadar para vereceğine Shark 7-a sistemine 4070 Ti Super ekle, Thermalright peerless assassin, KC3000, Lexar Ares 2x16 GB yapıp al geç. Daha güçlü ve çok daha uzun ömürlü, yarın bir gün işlemci değiştirmek isteyecek bu adam, o zaman anakartını falanda mı değiştirsin? Ayrıca bir tavsiyem daha var, bilmeden tavsiye verme, adamın parasını boşa harcamasına sebep olacaktın, yazık günah.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Sıfır 4070 Super zaten 23.000.Soğutucu olarak peerless assassin
Facebook gruplarında referanslı üyelerden sıfır sistem çıkması 4070 super 23e görmüştüm. Hazır sistem çıkması sıfır parçaları daha ucuza alırsın.İşlemci amd daha f/p YouTube test videolarına bak.
A650 diye bir amakart yoktur, B650 diye anakart vardır, A serisi anakartlar 20 ile biter (Örneğin: A320,A520,A620) Şayet A620 anakarta 7800x3d takmak istersen, neyse ben konuşmayayım. İşlemciden kıs ekran kartına ver, zaten 4070 Super ile 7500F darboğazsız kullanılır, 7800x3d almak yerine 4070 Ti Super yap, 2K'da çatır çutur kullan. Bu sayede ucuz bir hava soğutma ile de soğutabilirsin işlemciyi.GamingGen den Vulcan 4070 super al hem ucuza alırsın hem üstüne eklersin 32gb ram 360mm sıvı doğutucu 1tb m2 4070 super 7800x3d birde A650m-k amakart alırısın 55 yapmaz bile (demeyi unutmuşum harici başka yerden al sıvı soğutmayı)
PSU yeterli, ancak kaliteli bir 750W alması daha iyi olacaktır.Kendi görüşüm
Kasa PSU çok düşük daha yüksek wat değeri olanı bul ve işlemci Intel takıntı değilse AMD Ryzen 7 7800x3d tavsiye ederim hem daha uygun olur anakart B yada x serisi olabilir.
Bir de ram konusuna geleyim kaliteli ama Cl değeri ve frekansı hiç olmamış daha uyguna yüksek performanslı bir sürü farklı marka mevcut.
Kk attığın sistem çöp, benim attığım sistem ona sümüğünü atmaz öyle diyeyim, arkadaşım bombalar 850W veremez, güç kaynağı alman gerekiyor sisteme güç verebilmen için. Isıtıcı çok güzel, kış günlerinde kombiyi biraz kıs, işlemcin zaten 360mm ısıtıcın sağolsun odayı ısıtır güzelce, boşver.ASGARD/ AMD Ryzen 5 9600X / ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4080 SUPER 16GB / 24GB DDR5/ 1TB M.2 NVMe SSD/ Geforce RTX Sistem Tavsiyesi |ITOPYA.COM
ASGARD/ AMD Ryzen 5 9600X / ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4080 SUPER 16GB / 24GB DDR5/ 1TB M.2 NVMe SSD/ Geforce RTX Sistem Tavsiyesi en uygun fiyat seçenekleri ile ITOPYA.COM'dawww.itopya.com
kk invidia ve intel istiosan ssd yi değiştirip bunu alabilirsin
ekbolarak anakartida değişirsen iyi olur
ayarları böle yaparsin eyer bunu alirsan
Şöyle diyeyim;
55.000 TL'ye;
Bomba gibi bir güç kaynağı
Kendine hayrı olmayan bir sıvı soğutucu
14400F
4070 Super
Bunları aldın. (Diğer leş parçaları saymıyorum bile) Bunlara bu kadar para vereceğine Shark 7-a sistemine 4070 Ti Super ekle, Thermalright peerless assassin, KC3000, Lexar Ares 2x16 GB yapıp al geç. Daha güçlü ve çok daha uzun ömürlü, yarın bir gün işlemci değiştirmek isteyecek bu adam, o zaman anakartını falanda mı değiştirsin? Ayrıca bir tavsiyem daha var, bilmeden tavsiye verme, adamın parasını boşa harcamasına sebep olacaktın, yazık günah.
Son düzenleme: