Trifact
80+ Silver
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,558
- İsim
- Yusuf
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Grafik tasarımcıyım AOC Asus Viewsonic acer hepsinin 27 inchini kullandım mesleğim grafik tasarım ve 33 yaşındayım. keskinlikte, renk skalasında, siyah ve grilerde, ışıkta monitörün nasıl olması gerektiğini az buçuk biliyorum. insanları yanlış yönlendirmeme konusunda emin ol istemsiz dikkat ederim. şuan genelleme yapıyorsun ama genelleme yapma diyorsun. çok basit diyorumki yorumda vg279q1a ve vg249q1a karşımda aynı anda aynı sisteme bağlı ve pikselleşme yok. çünkü kundirik markasının çıkardığı eski tip ips panelleri alıp sözde 27'' deneyimlediğni sanıp çamurlaşıyor yapar hepsi yapar diyorsun. bak gördüğün gibi çok basit 2 monitörde şuan canlı karşımda bağlı kullanıyorum. o yüzden benden sana tavsiye kullanmadan kıyaslamadan deneyimlemeden 27 kullandım pikselleşiyor genellemesi yapma. çünkü yanlış yönlendirme ve genelleme malesef seninki oluyor. gördüğün gibi 2 asus monitör 2 inch farkı ve 2 vg24Xq1a (X kısmı ebat) model gamları önümde. sadece asustada kıyaslamam bitmiyor bak mesela acer'ın bir bipx mi piiipx gibi bir model monitörü vardı satın aldığım gibi iade etmek zorunda kalmıştım. bu monitörü 165hz overclockla o kadar pikseller o kadar titreşiyorki dersin 27''de çamurlaşma var. halbuki monitörün panel tipi 165 randıman vermiyor özelliği yetmiyordu. şimdi bu monitörü kullanana sor der sana 27'' çamurlaşıyor. ama gördüğün gibi senin 27'' genellemen eski tip panel kullanan veya kalitesi yetmeyen modeller için geçerliydi. hatta çoğu kişi panel tipini bakmadan, hz bakmadan, tepkimeye bakmadan panel teknolojisine bakmadan, montirü 20cm ağzına sokarak kullanmayı dikkate almadan bu genelleme peşinde koşturuyor. he bu arada şunuda ekleyeyim. üreticilerin kullandıkları panel tipleri yıldan yılada farklılık gösterebiliyor. bazı firmalar ilk parti ürettikleri monitörlerde kaliteli üreticiden panel tedarik edip sonra downgrade kastıyla başka panel üretici ve modellerine yönelebiliyor. iki aynı model monitör biri 2018de üretilmiş birisi 2022'de üretilmiş yan yana koy arada dağlar kadar fark olabiliyor. bu katakulleden sıyrılmak için bilindik markalardan şaşmamak gerekiyorBu kişisel bir düşünce 27 inç 1080p monitör aldım. Pixelleşme ben gördüm iade ettim. Uzaktan bakmama rağmen hissettim. 24inç modelle yan yana getirdiğimde 27inç blur lu şekilde gözüküyordu. Size öyle gelmiyor olabilir ama bu sizinle alakalı durum. Çoğu kişi de 1080p için 24inç max 25 öneriyor. Hatta bazılar 21.5 kullanıyor. İnsan farketmez vs gibi klasik cümleler kurabilirsin o zaman biz fark edenler insan değiliz ya da gözlerimiz çok keskin.
Diğer maddeleri bilmem ama o madde dikkatimi çekti cevap vermek istedim. Bu kişisel bir tercih unutmayın. Genel bir çıkarım yapamazsınız. 27inç 1080p de sorunsuz, o görüntü bozuluyor diyenler yanlış gibi bir durum ortaya çıkıyor. Sizin yazdığınızı görüp 27 inç 1080p alır birisi. Sonra bu durumu yaşayabilir. Siz sadece benim farkedeceğim kadar bir görüntü bozulması olmuyor dersiniz. Başkası için sorun etmeyeceği anlamına gelmiyor.
Not: Senin aldığın model sorunludur vs gibi klasik cümleler kurmayın. Bu sorunu farklı monitörlerde dile getiren çok insan var. Bazısı da ama farketmez o ayrı.
Son düzenleme: