SilahsızKuvvet☪
80+ Silver
Dahası
Aynen kardeşim Laos , Kuzey Kore ve Küba refahta çakar beleş et kanzi ruhi çenet izledim artık komunistim (yaş 13)
TarihBunu kim dedirttiriyor sana
Mesaj otomatik birleştirildi:
Konuşalım ne varki bunda Atamın soyadınımı sorucan napıcan
Atatürk solcu değil, cumhuriyetin erken dönemi liberaldiDaima soldan Atatürkün yolundan
Cumhuriyetin erken dönemlerinde %90 serbest piyasa vardı ve zaten zorunlu olmadığı sürece piyasayı savunuyprdu, ayrıca son başbakanı Merhum Bayar'dır.Devletçilik ve Eşitlik bana her zaman saçma gelmiştir. Kemalizm'i savunuyorum, ama 1923-1945 arasında uygulanan Devletçi Kemalizm'i değil, Liberal Kemalizm'i savunuyorum. Atatürk her zaman Liberal bir ekonomiye geçmek istemiştir, ama şartlar elvermemiştir. Sosyal Liberalizm desek daha doğru olur.
Konuyu hiç okumadım, ama kesin sağ-sol kavgası çıkmıştır yine. Çıkmadıysa bile çıkar.
Kemalizm sol değil anlayın o kadar konu bile açtım.Solcu bir insan neden bahçeliyi desteklesin
Atatürkün sosyalist solcu olmadığında haklısın kenan evrende de haklısın da solculuk ne yıl 2023 hayal dünyasında değiliz.Solcuyum.
Ülkedeki 10 kişinin servetinin 40 milyon kişinin servetine eşit olduğu ülkede solcu olmamak saçma zaten.
AKP gibi diktatör kapitalist iktidarlar, yandaş zenginlere yatırım yaparlar ve onların paraları arttığında, siz fakirleşseniz bile kişi başına düşen milli gelir artmış gibi görünecektir.
Sağcılığı işaretleyenler muhtemelen liseyi bitirip işe başlayınca anlarlar gerçeği.
Ülkede günlük 10 dolara çalışıyorsunuz beyler, kendinize gelin?
Kenan Evren'ciler, en nefret ettiğim kitledir, faşist darbeyi savunurlar. Kenan Evren darbesi gereksiz değildi tabii ancak sonrakindeki süreci de iyi analiz etmek lazım.
Aynı zamanda liberal Atatürkçüyüm, liberal kelimesi sosyal eksende liberalizm anlamında, ekonomik olarak merkez sola yatkınım.
Atatürk de "sosyal" liberaldir. Hatta devrimlerin çoğu da özgürlük alanında yapılmıştır. Kemalistim diye gezinenler tarayıcılarına Kemalizm yazsalar Liberal Atatürkçülük ile tanışırlar. (Liberal Atatürkçüler devletçilik ilkesi yerine serbest piyasayı savunurlar ancak şahsen buna karşıyım, devletçiyim.)
Neyse uzun lafın kısası, daha özgür günlerde görüşmek üzere!
Dostum 8. sınıfsın. LGS'ye hazırlan mezun olunca Nutuk oku. Ardından siyaset tarihi okumaya başla. Muhtemelen ilk oyunu 2029'da kullanacaksın. Tartışma gereksiz yere. Eric Hobsbwam okumanı tavsiye ederim.Atatürkün sosyalist solcu olmadığında haklısın kenan evrende de haklısın da solculuk ne yıl 2023 hayal dünyasında değiliz.
8.sınıf olduğumu nereden çıkardın (daha altı) Nutuk okudum. Türkiye'nin yakın tarihi ile ilgili kitaplar okudum İlber ortaylı emrah safa gürkan vs. ve yıl 2023 şu an karma ekonomide işlemez devletçi ekonomide.Dostum 8. sınıfsın. LGS'ye hazırlan mezun olunca Nutuk oku. Ardından siyaset tarihi okumaya başla. Muhtemelen ilk oyunu 2029'da kullanacaksın. Tartışma gereksiz yere. Eric Hobsbwam okumanı tavsiye ederim.
yo solcuAtatürk solcu değil, cumhuriyetin erken dönemi liberaldi
Cumhuriyetin erken dönemlerinde %90 serbest piyasa vardı ve zaten zorunlu olmadığı sürece piyasayı savunuyprdu, ayrıca son başbakanı Merhum Bayar'dır.
Orta taraftayım.Öncelikle hiçbir değeri incitmeden tartışalım
ne sağcı ne solcuyum demeye gelmeyin
(sana bunu sormadım)
Eğer bunu söylemeye geldiysen hiç yazma anket açtım işaretle geç
oylar gizlidir
Solculuk ;
-Sosyal eşitlik
-sermayeden değil emekten yanadır
-insancıl (feminist değil)
Solculukla özdeşleşen görüşler
marksizm , sosyal liberalizm , sosyalizm , sendikacılık ,
Komünizm
Sağcılık ;
-Toplumsal eşitsizlik
-Toplumsal hiyerarşiyi destekler
-sermayeden yanadır
Sağcılıkla özdeşleşen türler
Milliyetçilik , Dincilik , Kürtürel milliyetçilik , Kapitalizm
Her ne olsada günümüze kadar başarılı olanlar genelde sağcılar olmuştur Tabi Türkiyede...
Benim görüşüm
solcuyum , tabi sosyal hiyerarşi varken pek haklı olmamız mümkün değil.
Sizin görüşünüz ;
Değil kardeşim be uğraştırma burda erken dönem cumhuriet kitaplarıyla Celal bayarın günlüğüyleyo solcu