Yardım Sorunum Çözüldü

En fazla 35 yazması gerekiyordu. Taahüt edilen hız 35 MBPS'e kadar ibaresiyle satılır. Modeminizi resetleyip tekrar deneyin. Sorun düzelmezse altyapınız kaynaklı hız kaybediyor olabilirsiniz.
Modem arayüzüne girip (198.168.. gibi olan urlden) hat değerlerinizi burada paylaşın, yorumlayalım. Snr margin, hat zayıflaması gibi değerler kaynaklı hız kaybı yaşıyor olabilirsiniz.
hocam buldum bunlarmış

Ekler

• resim_2023-02-15_154029290.png
    resim_2023-02-15_154029290.png
    54.5 KB · Hit: 33
  • resim_2023-02-15_154040509.png
    resim_2023-02-15_154040509.png
    24.6 KB · Hit: 32
ankastreden yani binadaki internet kutusundan evine kablolama yapman gerek dsl kablosunu çektirmen lazım evine modemine kadar
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ama sen bi arıza kaydı oluştur yinede
tamamdır hocam çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için

hocam buldum bunlarmış
Altyapın kaynaklı 35mbps hız alamıyorsun. Bunun belli başlı sebepleri olur. Saha dolabına olan mesafeden kaynaklı olduğunu zannetmiyorum, mesafe aldığın hızı düşürür örneğin 100 mbps yerine 35 almana sebep oluyor. Bina tesisatı veya binaya bağlanan soketteki oksitlenme veya kabloların soyulmasından sinyaller birbirini etkiliyor gibi. Tabii iç tesisat kabloları çürümüş bile olabilir.

TTNet ise eski paketine dönmene izin veriyordu geçtiğimiz senelerde. Onun haricinde daha düşük fiyatlı pakete geçmene izin verilmiyor.
Bana sorarsan önce eski paketine dön sonrasında altyapıyı toparlarsan hızı yükseltirsin. Altyapı sorunlarının düzeltip düzelmediğini modem arayüzünden kontrol edebilirsin, yüksek hızda paket kullanmana gerek yok. Ayda 10 20 TL de olsa fazla ödeme şimdilik. Sorun çözülmezse 2 senede güzel para yapar cebinde kalsın.

Geri