Neler Yeni

SOKAK KÖPEKLERİ KONUSUNA BİR DE BU AÇIDAN BAKIN !

En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
487
İsim
Cihan Duman
Bakın burada da sahipli hayvanların yaptıkları sokaktaki köpeklere yükleniyor. Yalan haberlerde de sıkça yapılıyor.
Isırabilir diye bütün köpekleri öldürmeyi ben doğru bulmuyorum.

İnsan düşünüyor da ne oluyor. Bir erkek bir kızı istismar edince diğer erkeklerde yapabilir diye herkesi hapse atmıyoruz.

Ama o insan diyeceksin, peki...
Mesela alerjin varsa arı sokunca ölebilirsin. Şimdi biz çözüm olarak bütün arıları ortadan mı kaldırmalıyız ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum ben karar mercii değilim, sizde değilsiniz bunu biliyorum. Burada yazdıklarımın çok fazla bir şey değiştirmeyeceğini de biliyorum.
Gerçekler çarpıtılmasın doğrusu ile bilinsin, benim amacım o.
Konu için teşekkürler fakat yerinin burası olduğunu düşünmüyorum forumda 20k mesaj kasan hayatı olmayan(?) asosyal(?) insanlar için onlara ekmek vermekten başka bir şey değil aşağılarlar hakaret/alay eder geçerler. Bu arkadaşların kanaat önderleri neyi savunursa onların veya çoğunluğun peşinden sorgusuz sualsiz giderler :) Yasada bulunan "Yasayı doğru uygulamayan belediye başkanlarına bilmem kaç yıl verilecek ceza"yı bile tarafsız asla muhalif belediyeleri sıkıştırmak için olmadığını kendi ittifakındaki belediyelerin soruşturmalarının sular seller gibi geçiştirilip unutturulmayacağını zannettikleri ve sevgili hükümetimize sonsuz güven duydukları için sonuna kadar destekliyorlar ♥️♥️ İşte bu yarı cahil seçmenden korkacaksın :)

EsdeathSama

80+ Bronze
Merhaba , öncelikle saygı çerçevesinde fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler :)
Size katıldığım ve katılmadığım yerleri açıklayacağım

Bu konuda hayvanseverler sütten çıkmış ak kaşık diyemem tabi ki. Ancak iki tarafın medya gücü aynı değil. Bugün TRT bile hayvanlarla ilgili kötü haberler yapıyor. Mesela evinde oturan emekli bir amca bütün gerçeklere ulaşamıyor.

Bu karşılaştırmayı adil bulmuyorum. Onlar zamanında gereken önlemleri almışlar. Biz ise kısırlaştırmaları yapmamışız ve işe yaramadı diyoruz.
Anladığım kadarıyla çözümün itlaf olduğunu söylüyorsunuz, yanlış anladıysam düzeltin lütfen. İtlafın çözüm olmadığını bilimsel olarak anlatan Evrim Ağacının video linkini yukarıya koymuştum. Yazıyı aşağıya alıntıladım.👇

Katil mi diyoruz konusuna yasayı çıkaran siyasilerin tweeti ile cevap vereyim. Bir kaç yıl önce hayvanların öldürülmesini normal karşılanmadığı belli.
Bu söylem neden değişti bende merak ediyorum doğrusu.
Alıntıyı görüntüle
Bize benzer bir durum. Bakın orada insana yakışan çözümler demiş. Çokta güzel demiş.
Bu konuda birkaç siyasinin daha tweeti vardı fakat bulamadım.

Bu konudan hariç olarak mesela Florida'da timsahlar var. Şehrin içinde gezebiliyor, kimsede şunları itlaf edelim demiyor.

Yukarıda paylaştığım yalan haberlerde bu bahsettiğiniz yapılıyor işte. Sahipli köpek ısırıyor, saldırıyor, kuduz bulaştırıyor.
Sahipli köpeğin yaptığı şeyler "başıboş sokak köpekleri" yaptı diye medya tarafından servis ediliyor. Bu ihmallerin sonucu sokaktaki
hayvanlara ödetilmeye çalışılıyor.

Korkmanızı anlarım, köpek kovalaması gerçekten travmatik olabilir.
Sahipli hayvanlarda koruma içgüdüsü daha fazla oluyor. Sokak hayvanları ise insandan şiddet gördüğü için daha korkak oluyorlar.
Biraz sesinizi yükseltseniz uzaklaşıyorlar. Ancak sürü halinde sokak köpekleri de korkutucu oluyor. Bunlara bölgesel çözümler üretilmesi gerekirdi.
Güzel argümanlarınız için ben teşekkür ederim.
Siz olayın daha çok politik ve medya kısmını dile getirmişsiniz ve sizin "sokakta köpek olur ne zararları var" tarzı bir düşünceniz olduğunu sanmıyorum daha çok sorunun farkındasınız ama itlaftan farklı yollar arıyorsunuz sanırım.

Kısırlaştırma örneğinden gidersek gerçekten sokaktaki hayvanların %100ünü kısırlaştırmamız zaten 5 yıldan fazla bir süre alır üstüne o 5 yılda kısırlaştıramadıklarımız üremeye ve bize ekstra uğraş olarak dönmeye devam edecek. Tabii ülkenin onca derdi varken kısırlaştırma masraflarını saymıyorum bile.
Kısırlaştırma bitmiş bile olsa nesillerinin tükenmesini de takribi 10 yıl daha bekleyeceğiz ve bu ülke için büyük bir zaman kaybı olacak. Evet uzun vadeli ve daha insancıl bir çözüm fakat geçen onlarca yılın ardından daha nice insanlar zarar görecek, ülke bu sorunlar yüzünden turist kaybetmeye devam edecek gibi gibi bir sürü sorun.

E0q1NoX

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
berkay türküm
köpekler benim 3 yaşındaki çocuğum ile aynı sokakta gezmemeli

fatik1903

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Fatih Öztütk
Konu için teşekkürler fakat yerinin burası olduğunu düşünmüyorum forumda 20k mesaj kasan hayatı olmayan(?) asosyal(?) insanlar için onlara ekmek vermekten başka bir şey değil aşağılarlar hakaret/alay eder geçerler. Bu arkadaşların kanaat önderleri neyi savunursa onların veya çoğunluğun peşinden sorgusuz sualsiz giderler :) Yasada bulunan "Yasayı doğru uygulamayan belediye başkanlarına bilmem kaç yıl verilecek ceza"yı bile tarafsız asla muhalif belediyeleri sıkıştırmak için olmadığını kendi ittifakındaki belediyelerin soruşturmalarının sular seller gibi geçiştirilip unutturulmayacağını zannettikleri ve sevgili hükümetimize sonsuz güven duydukları için sonuna kadar destekliyorlar ♥️♥️ İşte bu yarı cahil seçmenden korkacaksın :)
27 yaşındayım cnc operatörüyüm 17 yaşından beri çalışıyorum çok insan tanıdım zafer partisini destekliyorum AMA Erdoğan sokak hayvanları konusunda sonuna kadar haklı

Besim Tibuk

80+ Gold
Isırabilir diye bütün köpekleri öldürmeyi ben doğru bulmuyorum.

İnsan düşünüyor da ne oluyor. Bir erkek bir kızı istismar edince diğer erkeklerde yapabilir diye herkesi hapse atmıyoruz.

Ama o insan diyeceksin, peki...
Mesela alerjin varsa arı sokunca ölebilirsin. Şimdi biz çözüm olarak bütün arıları ortadan mı kaldırmalıyız ?
Yavrum sen dalga mı geçiyorsun aklımızla? İnsan ve köpek nasıl aynı kefeye koyulabilir? İnsan içgüdüsü ile mi hareket ediyor? Siz nasıl bir akıl tutuşması yaşıyorsunuz? Ben gece sokağa çıkamıyorum sokak itleri yüzünden. Kaç vatandaşımız öldü bu itlerden dolayı? Sizin vicdanınız yok mu? Sokakta köpek olmaz. Her biri toplatılacak ve uytutulacak. Başka bir çözüm yolu yok.

beyler kimsenin kimseyi kırmamasına gerek yok hepiniz aynı ülkenin vatandaşlarısınız ve herkesin belli konularda farklı görüşü olabilir bu çok normal (yüzsüz gibi 20 yıl aktif siyasi hayatında başarısız olması yetmemiş gibi bir de başımıza soğanı çıkartan maskeli milliyetçi sosyal medya partisine oy veren ve destekleyenler hariç.)
Bence bu konunun rafa kalkması gerekiyor, zaten millet de unuttu. Bence konuşmanız gereken konu vizesiz gezmesine izin verdiğimiz ülkenin bu hafta bizim sihamızı düşürmesi olmalıydı. Sadece bir görüş iyi günler

Besim Tibuk

80+ Gold
beyler kimsenin kimseyi kırmamasına gerek yok hepiniz aynı ülkenin vatandaşlarısınız ve herkesin belli konularda farklı görüşü olabilir bu çok normal (yüzsüz gibi 20 yıl aktif siyasi hayatında başarısız olması yetmemiş gibi bir de başımıza soğanı çıkartan maskeli milliyetçi sosyal medya partisine oy veren ve destekleyenler hariç.)
Bence bu konunun rafa kalkması gerekiyor, zaten millet de unuttu. Bence konuşmanız gereken konu vizesiz gezmesine izin verdiğimiz ülkenin bu hafta bizim sihamızı düşürmesi olmalıydı. Sadece bir görüş iyi günler
Rafa kalkamaz çünkü en önemli birkaç sorunumuzdan biri şu an. Acil itlaf ile kökünden çözülmeli.

Yavrum sen dalga mı geçiyorsun aklımızla? İnsan ve köpek nasıl aynı kefeye koyulabilir? İnsan içgüdüsü ile mi hareket ediyor? Siz nasıl bir akıl tutuşması yaşıyorsunuz? Ben gece sokağa çıkamıyorum sokak itleri yüzünden. Kaç vatandaşımız öldü bu itlerden dolayı? Sizin vicdanınız yok mu? Sokakta köpek olmaz. Her biri toplatılacak ve uytutulacak. Başka bir çözüm yolu yok.
Dostum yasayı okumadığına yemin edebilirim bence uzatma 😁😁 Hangi hayal dünyasında yaşıyorsunuz direk toplanıp uyutulacak diye bir şey yok toplatılıp barınaklarda hastalıksız olanlar sahiplendirilecek. Tehdit saçanları uyutup uyutmamak veteriner hekime bağlı olacak.

Besim Tibuk

80+ Gold
Dostum yasayı okumadığına yemin edebilirim bence uzatma 😁😁 Hangi hayal dünyasında yaşıyorsunuz direk toplanıp uyutulacak diye bir şey yok toplatılıp barınaklarda hastalıksız olanlar sahiplendirilecek. Tehdit saçanları uyutup uyutmamak veteriner hekime bağlı olacak.
Yasa hakkında konuşmuyorum zaten, kesin saçma sapan bir şey çıkartmıştırlar. Ben olması gerekeni söylüyorum.

fatik1903

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Fatih Öztütk
Suriyelilerin ve köpekler mili güvenlik sorunudur Suriye konusu zaferden başka kim dile getirdi

Top Bottom