YASA ÇÖZÜM MÜ? YASADA ÖLDÜRME VAR MI?
Şimdi bunu basitçe inceleyelim
Yasaya göre belli istisnalar dışında hayvanları öldürmek yok!
Fakat öldürmeye veteriner hekim karar veriyor bunu denetleyecek bir mekanizma da yok.
Yasaya göre alınan hayvan sokağa bırakılamaz. Yani kısırlaştırmak için bile alıp bırakamayacakları anlamına geliyor.
Bu da hayvanların tek çözüm olduğunu söylediği kısırlaştırmanın önünü kapatmış oluyor.
Şimdi barınaklar dolunca eğer yasaya uyarlarsa sokaktaki popülasyon artmayacak mı ? Bana açıklayın lütfen.
Bu soruyu Sn. Bakan İbrahim Yumaklı'ya sorduk fakat yanıt alamadık. Kendisi bunun bir katliam yasası olmadığını ve sahiplendirmeye teşvik ettiğini söyledi.
Sokaktaki bütün hayvanları barınaklara almak için kapasite yetersiz. Hayvan severlerde barınakları ve sokakları elinden geldiğince takip ediyor. Alınan hayvanların akıbetini araştırıyor.
BARINAKLAR NASIL YERLER?
Ben eskiden hayvanların barınakta olmasına karşı değildim ama barınakların ölüm demek olduğunu anlayana kadar.
Hayvanların aç bırakıldığı ve açlıktan birbirlerini yediği videoyu gördükten sonra barınakları savunamam!
İlgili barınak gerçekleri videosu
Barınağa giren hayvan oradan çıkabilmesi için sahiplenilmesi gerek. Cins köpeklere bile yuva bulunamazken bu köpeklere yuva bulmak zor.
Hangi birine yuva bulacaksın ?
Barınakta çıkabilmesinin bir yolu daha var.. O da
ÖLÜM.
Barınaklarda sürgün edilmiş suçlu insanlar çalışıyor. Bu insanlar hayvan sevmiyor.
Bir kamu kurumu olan barınağa istediğiniz gün ve zamanda giremezsiniz!
Belirli gün ve saatlerde giriş var. Fotoğraf çekmek yasak. Bunlar içeride ne saklıyorlar ? sorusunu akla getiriyor.
Köpekler dışkılamasın diye su ve mama verilmiyor.
Kapasiteden fazla hayvan alınıyor hayvanlara parazit vs. gibi hastalıklar bulaşıyor.
Dışarıda koşması gereken hayvan 1m^2 alanda hapis.
Yeni gelen köpek korkuyor ve diğer köpeklerin saldırısına maruz kalabiliyor.
Elimde barınaklarla ilgili bir sürü video var. Güncel olanlarda var. İsteyenlere özelden atarım.
BENİM İÇİN BARINAK DEMEK ÖLÜM DEMEK
NOT: Yazının devamında hayvanlar ölüyor gibi bir şey yazdığımda "biz ölmesini istemiyoruz", "ölüm yok sen konuyu çarpıtıyorsun", gibi savunmalar yapmayın. Maalesef sonu ölüme çıkıyor.