Neler Yeni

Sokak Kedisi Elimi Isırdı

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Adem Türk
Aylardır bize gelen bir kedi vardı. Bakıyorduk seviyorduk. Neyse bugün köye geldik kedi üstümdeydi bir anda elimi ısırdı.
Direkt ısırdığı yeri sabunlu suyla yıkadım ardından dezenfektan döktüm. Yaradan kan akmadı ama içinde kan gözüküyordu.
Şimdi kuduz aşısı olman lazım mı ve ne kadar zamanım var?
Şehirde değiliz köye geldik bugün, ilçe hastanesinde vururlar mı yoksa şehir merkezine mi gitmemiz lazım?
kuduz aşısı tetanoz vurulman lazım

Kuduz kedi ve köpek başlarda ürkek ve korkak olur, yabancı cisimlere karşı ilgisi artar. Alışık olmadığı gıdaları yeme isteği olur.İştah azalır buna karşın su içme isteğinde belirgin bir artış görülür.Hasta hayvan sık sık idrar yapar, yara yerini kaşır. Gözlerde irileşme ve kızarıklık olur.

Eğer kedide bu belirtiler varsa kontrole gitmenizi öneririm.

nexuss.ae

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Sanane
Aylardır bize gelen bir kedi vardı. Bakıyorduk seviyorduk. Neyse bugün köye geldik kedi üstümdeydi bir anda elimi ısırdı.
Direkt ısırdığı yeri sabunlu suyla yıkadım ardından dezenfektan döktüm. Yaradan kan akmadı ama içinde kan gözüküyordu.
Şimdi kuduz aşısı olman lazım mı ve ne kadar zamanım var?
Şehirde değiliz köye geldik bugün, ilçe hastanesinde vururlar mı yoksa şehir merkezine mi gitmemiz lazım?
İlçe hastanesinde vuruyorlar.

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
sağlık personeliyim ve burada ciddi bir öneri veriyorum gevşek gevşek konuşma
Hocam şimdi kedi kuduz ise bendeki belirtileri ne olur?
Resmini attığım yara iltahap kapar mı?
Kedi ısırdığında 1dk içinde elimi bol sabunlu suyla yıkadım sonra dezanfektan döktüm.
16251646125313581038177409062803.jpg

Adem Türk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
648
İsim
Adem Türk
Hocam şimdi kedi kuduz ise bendeki belirtileri ne olur?
Resmini attığım yara iltahap kapar mı?
Kedi ısırdığında 1dk içinde elimi bol sabunlu suyla yıkadım sonra dezanfektan döktüm.
Alıntıyı görüntüle
sağlık ocağına gidip kedi ısırdı demen yeterli olucaktır ufak bir kedi tırmalamasına bile iğne vuruluyor seni ısırmış git nolur nolmaz

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
sağlık ocağına gidip kedi ısırdı demen yeterli olucaktır ufak bir kedi tırmalamasına bile iğne vuruluyor seni ısırmış git nolur nolmaz
Şimdi akşam oldu yarın sabah gitsem sorun olur mu?
Şu an kedi ısırmadan önceki halimle pek bir farkım yok.

Top Bottom