SON PARÇA İÇİN YARDIMA İHTİYACIM VAR

astra001

80+
Reaksiyon skoru
5
Bu sisteme 750W PSU yeter mi ? En son PSU kaldı ama fiyatı yükseltemiyorum. Yükseltirsem sıvı soğutma alamam. Daha üst fiyata çıkarsam bu sefer sıvı soğutma alamıyorum. Yardım edebilir misiniz ?

Arasında kaldığım modeller;

Gigabyte 850W P850GM 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı 3.199₺
MSI 750W MAG A750BN PCIE5 80+ Bronze Güç Kaynağı 3.399₺​

https://www.n11.com/urun/galax-nvid...ekran-karti-54125083?magaza=betaplusteknoloji

1731360237987.png
1731360686171.png

"

Ekler

• 1731360126493.png
    1731360126493.png
    87.9 KB · Hit: 21
Bu sisteme 750W PSU yeter mi ? En son PSU kaldı ama fiyatı yükseltemiyorum. Yükseltirsem sıvı soğutma alamam. Daha üst fiyata çıkarsam bu sefer sıvı soğutma alamıyorum. Yardım edebilir misiniz ?

Arasında kaldığım modeller;

Gigabyte 850W P850GM 80+ Gold Tam Modüler Güç Kaynağı 3.199₺​

MSI 750W MAG A750BN PCIE5 80+ Bronze Güç Kaynağı 3.399₺​

https://www.n11.com/urun/galax-nvid...ekran-karti-54125083?magaza=betaplusteknoloji

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
"
850w geleceğe yatırım açısından daha mantıklı olur. 7600 e sıvı soğutma almak gibi bir hata yapma. (HELE HELE 240 MM BİR SIVI SOĞUTUCUYSA) Onun yerine harici olarak Frost Commander kule tipi soğutucuyu al , çoğu 360 mm sıvı soğutmayı bile geçebilecek bir soğutucu , hem de fiyatı baya ucuz.

850w geleceğe yatırım açısından daha mantıklı olur. 7600 e sıvı soğutma almak gibi bir hata yapma. (HELE HELE 240 MM BİR SIVI SOĞUTUCUYSA) Onun yerine harici olarak Frost Commander kule tipi soğutucuyu al , çoğu 360 mm sıvı soğutmayı bile geçebilecek bir soğutucu , hem de fiyatı baya ucuz.
Hocam geleceği değilde şu anı kurtarabiliyorum ancak belki bi 5 - 6 ay sonra yükseltebilirim psu yu ama şu an 4K dan fazla bütçem yok bir de bu işlemci için sıvı soğutma alsam işe yaramaz mı yani ? Bana soğutucu da önerebilir misiniz ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Gigabytelar patlıyor diyorlar, korkutuyor açıkçası.

hocam 7600'e o parayı vermek yerine 1500 tl daha ucuza 7500f alıp 1500 tl ye de kule tipi soğutucu alsan çok daha f/p bu arada.

hocam 7600'e o parayı vermek yerine 1500 tl daha ucuza 7500f alıp 1500 tl ye de kule tipi soğutucu alsan çok daha f/p bu arada.
Hocam dahili grafik işlemci olduğu için 7600 tercih ettim. Sanal makinayı dahili grafik işlemciye atayacağım. Ayrıca sürekli çift ekran kullanacak masaüstü ve sistem uygulamalarının harici ekran kartına yük bindirmesini istemiyorum, bir yandan çalışırken, bir yandan oyun oynayacağım.

Hocam geleceği değilde şu anı kurtarabiliyorum ancak belki bi 5 - 6 ay sonra yükseltebilirim psu yu ama şu an 4K dan fazla bütçem yok bir de bu işlemci için sıvı soğutma alsam işe yaramaz mı yani ? Bana soğutucu da önerebilir misiniz ?

İşe yaramaz demeyeyim ama o işlemci için gereksiz bir hareket olur. Çünkü daha ucuza sıvı soğutucuyu ezebilecek bir soğutucu alabiliyorsun. Kule tipinin ömrü daha uzun olur , hem de gelecek işlemci güncellemelerinde elin rahat olur. Yerinde olsam soğutucu bölümünü stok fan yapar , psu yu 850w a yükseltir ve sıvı soğutucu yerine harici olarak linkini bıraktığım soğutucuyu alırım. Hem de paran cebine kalmış olur.

bu arada arkadaşın dediği gibi 7600 seçmek için 1500 tl verdiyseniz iptal edip 7500f seçin. Çünkü 7600 ile arasında neredeyse hiç fark yok , tek fark olarak aralarında çok minik bir frekans farkı var. Birde 7600 de dahili grafik işlemcisi var ama o önemli bir şey değil ekran kartın var zaten.

Spam olayı yüzünden cevap veremiyorum, çok saçma konu da açtırmıyor, spam falan yok halbuki.

Spam olayı yüzünden cevap veremiyorum, çok saçma konu da açtırmıyor, spam falan yok halbuki.
Hocam 7500f Tray ve 7600MPK aynı fiyattı.

Fiyat olarak toplam 60K ya kapattım (Soğutucu Hariç) muadil Hazır Sistemlere nazaran iyi ödediğimi düşünüyorum açıkçası her şeye rağmen.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,598
Üyeler
191,131
Son üye
batuhan4503
Geri