Neler Yeni

Solculuk / Sağcılık hangi taraftasınız

Solcuk mu / Sağcılık mı

• Solculuk

Oylar: 19 16.0%
  • Sağcılık

Oylar: 29 24.4%
  • Hiçbiri

Oylar: 71 59.7%

• Oy kullanan toplam üye
    119

SilahsızKuvvet☪

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,071
İsim
Enes
Aynen kardeşim Laos , Kuzey Kore ve Küba refahta çakar beleş et kanzi ruhi çenet izledim artık komunistim o.O2(yaş 13)

feritmusaoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
716
İsim
Musa ÖZ
İkisininde *******

Cevdet Sunay

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
24,997
İsim
Hakan
Daima soldan Atatürkün yolundan
Atatürk solcu değil, cumhuriyetin erken dönemi liberaldi
Devletçilik ve Eşitlik bana her zaman saçma gelmiştir. Kemalizm'i savunuyorum, ama 1923-1945 arasında uygulanan Devletçi Kemalizm'i değil, Liberal Kemalizm'i savunuyorum. Atatürk her zaman Liberal bir ekonomiye geçmek istemiştir, ama şartlar elvermemiştir. Sosyal Liberalizm desek daha doğru olur.

Konuyu hiç okumadım, ama kesin sağ-sol kavgası çıkmıştır yine. Çıkmadıysa bile çıkar.
Cumhuriyetin erken dönemlerinde %90 serbest piyasa vardı ve zaten zorunlu olmadığı sürece piyasayı savunuyprdu, ayrıca son başbakanı Merhum Bayar'dır.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Solcu bir insan neden bahçeliyi desteklesin
Kemalizm sol değil anlayın o kadar konu bile açtım.
Solcuyum.
Ülkedeki 10 kişinin servetinin 40 milyon kişinin servetine eşit olduğu ülkede solcu olmamak saçma zaten.
AKP gibi diktatör kapitalist iktidarlar, yandaş zenginlere yatırım yaparlar ve onların paraları arttığında, siz fakirleşseniz bile kişi başına düşen milli gelir artmış gibi görünecektir.

Sağcılığı işaretleyenler muhtemelen liseyi bitirip işe başlayınca anlarlar gerçeği.
Ülkede günlük 10 dolara çalışıyorsunuz beyler, kendinize gelin?

Kenan Evren'ciler, en nefret ettiğim kitledir, faşist darbeyi savunurlar. Kenan Evren darbesi gereksiz değildi tabii ancak sonrakindeki süreci de iyi analiz etmek lazım.

Aynı zamanda liberal Atatürkçüyüm, liberal kelimesi sosyal eksende liberalizm anlamında, ekonomik olarak merkez sola yatkınım.
Atatürk de "sosyal" liberaldir. Hatta devrimlerin çoğu da özgürlük alanında yapılmıştır. Kemalistim diye gezinenler tarayıcılarına Kemalizm yazsalar Liberal Atatürkçülük ile tanışırlar. (Liberal Atatürkçüler devletçilik ilkesi yerine serbest piyasayı savunurlar ancak şahsen buna karşıyım, devletçiyim.)

Neyse uzun lafın kısası, daha özgür günlerde görüşmek üzere!
Atatürkün sosyalist solcu olmadığında haklısın kenan evrende de haklısın da solculuk ne yıl 2023 hayal dünyasında değiliz.

Mete Yavuz

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Atatürkün sosyalist solcu olmadığında haklısın kenan evrende de haklısın da solculuk ne yıl 2023 hayal dünyasında değiliz.
Dostum 8. sınıfsın. LGS'ye hazırlan mezun olunca Nutuk oku. Ardından siyaset tarihi okumaya başla. Muhtemelen ilk oyunu 2029'da kullanacaksın. Tartışma gereksiz yere. Eric Hobsbwam okumanı tavsiye ederim.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Dostum 8. sınıfsın. LGS'ye hazırlan mezun olunca Nutuk oku. Ardından siyaset tarihi okumaya başla. Muhtemelen ilk oyunu 2029'da kullanacaksın. Tartışma gereksiz yere. Eric Hobsbwam okumanı tavsiye ederim.
8.sınıf olduğumu nereden çıkardın (daha altı) Nutuk okudum. Türkiye'nin yakın tarihi ile ilgili kitaplar okudum İlber ortaylı emrah safa gürkan vs. ve yıl 2023 şu an karma ekonomide işlemez devletçi ekonomide.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve tartışmadan bahsediyoruz kavgadan değil tartışma hiç bir zaman gereksiz değildir.

Aybars Han

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,586
İsim
İsmi ismi.
Cevap yok gülücük var en sevmediğim forum üyesi tipi
Ama daha önce dediğim gibi insanları güldürdüysem ne mutlu çünkü bir fikrinizi sunduğunuzda ilk sizi ciddiye almazlar sonra size gülerler sonra sizle kavga ederler ve siz kazanırsınız...

Arsenic-2

80+
Atatürk solcu değil, cumhuriyetin erken dönemi liberaldi

Cumhuriyetin erken dönemlerinde %90 serbest piyasa vardı ve zaten zorunlu olmadığı sürece piyasayı savunuyprdu, ayrıca son başbakanı Merhum Bayar'dır.
yo solcu

thworld

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
AbdulRezzak
Öncelikle hiçbir değeri incitmeden tartışalım

ne sağcı ne solcuyum demeye gelmeyin
(sana bunu sormadım)

Eğer bunu söylemeye geldiysen hiç yazma anket açtım işaretle geç

oylar gizlidir

Solculuk ;

-Sosyal eşitlik
-sermayeden değil emekten yanadır
-insancıl (feminist değil)
Solculukla özdeşleşen görüşler
marksizm , sosyal liberalizm , sosyalizm , sendikacılık ,
Komünizm

Sağcılık ;
-
Toplumsal eşitsizlik
-Toplumsal hiyerarşiyi destekler
-sermayeden yanadır
Sağcılıkla özdeşleşen türler
Milliyetçilik , Dincilik , Kürtürel milliyetçilik , Kapitalizm

Her ne olsada günümüze kadar başarılı olanlar genelde sağcılar olmuştur Tabi Türkiyede...

Benim görüşüm

solcuyum , tabi sosyal hiyerarşi varken pek haklı olmamız mümkün değil.

Sizin görüşünüz ;
Orta taraftayım.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Shaco mainler: sol sağ sol sağ

Top Bottom