Sonunda bilgisayarımı topladım. 6 ay dile kolay..

Şuan gayet ileriye dönük bir sistem olmuş bence.

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanırsın inşalllah :)

Sistem gayet güzel özellikle kaliteli parçalar seçilmiş 10400F + B460M Pro yapılsa daha ucuza gelirmiş ama böyle de daha yakışıklı olur

Hayirli olsun bende inşallah ryzen 3 3100 alıcağım :(

Hayırlı uğurlu olsun. RAM galiba 8GB şu anlık. Onu en kısa zamanda 16GB yapmanızı öneririm. Güle güle iyi günlerde kullanın.

Nasıl diyim 6 ay beklemek yerine ucuza alıp sonradan istediğim şekilde yükseltirdim.
İlk hedefim aslında hazır sistem almaktı. Toplu şekilde 6500 TL nakit olsaydı ucuz ve buna benzer sistem alırdım. Paraları ayrı ayrı zamanlarda topladım. Kredi kartımda yoktu. Zaten öğrenciyim.
2 bin, 3 bin sağdan soldan gelen parayla topladım. 6 ay parayı da biriktirebilirdim. O zaman da ekran kartını alamazdım ve kara cuma indirimlerden faydalanamazdım.

Herkes 5-6 bin TL parayı toplu şekilde ortaya koyamıyor dostum.

Uzun süre ardından 6 ayın sonunda gece gündüz parçaları tek tek araştırıp topladım.
Bu süreçte fiyat takibi, parça analizi vs yaptım. Bir zaman bütçe sıkışık diye umutsuzluğa dahi düştüm.
İşte topladığım parçalar:

-Asus Dual RX 5600XT>>> 2470 TL (Geri ödemeyle beraber)
-Ryzen 5 3600 işlemci>>> 1738 TL
- MSI B550 Gaming Plus anakart>>> 1100 TL (Geri ödemeyle beraber)
-Cooler Master TD500 kasa>>> 861 TL
-Highpower J600GD psu>>> 617 TL
-Kingston A2000 500GB SSD>>> 542 TL
-Crucial Ballistix 8GB>>> 360TL

Toplam: 7688 TL

Sadece monitör kaldı onuda biriktirip alacağım. Şuan TV ye takıp bağlanıyorum.

Belki parçalardan biraz daha kısıp 6500TL civarına getirebilirdim ekran kartı ve işlemci hariç. Kaliteli olsun istedim. Parçaların herbirini tek tek araştırdım.

Bu süreçte bana yardımcı olan özellikle @crazyreign e büyük teşekkürlerimi iletiyorum. Her sorumu bıkmadan usanmadan cevapladı. Gerçi sonlarda biraz bıktı ama olsun. Baya yardımcı oldu :D
@cfranko da kasa ve diğer parçalarda her bir detayı atlamadan yardımcı oldu. Ona da teşekkürlerimi iletiyorum.
Ve forumda adını sayamadığım iyi kötü yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

.
8 GB ram olmamış bence. Kasadan kısılıp ram alınsa çok daha iyi olurdu.

Hayırlı olsun. En kısa zamanda bir 8GB RAM eklerseniz süper olur.
İşlemciye de T6 Ultra gibi uygun fiyatlı bir soğutucu alınabilir daha sonra.

İlk hedefim aslında hazır sistem almaktı. Toplu şekilde 6500 TL nakit olsaydı ucuz ve buna benzer sistem alırdım. Paraları ayrı ayrı zamanlarda topladım. Kredi kartımda yoktu. Zaten öğrenciyim.
2 bin, 3 bin sağdan soldan gelen parayla topladım. 6 ay parayı da biriktirebilirdim. O zaman da ekran kartını alamazdım ve kara cuma indirimlerden faydalanamazdım.

Herkes 5-6 bin TL parayı toplu şekilde ortaya koyamıyor dostum.
O zaman hayırlı olsun güzel sistem diyebilirim ^^

Uzun süre ardından 6 ayın sonunda gece gündüz parçaları tek tek araştırıp topladım.
Bu süreçte fiyat takibi, parça analizi vs yaptım. Bir zaman bütçe sıkışık diye umutsuzluğa dahi düştüm.
İşte topladığım parçalar:

-Asus Dual RX 5600XT>>> 2470 TL (Geri ödemeyle beraber)
-Ryzen 5 3600 işlemci>>> 1738 TL
- MSI B550 Gaming Plus anakart>>> 1100 TL (Geri ödemeyle beraber)
-Cooler Master TD500 kasa>>> 861 TL
-Highpower J600GD psu>>> 617 TL
-Kingston A2000 500GB SSD>>> 542 TL
-Crucial Ballistix 8GB>>> 360TL

Toplam: 7688 TL

Sadece monitör kaldı onuda biriktirip alacağım. Şuan TV ye takıp bağlanıyorum.

Belki parçalardan biraz daha kısıp 6500TL civarına getirebilirdim ekran kartı ve işlemci hariç. Kaliteli olsun istedim. Parçaların herbirini tek tek araştırdım.

Bu süreçte bana yardımcı olan özellikle @crazyreign e büyük teşekkürlerimi iletiyorum. Her sorumu bıkmadan usanmadan cevapladı. Gerçi sonlarda biraz bıktı ama olsun. Baya yardımcı oldu :D
@cfranko da kasa ve diğer parçalarda her bir detayı atlamadan yardımcı oldu. Ona da teşekkürlerimi iletiyorum.
Ve forumda adını sayamadığım iyi kötü yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.
Edit: 200 TL steam kodu, AC Vallhalla, Wow Shadowlands, Godfall oyunları da hediye geldi. Bunların değeri de yaklaşık 600 TL, satsam ve sistem fiyatından düşsem 7000 TL civarı geliyor.

.
Tv sıkıntı çıkartıyor mu bende öyle yapacağım çünkü ?

Geri