Mert_007
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,159
Geçmiş olsun hocam mı diyim ne diyim bilemedim kötü ve zor bir durum. Çok fazla zorluklarla uğraşıp üstesinden gelmişsiniz en azından. Hayırlısı olsun. Her şeyde vardır bir hayır. Şuan durumunuz nasıl toparlayabildiniz mi biraz?Her şey 2020'de başlamıştı.Korona virüs sebebiyle uzaktan eğitime geçilmişti.Hocalar ayrı meb apayrı şeyler söylüyordu.Bilgisayardan mimari evler çiziyorduk ve bunu hoca yanımızda olmadan uzaktan eğitimle anlatması çok zordu.Şans o ki bizim burda sürekli hergün elektrikler kesilmeye başlanmıştı.O yüzden derslerede katılamıyordum haliyle bildiğimide unutuyordum.Öğretmenler kafasına göre derse girmeyenlere yüksek, imkanı olmadığı için derse giremeyene düsük not veriyorlardı.Bu hiç adil değildi.Hayat çok zor geliyordu.İşin sonunda okuduğum bölüm hakkında hiç bir şey öğrenemeden liseden mezun ettiler bizi.Üstelik diplomayıda bağış adı altında 400 tl ye zorla satmaya kalktılar.Üzülerek eve doğru yola koyulmuştum.Artık iş hayatına girme vaktiydi.Ne gelecek görebiliyordum ne umut,, ne de bir heyecan.Yıllarca boşuna okumuşum,mezun olduğum işi bile bilmiyordum.Hergün hesaplar yapıyordum hayatımı nasıl kurtarırım maddi manevi diye.Şantiyede işe başlamıştım.Yağmurun kirin içinde 2 kuruş fazla almak için ağır işe girmiştim.Kollarımda bacaklarımda hep kalıcı kesik izleri oldu bu süreçte.Zam günü bu çıraktır diyerek hiç bir zam yapmadılar.Asgari ücret 2020 tl iken ben 4500 alıyordum.Asgari ücret 5500 olunca benim maaşım 5500 de kaldı.Yani asgari ücretten yüksek alan birinin maaşını, asgari ücrete düşürdüler.Akıl alır gibi değildi.Sinirlenip çıktım işten.Biraz para biriktirmiştim ama hiçbirşey yapılmıyordu.Gittim bende kendime orta düzey bir bilgisayar aldım.Kafamı dinlendirmek istiyordum.Ama bir sıkıntı vardı.200 fps alsam bile oyunlar kasıyordu.Priz değiştirmekten format atmaya kadar bir sürü yol denedim.Yavaş yavaş tükenmeye başlıyordum artık.Hayatımın her köşesinden bir sıkıntı çıkmaya başlıyordu.Sürekli stres saçlarımı ve kaşlarımı döküyor göz altlarım gece uyuyamaktan morarıyordu.Uzun uğraşlar sonucu öğrendim ki kasma sorunu kullandığım mouseun gücü monitörümün hertzine yetişemiyormuş.Hemen sinirli sinirli bilgisayarcıya gittim ve iade edip kaliteli bir fare aldım.Sorun çözülmüştü.Eve geldim.Kredi çektim ikinci el küçük bir araba aldım kendime.Müziğimi açıp düşüncelere dalarak günde bir depo bitiriyordum boş boş gezerek.İyi geliyordu bana hayal kurmak.Sonra bir gün eve gittiğimde monitörde ışık sızması sorunu çıktığını farkettim.50 milyar harcadığım sistemde sorunlar çıkması beni deli ediyordu.Arabaya bindim monitörü alıp bilgisayarcıya gittim.Ürünü sıfırıyla değişti.Aradan 1 hafta geçti ve yine çıktı.Yine arabayla o kadar yol gittim.Otopark parası benzin parası iyice çıldırmaya başlıyordum.Arabadada zaten sıkıntı vardı kapatınca 30 dakika çalışmıyordu.Sonra bana aynı ürünün sıfırını yeniden verdi.Sorun ortadan kalkmıştı.Bir süre öyle kullandım.Sonra bi anda ekranda dümdüz çigziler oluşmaya başlamıştı ve geçmiyordu.Yine arabaya bindim monitörü alıp gittim.Monitörü inceleyeceklerini söylediler uzun bir sürede bekledim.Monitörde bir sorun gözükmüyor dediler kasayı getir dediler.Tekrar bidaha eve gittim kasayı aldım her seferinde 30 dakika arabanın çalışmasını bekledikten sonra bilgisayarcıya gidip otoparka arabayı park edip eşek ölüsü kadar ağır kasayı taşıyarak bilgisayarcıya vercektim iade etmek için yola koyuldum.Yolda giderken bi anda bütün insanlar bana bakmaya başladı.İlk başta anlamadım.Sonra arabanın her yeri dumanla kaplandı.Araba yanıyor sanıp hemen kendimi dışarı attım.Motor bozulmuştu.Hemen dörtlüleri yaktım arkadan gelenler görsün diye ama 5 dakika sonra kaza oldu.Benim durduğumu geç farkeden adam baska birine çarptı.Sonra çekici çağırdım onada güzel bir para verip arabayı evin önüne çektirmiştim.Olayın şokunu atlattıktan sonra taksi çağırdım ve monitörü öyle teslim etmeye gittim.Artık yapabilecek bişey kalmadığını ve direk para iadesi yapcaklarını söylediler.Bende kabul ettim ve üstüne biraz daha koyup bir monitör aldım internetten.Fakat ne olsun.ONDADA ÖLÜ PİKSEL SORUNU BAŞLADI.Tekrar iade etmek için taksiyle kargo subesine gittim.2 hafta süre geçti yenisini gönderdiler.Yeni gelendede ölü piksel vardı ama sadece 1 tane ve ekran kocaman olduğu için göze görünmüyordu.Bende boşverdimı.Bu süreçte üvey babamla ben kendi işimizi kurmuştuk.Sermaye ortağı olanlara çok güzel paralar ödüyorduk.Aileden bile herkes kredi çekip bize ortak oluyorlardı,işi gittikçe dahada büyütüyorduk.Daha sonra iş yaptığımız adam ona verdiğimiz paraları başkasına kaptırdı.Tam 5 milyon lira batmıştık.Bütün sülaleye borcumuz vardı ve kimsenin borcunu ödeyemiyorduk hepimizin yıllardır yükseltmek için uğraştığı kredi notları düşüyordu.Bu sürede 15 yıldır evli olan yengemin dayımı aldattığı ortaya çıkmıştı.Çalıştığı iş yerlerindeki tüm işçilerle grup halinde otellerde kaldığı mahkemece kanıtlanmıştı.Evi hakim satıp dayıma vermişti haklı olarak..Annemde yalnız kalmasın diye dayımı yanımıza aldı bizimle yaşa toparlanana kadar diye.Bizim kurduğumuz işte ,dayımın bu evden gelen paralarıda vardı.Dayım darbe üstüne darbe alıyordu hayattan.Artık uğradığı fabrikaların yemekhanesinden ekmek dilenecek hale gelmişti.En sonunda komple aile içi kavgalar başlamıştı.Dayım parasını istiyordu haklı olarak ama veremiyorduk.En sonunda ayrıldı bizden.Bizim ailede dayıma sükret hallolucak diye diye dahada sinir ediyorlardı adamı.En sonunda dayım tornavida ile eve gelip üvey babama saldırdı.Annemde araya girince olay durdu.Ve annem kendi kardeşini yani dayımı komple hayatından silme kararı aldı.Ve benide onunla görüşmemi yasakladı.Ama üvey babamda parasını alamadığı için zamanında baskasını bıcaklamıştı.Annem dayımla eşine aynı muamaeleyi göstermiyordu.Borçları ödemek için bir şansımız daha vardı üvey babamın arabasını satıp rahatlicaktık.Ama araba üvey kardeşimin üzerine kayıtlıydı.Son dakika arabayı alıp sevgilisiyle kaçıp gittiler.Üvey babamda onu evlatlıktan reddetti.Araba her ne kadar babama aitde olsa araba kaydı cocuğunun üzerinde olduğu için polisede gidemiyorduk.Nerden bilebilirdi ki öz oğlunun zor zamanımızda böyle bir şey yapacağını.Borçlarım katlanıyor maaşıma haciz geliyordu.Üst üste bu kadar aksilik çok fazlaydı.Aylarca yıllarca bedava çalışıyordum.Ayaklarımın işe gitmiyordu.Spora başlamıştım ama bırakmak zorunda kaldım.Bu kadar olumsuzluklarla hiç birşeye odaklanamıyor odamda çürüyordum..Bu süreçte dayım akıl sağlığını kaybetti.Evde geceleri kendi kendine konuşuyor dolaptan yicekler alıp yatak altlarına saklıyordu cinlerin yemesi için.Çok uğraştık ama malesef tedavi edemedik.Bu olaylar olurkende dedem 75 yaşında 35 yıl önceki kardeşiyle tarla alacak verecek meselesi için evde molotof hazırlıyor ona saldırı planları yapıyordu onunla da ayrı uğraşıyorduk.Artık çöküyordum.Uzun araştırmalar sonucu ateist olmaya karar verdim.Bir anda tüm sevdiklerimin sonsuza kadar yok olacağına inanmak beni cok yıpratmıştı.İlişkimde hiç iyi gitmiyordu ve en sonunda aldatıldığımı öğrenmiştim.Benim için en zor kısmı kızı annemle tanıştırmış olmamdı.Artık garip huylarım çıkmaya başlıyordu.Odamdaki her şey simetrik çiziksiz sorunsuz problemsiz olmalıydı.Güzel bir iş buldum bir umut maaşı çok iyiydi,fakat 6 ay sonunda şirket battı.Maaşlarımızı ödeyemez hale gelmişlerdi.Eve gittim dolabı açtım hiç bir şey yok annem yemek bulursa bize veriyor,suyunu kendine alıyordu ama belli etmemeye çalışıyordu.Kirayı bile veremiyorduk..Üvey babama çok eskiden dedesinden arsa kaldığını fark ettik e devletten.Onu satarsak her şey yoluna gircekti.Fakat bir iş adamı arsamızı haberimiz olmadan yıllarca kullanıp üstüne fabrika yapmış.Mahkemeye verdik tazminat istiyorduk.Hakim lehimize karar verdi.33 Alacaklıydık arsa çok büyüktü.33 kişiye toplam 57 milyon lira verilmesini uygun gördü hakim.Verilmezse yıkım kararı çıkacaktır dedi.O gün bu gün son ödeme günüydü.İş adamı bugün az önce parayı veremeyeceğini belirtti.Şimdi polis ekipleriyle beraber fabrikayı yıkmaya başlıyorlar.Büyük para geliyor kurtulacaz derken yine elde var sıfırdı.Benimde telefonum yoktu cebimde kalan son parayla alsam mı almasam mı uzun uzun düşündükten sonra gidip sıfır iphone 13 aldım.Mutlu olmaya kafa dağıtmaya ihtiyacım vardı.Aldım bende.Eve geldim,, kutusunu açtım,, onunda ekranı çizik çıktı şansıma...Saygılarımla;