Neler Yeni

Sosyal medya düzenleme teklifi kabul edildi ! Aksinde hapis cezası !

egebaranakk0

80+ Silver
Şunuda alt başlık olarak belirteyim chp bırak ülkeyi kendini bile yönetemiyor içlerinde bi birlik yok alttan alttan hdp yle anlaşip doğudan oy toplamaya çalişiyor max chp

Cihangir

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,922
İsim
Mehmet Bozaklı
İlgilendiği Kategoriler
bilgisayar

Sosyal medyada düzenlemesinin tartışmalara neden 29. madde Meclis'ten geçti.

TCK'ya halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu eklenecek. Madde, 1 ila 3 yıl arasında hapis cezası ön görüyor

CHP, CEZANIN DÜŞÜRÜLMESİNİ İSTEDİ​

CHP kanadı, maddedeki "yanıltıcı bilgiye karşı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası" içeriğiyle ilgili AK Parti'ye görüş bildirerek, hapis cezasının 2 yılla sınırlandırılması gerektiğini ifade etti. Tartışma yaratan madde, bugün TBMM'de oylamaya sunuldu ve oy çokluğuyla kabul edildi.

1 YILDAN 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI VERİLECEK

Maddeyle birlikte TCK'ya halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu eklenecek. Madde, 1 ila 3 yıl arası hapis cezası ön görüyor. 29. madde, Meclis'te AK Partili ve CHP'li vekiller arasında yaşanan tartışmanın şiddetinin artması nedeniyle oylanamamıştı.

TARTIŞMALARA NEDEN OLAN 29. MADDE NEDİR?

Türk Ceza Kanunu'nun 217. maddesine ek yapan söz konusu 29. madde şöyle:

"MADDE 217/A

(1)
Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

(2) Failin, suçu gerçek kimliğini gizlemek suretiyle veya bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmesi halinde, yukarıdaki fıkraya göre verilen ceza yarı oranında artırılır."
İyi oldu .Sosyal medya da yalan veya halkı yalan haberle galyana getirenler artık yapamazlar.Umarım doğru uygulanır

egebaranakk0

80+ Silver
Suç iyi yaşayamadığım için üzülüp hakaret eden bende mi, aylık 100+k maaş alıp beni iyi yaşatamayan başkanda mı?
Hangimiz cezayı hak ettik?

Gayet tabii edebilir.
Edemezsin ASLA AMA ASLA EDEMEZSİN kimsenin kimseye hakaret etme lüksü yok HELEKİ BU ADAM SENİ YURT DIŞINDA TEMSİL EDİYORSA SEN KİMSİNDE ÜZÜLÜP ÜZÜLMEK ADİ ALTİNDA MİLLETİN SEÇTİĞİ ADAMA KÜFÜR EDERSİN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HAKARETLEMİ OLUYOR
Mesaj otomatik birleştirildi:

İyi oldu .Sosyal medya da yalan veya halkı yalan haberle galyana getirenler artık yapamazlar.Umarım doğru uygulanır
Katiliyorum hocam kesinlikle

Cihangir

80+ Gold
Şunuda alt başlık olarak belirteyim chp bırak ülkeyi kendini bile yönetemiyor içlerinde bi birlik yok alttan alttan hdp yle anlaşip doğudan oy toplamaya çalişiyor max chp
forumda gördüğüm haklı yorum ama biri rapor etse biri moderatörler rapor edeni haklı bulacak çünkü hepsi doğudan oy isteyeni destekliyo

Besim Tibuk

80+ Gold
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HAKARETLEMİ OLUYOR
Sadece hakaret değil bir sürü şeyi kapsar

ELEKİ BU ADAM SENİ YURT DIŞINDA TEMSİL EDİYORSA
Belki de ben oy atmadım? Belki de onun kişisel çıkarları benim farklı ülkelerdeki yaşıtlarıma kıyasla kötü bir yaşama sahip olmama neden oldu?

SEN KİMSİNDE ÜZÜLÜP ÜZÜLMEK ADİ ALTİNDA MİLLETİN SEÇTİĞİ ADAMA KÜFÜR EDERSİN
Vatandaş olarak küfür ederim

Son düzenleme:

Cihangir

80+ Gold
ss ler alındı

Uygunsuz davranış
Edemezsin ASLA AMA ASLA EDEMEZSİN kimsenin kimseye hakaret etme lüksü yok HELEKİ BU ADAM SENİ YURT DIŞINDA TEMSİL EDİYORSA SEN KİMSİNDE ÜZÜLÜP ÜZÜLMEK ADİ ALTİNDA MİLLETİN SEÇTİĞİ ADAMA KÜFÜR EDERSİN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ HAKARETLEMİ OLUYOR

Katiliyorum hocam kesinlikle
evet bu şekilde caps açarak da ancak bağırarak kendini haklı çıkarmaya çalıştığın anlamına geliyor @Besim Tibuk haklı kudur

Besim Tibuk

80+ Gold
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,797
Üyeler
163,726
Son üye
khanivore23
Top Bottom