S C O
80+ Bronze
- Katılım
- 21 Temmuz 2022
- Mesajlar
- 948
- Reaksiyon skoru
- 574
KONULAR:
SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI NEDİR?
İlk dersimiz olan SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI NEDİR adlı dersimiz ile başlayalım.
Sosyal medya uzmanlığı Türkiye'de yeni yeni duyulmaya başlasa da dünyada İŞLETME başlığı altında geçmektedir.
Şimdi sosyal medya uzmanlığı yapan uzmanlar müşterisinin(firma,marka,işletme vs.) istekleri doğrultusunda markasının hitini(erişim,etkileşim,ürün satışı vs.) kullanmış olduğu sosyal medya programlarının verdiği imkanlarla artırmaya çalışan kişilerdir.Aynı zamanda bu kişiler o sosyal medya hesaplarına içerik üretmek ile de yükümlülerdir.
Sosyal medya uzmanı nasıl olurum diye sorucak olursanız;
SOSYAL MEDYA YÖNETİM ARAÇLARI
Nedir bu sosyal medya yönetim araçları.Sosyal medya yönetim araçları birden fazla sosyal medya hesabını yönetmek için kullanılan bir materyaldir.
Konuyu sizin için detaylı bir şekilde inceleyelim.Şimdi bir müşteri ile anlaştınız ve bu müşterinin sadece sosyal medya hesaplarını yöneticeksiniz.Facebook,İnstagram,Twitter,LinkedİN ve Youtube hesap bilgilerini size verdi ve dedi ki her sosyal medya hesabıma hergün 2 post paylaşmanı istiyorum sizde okeylediniz ve başladınız işe.ilk başta bu sosyal medya yönetim araçlarını free bir şekilde kullanabilirsiniz ancak ilerki dönemlerde aynı böyle müşteri daha gelip 5 hesap teslim ederse size ne oldu elinizde apayrı platformlardan hesaplar vede 10 adet işte burada sosyal medya yönetim araçlarının premium sürümlerini almalısınız ki daha çok hesap koyabilesiniz o yönetim aracına.
Gelelim bu yönetim araçlarının işleyişine yönetim araçları ilk başta size çok karışık gelebilir amaan ben bununla uğraşıcağıma 1 2 saat daha fazla zaman ayırıp kendim yaparım diyeceksiniz.Ancak alıştıktan sonra aşırı kolay gelicektir.Peki ne var bu yönetim araçlarının mekaniğinde işleyişinde
Bu biz sosyal medya uzmanları için harika bir şeydir.Hem zamandan tasarruf hemde daha fazla iş yapma olanağı sağlar.Size benim kullandığım ve size önericeğim sosyal medya araçlarını linkleri ile paylaşıcağım.
SOSYAL MEDYA YÖNETİM ARAÇLARI
HİT ARTIŞI (SEO)
Arada siz değerli okurlarıma böyle küçük küçük tiyolar vereceğim umarım işinize yarar.Bu vericeğim tiyoları ya madde madde yada normal bir paragrafla vericeğim fazla uzun olamayacak.
Şimdi anahtar kelime denen şey internet ağında en çok aranan en çok hiti olan kelimeye denir. Bu anahtar kelime nasıl kullanılır derseniz.
https://i.hizliresim.com/odgMpR.jpg
İlk olarak bir süt mamülleri firmasının sosyal medya hesabı sizin elinizde ve hazırlayacğınız içeriğin konusu ise kaymak diyelim ilk başta size vericeğim siteden keyword(anahtar kelime) aratmanız gerekli peki nasıl aratıcağız.Hiç kasmanıza gerek yok size verdiğim keyword sitesinde kolayca arama yapabilrisiniz
siteyi açtığınzda böyle bir yer ile karşılaşacaksınız gördüğünüz gibi en üstte google,youtube ,bing,amazon gibi yerler var makalenizi hangi platformda yazmak istiyosanız ona tıklayın ve arama çubuğuna konunuz ne ise onu yazın misal bizimkisi ne idi KAYMAK kaymağı arama çubuğuna yazın ve ilk baştakini seçmenizi öneririm diyelim ki karşınıza doğal kaymak çıktı.
Sonra makalenizi yazmaya başlayın dedğim gibi anahtar kelime ile başlanır ve eşit dağıtılması lazım size kısa bir örnek yazayım
Doğal kaymak günümüzde çok kullanılan bir kelimedir.Doğal kaymağın faydaları say say bitmez...
Bu tarz bir makale yazmanız lazım eşit dağıtmak ve cümleye onunla başlamak ama asla unutmayın %2.5 ile %3.0 oranında kullanmaya çalışın.
BU YAZIMDA SİZE UFAK TİYOLAR VERDİM VE ARADA DERS ARALARINDA BÖYLE TİYOLAR GELİCEKTİR.AKLINIZA BİŞEY TAKILIRSA YORUMA YAZIN HIZLI BİR ŞEKİLDE DÖNERİM.KOLAY GELSİN BAŞARILAR.
ANAHTAR KELİME PROGRAM: https://keywordtool.io/
TÜM SOSYAL MEDYALARDA ETKİLEŞİM,ERİŞİM,GLOBALLEŞME
Bu konumda size İNSTAGRAM,TWİTTER,FACEBOOK,YOUTUBE,LİNKEDİN,PİNTEREST gibi sosyal medya platformlarında nasıl etkileşim,erişim arttırmayı anlatacağım.Şimdi işe başlayalım size önerdiğim bi kaç temel kural vardır.
HASHTAG:
Gelelim şu hashtag işine,nedir bu hashtag işi derseniz hani sosyal medya platformlarında postların altına yazılan #love,#work,#tbf
gibi hashtag işareti(#) ile başlayan sözcük bütününe hashtag denir.Peki bu hastaglar ne işe yarar bu sözcükler postunuzun daha çok kişeye ulaşmasını sağlar ve etkileşim ve erişimi sağlar.
DOĞRU İÇERİK:
Aslında hashtag den önce bu gelmesi lazım,bir içerik hazırlarken bu içeriğin dikkat çekici olması aşırı derecede önemli çünkü bu hazırladığınız içerik hangi hastagı koydunuğuza bağlı olarak o hastag sayfasında yayımlanır ve o hashtag sayfasında milyonlarca post olabilir sizin içeriğiniz hem dikkat çekmeli hem de konuyla alakalı bir şekilde bilgilendirici olmalıdır.
NOT: Günde 1 ila 3 post arası ideal post paylaşım sayısıdr.Bir e ticaret markasıysanız 1 kere ürün reklamı yapıp geri kalan 2 sinde yada 1 inde bilgilendirici bir içerik paylaşmalısınız.
HASHTAG KURALLARI:
Her şeyin olduğu gibi hashtağinde her ne kadar yazılı olmasa da biz uzmanların tecrübesinden ortaya çıkmış kurallar vardır.Peki nedir bu kurallar.Aslında çok temel bir kural vardır.HİT HASHTAGLER bu hit hashtag meselesi misal doğa ile ilgili bi post paylaştınız diyelim hiç uygulamalara para vermeyin açın googleyi 2019 DOĞA İLE İLGİLİ HİT HASHTAGLER bunu yazdığınızda karşınıza ilk çıkan hashtagleri alın ve yapıştırın sizde görüntülenmedeki farkı görüceksiniz.
NOT: Unutmayın koyucağınız hashtag içerikinizle alakalı olsun yoksa platform moderatörleri postunuzu silebilr ve son bi not daha her platformun kendine has hashtag koyma sayıları var misal instagramın ki 30 tane zaten hashtag koyarken platform tarafından uyarılırsınız SINIRLI SYIDA HASHTAG PAYLAŞTINIZ diye bir uyarı gelebilir.
Evet sosyal medya yönetimi ile ilgili son konumdu gene aynı şekil eklemek istediğiniz veya sormak istediğiniz yorumlara yazınız.Artık genel konulara geçebiliriz bundan sonraki konular pratik ister ona göre resimlerle tek tek anlatacağım takıldığınız bir yer olursa lütfen yorumlara yazın anında dönüş sağlarım hadi başlayalım lütfen dikkatli takip edin.
ANA KONULAR:
1 MONİTORİNG:
Monitoring,kısaca istatistik analizi anlamına gelir.Peki bu monitoring nasıl yapılır bunu yapmaya başlamadan önce müşteriye sormanız gereken sorular vardır hesap verildiği gün daha hiç post paylaşmaya başlamamışken;
Nasıl monitoring yaıcağınızdan başlayayım ben burda monitoring i boylu boyuna açarsam baya bir sürer ama sizin için en basidinden anlatacağım genel bir talep olursa ayyıdlız tim adına bu konuyu boylu boyuna açarım çünkü ben öğrenirken uygularken az bir emek sarf etmedim.Genel bir şekilde bakarsak bu monitoring i yapmamızın bi kaç nedeni vardır.
PERFORMANS TAKİBİ:
Bu performans takibi markanızın sosyal medya platformlarındaki görüntülenme,erişim,etkileşim,profil ziyareti,site tıklamaları,kitle analizi,ürün satışı gibi konuların incelenmesinde kullandığımız bir terimdir.Genlede ufak markalarda sadece bu monitoring yeterlidir.
ALERT WARNİNG CRİTİCAL İNFO:
Sizin anlıyacağınız dilden anlatayım bunu sıçtın cafer bez getir de diyebilriz.Site veya ağ üzerinde bir tehlike veya bir bozukluk fark edildiğinde bu monitoring uygulamasına gelir. Nedir bu tehlikeler ya siteni,ze sızıyolardır yada ağınızda bir arıza site temelinde bir eksiklik olduğunda meydana gelen bir alarm durumudur.Bu gibi şeyleri görmek için uygulama lazım dediğim gibi üst seviye bir yerin monitoringini yapmıyorsanız gerek yok.
Monitoringi yapmaya başlayalım monitoring yapıcağımız firma mobilya firması olsun diyelim 1 aylık veya 1 haftalık süre diliminin sonuna geldiniz diyelim size hangi platformları verdi insta ve facebook diyelim
NOT: FACEBOOK YÖNETİMİNİ GENE FACEBOOK UN KURMUŞ OLDUĞU BUSİNESS MANAGER DAN YAPMANIZI TAFSİYE EDERİM
Tabi ki aldığınız gün hesapları işletme profiline geçirin ki ay sonunda ulaşıcağınız bir veri olsun
ay ve ya hfta bitti başlayalım şu monitorngi yapmaya açın instagramın istatistik yerini anltım kafa karıştırıcı olmasın diye farzedelim ki word den istemiş monitoring i hemen inceledikten sonra kabalama şekilde örnek vereyim
GÖRÜNTÜLENME: 2.000 %150 artış
ETKİLEŞİM:1.769 %100 ARTIŞ
KİTLE YAŞ:18-50 YAŞ ARASI
KTLE ŞEHİR: İSTANBUL %85
ANKARA %70
Tabi veriler daha fazla ben kısa tuttum daha anlaşıbailir olması için aynı bu şekil analizi facebooktanda yapın ve müşteriye teslim edin işte bu kadar pratik isteyen bişey her yapışınızda yeni bir şey öğreneceğiniz bir terim.
Peki monitoring in faydaları nelerdir diye soracak olursanız;
EVET DEVRELERİM VE KOMUTANLARIM MONİTORİNG OLAYI BUNDAN İBARET KAFANIZA BİŞEY TAKILIRSA YORUMA YAZIN HIZLI BİR ŞEKİLDE DÖNÜŞ SAĞLARIM BAŞARILAR KOLAY GELSİN.
İNTERNET REKLAMCILIĞI:
Nedir bu internet reklamcılığı sosyal medyanın ve internet aleminin hızlı artamsıyla birlikte internet reklamcılığı(INTERNET MARKETİNG) da artmaya başladı size bu konu başlığı altında ne mi anlatacğım
reklam verme yerleri,reklam çeşitleri,nasıl uygun reklam verileceğini anlatacağım
Reklam yerlerinden başlayalım;
- SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI NEDİR
- SOSYAL MEDYA YÖNETİM ARAÇLARI
- SOSYAL MEDYA YÖNETİM ARAÇLARI NELERDİR(TAFSİYE ETTİKLERİM)
- TÜM SOSYAL MEDYALARDA ETKİLEŞİM,ERİŞİM,GLOBALLEŞME
- MONİTORİNG
- REKLAM ARAÇLARI VE NASIL KULLANILACAĞI
SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI NEDİR?
İlk dersimiz olan SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI NEDİR adlı dersimiz ile başlayalım.
Sosyal medya uzmanlığı Türkiye'de yeni yeni duyulmaya başlasa da dünyada İŞLETME başlığı altında geçmektedir.
Şimdi sosyal medya uzmanlığı yapan uzmanlar müşterisinin(firma,marka,işletme vs.) istekleri doğrultusunda markasının hitini(erişim,etkileşim,ürün satışı vs.) kullanmış olduğu sosyal medya programlarının verdiği imkanlarla artırmaya çalışan kişilerdir.Aynı zamanda bu kişiler o sosyal medya hesaplarına içerik üretmek ile de yükümlülerdir.
Sosyal medya uzmanı nasıl olurum diye sorucak olursanız;
- Bir kere bu iş için hemen başlamanız lazımdır.
- Üniversitelerde herhangi bir bölümü bulunmamaktadır Ancak İŞLETME okuyup da işinizi büyütebilirsiniz
- Dediğim gibi okullarda öğrenilecek bir iş değildir uzmanından öğrenilecek bir iştir
- Türkiye'de yeni başlanılmasına rağmen çeşitli sertifikalı kurslar açılıyor o kursalara gidip daha profesyonelleşebilirsiniz
- Bu iş için başvuru yapan uzmanları cv si çok önemlidir.Önceden nerede çalışmış neler yapmış.
- Kısacası bu işte tecrübenize bakarlar NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE
SOSYAL MEDYA YÖNETİM ARAÇLARI
Nedir bu sosyal medya yönetim araçları.Sosyal medya yönetim araçları birden fazla sosyal medya hesabını yönetmek için kullanılan bir materyaldir.
Konuyu sizin için detaylı bir şekilde inceleyelim.Şimdi bir müşteri ile anlaştınız ve bu müşterinin sadece sosyal medya hesaplarını yöneticeksiniz.Facebook,İnstagram,Twitter,LinkedİN ve Youtube hesap bilgilerini size verdi ve dedi ki her sosyal medya hesabıma hergün 2 post paylaşmanı istiyorum sizde okeylediniz ve başladınız işe.ilk başta bu sosyal medya yönetim araçlarını free bir şekilde kullanabilirsiniz ancak ilerki dönemlerde aynı böyle müşteri daha gelip 5 hesap teslim ederse size ne oldu elinizde apayrı platformlardan hesaplar vede 10 adet işte burada sosyal medya yönetim araçlarının premium sürümlerini almalısınız ki daha çok hesap koyabilesiniz o yönetim aracına.
Gelelim bu yönetim araçlarının işleyişine yönetim araçları ilk başta size çok karışık gelebilir amaan ben bununla uğraşıcağıma 1 2 saat daha fazla zaman ayırıp kendim yaparım diyeceksiniz.Ancak alıştıktan sonra aşırı kolay gelicektir.Peki ne var bu yönetim araçlarının mekaniğinde işleyişinde
- Aynı anda facebook,instagram,twitter,linkedin,youtube vs. gibi sosyal medya platformlarına eş zamanlı bir şekilde post atabileceksiniz.
- Misal kendinize bir paylaşım programı hazırladınız
- 9.30 İNSTAGRAM 1. POST
- 14.30 İNSTAGRAM 2. POST
Bu biz sosyal medya uzmanları için harika bir şeydir.Hem zamandan tasarruf hemde daha fazla iş yapma olanağı sağlar.Size benim kullandığım ve size önericeğim sosyal medya araçlarını linkleri ile paylaşıcağım.
SOSYAL MEDYA YÖNETİM ARAÇLARI
- BUFFER https://buffer.com/
- HOOTSUİTE https://hootsuite.com/
- Socialseek https://socialseek.com/
HİT ARTIŞI (SEO)
Arada siz değerli okurlarıma böyle küçük küçük tiyolar vereceğim umarım işinize yarar.Bu vericeğim tiyoları ya madde madde yada normal bir paragrafla vericeğim fazla uzun olamayacak.
- Bir içerik hazırlarken en az 300 kelimelik bir içerik hazırlayın ve okuru 3 dk sayfada kalmasını sağlayın bu sitenizin veya sosyal medya hesabınızın hitini artıracaktır.
- Anahtar kelime oranı %2.5-%3.0 olamlı,hazırlayacağınız makale ve içeriğe eşit dağılmalı ve mutlaka anahtar kelime ile başlanmalı
- mutlaka içerikiğnize eşit bir şekilde dağıtmalısınız.
Şimdi anahtar kelime denen şey internet ağında en çok aranan en çok hiti olan kelimeye denir. Bu anahtar kelime nasıl kullanılır derseniz.
https://i.hizliresim.com/odgMpR.jpg
İlk olarak bir süt mamülleri firmasının sosyal medya hesabı sizin elinizde ve hazırlayacğınız içeriğin konusu ise kaymak diyelim ilk başta size vericeğim siteden keyword(anahtar kelime) aratmanız gerekli peki nasıl aratıcağız.Hiç kasmanıza gerek yok size verdiğim keyword sitesinde kolayca arama yapabilrisiniz
siteyi açtığınzda böyle bir yer ile karşılaşacaksınız gördüğünüz gibi en üstte google,youtube ,bing,amazon gibi yerler var makalenizi hangi platformda yazmak istiyosanız ona tıklayın ve arama çubuğuna konunuz ne ise onu yazın misal bizimkisi ne idi KAYMAK kaymağı arama çubuğuna yazın ve ilk baştakini seçmenizi öneririm diyelim ki karşınıza doğal kaymak çıktı.
Sonra makalenizi yazmaya başlayın dedğim gibi anahtar kelime ile başlanır ve eşit dağıtılması lazım size kısa bir örnek yazayım
Doğal kaymak günümüzde çok kullanılan bir kelimedir.Doğal kaymağın faydaları say say bitmez...
Bu tarz bir makale yazmanız lazım eşit dağıtmak ve cümleye onunla başlamak ama asla unutmayın %2.5 ile %3.0 oranında kullanmaya çalışın.
BU YAZIMDA SİZE UFAK TİYOLAR VERDİM VE ARADA DERS ARALARINDA BÖYLE TİYOLAR GELİCEKTİR.AKLINIZA BİŞEY TAKILIRSA YORUMA YAZIN HIZLI BİR ŞEKİLDE DÖNERİM.KOLAY GELSİN BAŞARILAR.
ANAHTAR KELİME PROGRAM: https://keywordtool.io/
TÜM SOSYAL MEDYALARDA ETKİLEŞİM,ERİŞİM,GLOBALLEŞME
Bu konumda size İNSTAGRAM,TWİTTER,FACEBOOK,YOUTUBE,LİNKEDİN,PİNTEREST gibi sosyal medya platformlarında nasıl etkileşim,erişim arttırmayı anlatacağım.Şimdi işe başlayalım size önerdiğim bi kaç temel kural vardır.
- HASHTAG
- DOĞRU İÇERİK
- HASHTAG KURALLARI
- SEO DA OLDUĞU GİBİ ANAHTAR KELİME
HASHTAG:
Gelelim şu hashtag işine,nedir bu hashtag işi derseniz hani sosyal medya platformlarında postların altına yazılan #love,#work,#tbf
gibi hashtag işareti(#) ile başlayan sözcük bütününe hashtag denir.Peki bu hastaglar ne işe yarar bu sözcükler postunuzun daha çok kişeye ulaşmasını sağlar ve etkileşim ve erişimi sağlar.
DOĞRU İÇERİK:
Aslında hashtag den önce bu gelmesi lazım,bir içerik hazırlarken bu içeriğin dikkat çekici olması aşırı derecede önemli çünkü bu hazırladığınız içerik hangi hastagı koydunuğuza bağlı olarak o hastag sayfasında yayımlanır ve o hashtag sayfasında milyonlarca post olabilir sizin içeriğiniz hem dikkat çekmeli hem de konuyla alakalı bir şekilde bilgilendirici olmalıdır.
NOT: Günde 1 ila 3 post arası ideal post paylaşım sayısıdr.Bir e ticaret markasıysanız 1 kere ürün reklamı yapıp geri kalan 2 sinde yada 1 inde bilgilendirici bir içerik paylaşmalısınız.
HASHTAG KURALLARI:
Her şeyin olduğu gibi hashtağinde her ne kadar yazılı olmasa da biz uzmanların tecrübesinden ortaya çıkmış kurallar vardır.Peki nedir bu kurallar.Aslında çok temel bir kural vardır.HİT HASHTAGLER bu hit hashtag meselesi misal doğa ile ilgili bi post paylaştınız diyelim hiç uygulamalara para vermeyin açın googleyi 2019 DOĞA İLE İLGİLİ HİT HASHTAGLER bunu yazdığınızda karşınıza ilk çıkan hashtagleri alın ve yapıştırın sizde görüntülenmedeki farkı görüceksiniz.
NOT: Unutmayın koyucağınız hashtag içerikinizle alakalı olsun yoksa platform moderatörleri postunuzu silebilr ve son bi not daha her platformun kendine has hashtag koyma sayıları var misal instagramın ki 30 tane zaten hashtag koyarken platform tarafından uyarılırsınız SINIRLI SYIDA HASHTAG PAYLAŞTINIZ diye bir uyarı gelebilir.
Evet sosyal medya yönetimi ile ilgili son konumdu gene aynı şekil eklemek istediğiniz veya sormak istediğiniz yorumlara yazınız.Artık genel konulara geçebiliriz bundan sonraki konular pratik ister ona göre resimlerle tek tek anlatacağım takıldığınız bir yer olursa lütfen yorumlara yazın anında dönüş sağlarım hadi başlayalım lütfen dikkatli takip edin.
ANA KONULAR:
1 MONİTORİNG:
Monitoring,kısaca istatistik analizi anlamına gelir.Peki bu monitoring nasıl yapılır bunu yapmaya başlamadan önce müşteriye sormanız gereken sorular vardır hesap verildiği gün daha hiç post paylaşmaya başlamamışken;
- MONİTORİNGİNİZ AYLIK MI OLSUN HAFTALIK MI?
- MONİTORİNG SONUÇLARINIZI EXCEL ÜZERİNDEN Mİ YOKSA WORD ÜZERİNDEN Mİ GELMESİNİ İSTER SİNİZ?
- MONİTORİNG SONUÇLARINI GRAFİKLERLE DESTEKLEME Mİ İSTER MİSİNİZ?
Nasıl monitoring yaıcağınızdan başlayayım ben burda monitoring i boylu boyuna açarsam baya bir sürer ama sizin için en basidinden anlatacağım genel bir talep olursa ayyıdlız tim adına bu konuyu boylu boyuna açarım çünkü ben öğrenirken uygularken az bir emek sarf etmedim.Genel bir şekilde bakarsak bu monitoring i yapmamızın bi kaç nedeni vardır.
- PERFORMANS TAKİBİ
- GENEL UYARILAR (Alert Warning Critical İnfo)
PERFORMANS TAKİBİ:
Bu performans takibi markanızın sosyal medya platformlarındaki görüntülenme,erişim,etkileşim,profil ziyareti,site tıklamaları,kitle analizi,ürün satışı gibi konuların incelenmesinde kullandığımız bir terimdir.Genlede ufak markalarda sadece bu monitoring yeterlidir.
ALERT WARNİNG CRİTİCAL İNFO:
Sizin anlıyacağınız dilden anlatayım bunu sıçtın cafer bez getir de diyebilriz.Site veya ağ üzerinde bir tehlike veya bir bozukluk fark edildiğinde bu monitoring uygulamasına gelir. Nedir bu tehlikeler ya siteni,ze sızıyolardır yada ağınızda bir arıza site temelinde bir eksiklik olduğunda meydana gelen bir alarm durumudur.Bu gibi şeyleri görmek için uygulama lazım dediğim gibi üst seviye bir yerin monitoringini yapmıyorsanız gerek yok.
Monitoringi yapmaya başlayalım monitoring yapıcağımız firma mobilya firması olsun diyelim 1 aylık veya 1 haftalık süre diliminin sonuna geldiniz diyelim size hangi platformları verdi insta ve facebook diyelim
NOT: FACEBOOK YÖNETİMİNİ GENE FACEBOOK UN KURMUŞ OLDUĞU BUSİNESS MANAGER DAN YAPMANIZI TAFSİYE EDERİM
Tabi ki aldığınız gün hesapları işletme profiline geçirin ki ay sonunda ulaşıcağınız bir veri olsun

GÖRÜNTÜLENME: 2.000 %150 artış
ETKİLEŞİM:1.769 %100 ARTIŞ
KİTLE YAŞ:18-50 YAŞ ARASI
KTLE ŞEHİR: İSTANBUL %85
ANKARA %70
Tabi veriler daha fazla ben kısa tuttum daha anlaşıbailir olması için aynı bu şekil analizi facebooktanda yapın ve müşteriye teslim edin işte bu kadar pratik isteyen bişey her yapışınızda yeni bir şey öğreneceğiniz bir terim.
Peki monitoring in faydaları nelerdir diye soracak olursanız;
- OPTİMAL PERFORMANS:Hani şu üstte bahsettiğim Alert Warning Critical İnfo varya iste onun meyvesidir sistemdeki yavaşlamarı giderir sorunları çözer.
- KİTLENİZİ VE PERFORMANSINIZI ÖĞRENME:Kitlenizi öğrenmek bi rsonraki konumda bahsetceğim reklam verme konusunda size aşırı yardımcı olucaktır.Performans öğrenmede iş verenin işine yarayacak bir faydadır
EVET DEVRELERİM VE KOMUTANLARIM MONİTORİNG OLAYI BUNDAN İBARET KAFANIZA BİŞEY TAKILIRSA YORUMA YAZIN HIZLI BİR ŞEKİLDE DÖNÜŞ SAĞLARIM BAŞARILAR KOLAY GELSİN.
İNTERNET REKLAMCILIĞI:
Nedir bu internet reklamcılığı sosyal medyanın ve internet aleminin hızlı artamsıyla birlikte internet reklamcılığı(INTERNET MARKETİNG) da artmaya başladı size bu konu başlığı altında ne mi anlatacğım
reklam verme yerleri,reklam çeşitleri,nasıl uygun reklam verileceğini anlatacağım
Reklam yerlerinden başlayalım;
- FACEBOOK BUSSİNES MANAGER
- GOOGLE ADSENSE
- TWİTTER VS.