Spor yapmaya başlicam nasıl beslenmeliyim

yumurta, tavuk bonfile, süzme yoğurt, süt, bal, muz, basmati pirinç, dondurulmuş türk somonu, yulaf, arada kırmızı et, ceviz badem. Sebzeleri falan saymazsak böyle bir diyet baya kurtarır seni
günlük olarak full protein odaklı mı beslenmem lazım yoksa sağlıksız yiyecek olarak ekmek makarna gibi diyet için bir zararı olur mu

günlük olarak full protein odaklı mı beslenmem lazım yoksa sağlıksız yiyecek olarak ekmek makarna gibi diyet için bir zararı olur mu
kaliteli karbonhidrat tüketsen daha iyi, makarna için tam buğday makarna yiyebilirsin tatta inanılmaz fark yok hatta ben daha çok seviyorum, ekmekte a101de tam buğday ekmeği var. sağlıksız yiyecekler ben kendim için tüketmiyorum senin bilecğein iş abartmazsan yağlanmazsın ama antrenman performansın hormon dengen vs. etkilenir

kaliteli karbonhidrat tüketsen daha iyi, makarna için tam buğday makarna yiyebilirsin tatta inanılmaz fark yok hatta ben daha çok seviyorum, ekmekte a101de tam buğday ekmeği var. sağlıksız yiyecekler ben kendim için tüketmiyorum senin bilecğein iş abartmazsan yağlanmazsın ama antrenman performansın hormon dengen vs. etkilenir
peki başlangıç olarak sporda ne gibi antremanlar yapmam lazım ve ekstra olarak protein tozu kreatin vb kullanmama gerek var mı

peki başlangıç olarak sporda ne gibi antremanlar yapmam lazım ve ekstra olarak protein tozu kreatin vb kullanmama gerek var mı
supplementlere hiç girme çok gereksiz olur, antrenman için salonundaki makineleri bilmeden yorum yapmam yanlış olur yazıldığın salondaki hocalar yardım eder

yüksek proteinli yiyecekler neler bildiğin varsa önere bilirmisin tabi bütçeye uygun olarak
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

onlara hazırım zaten böyle düzgün bir vücut olana kadar düzenli antreman yaparım
hocam senin için en iyisi protein tozu + haşlanmış derisiz tavuk göğüs tercih + piriç pilavı yağsız daha iyi olur

tozu günde max 45 gram al böbrekleri yorarsın yoksa

hocam senin için en iyisi protein tozu + haşlanmış derisiz tavuk göğüs tercih + piriç pilavı yağsız daha iyi olur

anladım hocam protein için tavuk şart galiba haftada kaç gün tavuk yemeliyiz peki fazlası zarar oluştur mu

anladım hocam protein için tavuk şart galiba haftada kaç gün tavuk yemeliyiz peki fazlası zarar oluştur mu
hocam kendine göre ayarla onu, senin günlük kilo alman için gereken kalori hesabı belli alman gereken protein belli günlük besin değerlerini kontrol edip yemek yiyeceksin illaha tavuk diye bir şey yok et de yersen pırasada önemli olan gün içinde o proteini alabilmek

hocam kendine göre ayarla onu, senin günlük kilo alman için gereken kalori hesabı belli alman gereken protein belli günlük besin değerlerini kontrol edip yemek yiyeceksin illaha tavuk diye bir şey yok et de yersen pırasada önemli olan gün içinde o proteini alabilmek
anladım hocam sağolun

zayıf adam neden yağsız pirinç pilavı yiyor neden protein tozu kullanıyor ne alaka böbrekle, neden haşlanmış derisiz tavuk? ben şişmanım yağ yakacam mı diyor adam saçmalamışsın

anladım hocam sağolun
dinleme bunu eskidende tüm cevapları chatgptye yazdırıyordu zırvalıyor

zayıf adam neden yağsız pirinç pilavı yiyor neden protein tozu kullanıyor ne alaka böbrekle, neden haşlanmış derisiz tavuk? ben şişmanım yağ yakacam mı diyor adam saçmalamışsın

dinleme bunu eskidende tüm cevapları chatgptye yazdırıyordu zırvalıyor
Bu konulardan o kadar uzaksın ki bu yorumunu gören sporcu tayfa sana o kadar gülünç gözle bakıyor ki, sana açıklayım sende öğrenmiş ol kilo almaya ihtiyacı var ama alacağı kilonun sağlıklı olması gerekli sırf kilo almak için cips yağlı şeyler yerse yağ oranı artar ve spor için olumsuz olur bu vücut sulu durur kaslar net gözükmez balon gibi olursun kısaca, bu yüzden kilo alırken bile yağsız ve kaliteli almalı protein konusuna gelirsek o tozlar böbrekte işleniyor canım kardeşim su olmadan nasıl işleyeceksin onu anlat bana bakayım bi sana burada böbreğin çalışma mantığını mı anlatayım hiç bi biyoloji dersi dinlemedin hahaha,

dediklerime inanmazsan chatgpt de sordum,

• Protein tozunu (ve genel olarak fazla protein) vücut parçalayınca üre, amonyak gibi atık maddeler oluşur.
  • Bu atıklar böbrekler aracılığıyla idrarla atılır.
  • Yeterince su içmezsen bu atık maddeler idrarda yoğunlaşır ve böbreklerin işini zorlaştırır.
Eğer protein tozu kullanıyorsan, bol su içmek zorundasın.
Genel kural: Her 20-30 gram protein için ekstra 1-2 bardak su içmen önerilir.
Günlük toplam su tüketimin en az 2-2,5 litre (spor yapıyorsan daha fazla) olmalı.

protein tozu kullanmalı şu sebepten eğer günlük kilosunun gereği kadar protein almaz ise kasları gereğinden az gelişir bu da süreci uzatır sürekli günlük gereken protein limitini yemeklerden alamayabilir sürekli yüksek proteinli ürünler yemek maliyetli olabilir bu yüzden direkt protein tozunu almasını önerdim ayrıca bu bilgileri chatgptden almıyorum spor geçmişim var merak etme arkadaşım.

Son düzenleme:
Bu konulardan o kadar uzaksın ki bu yorumunu gören sporcu tayfa sana o kadar gülünç gözle bakıyor ki, sana açıklayım sende öğrenmiş ol kilo almaya ihtiyacı var ama alacağı kilonun sağlıklı olması gerekli sırf kilo almak için cips yağlı şeyler yerse yağ oranı artar ve spor için olumsuz olur bu vücut sulu durur kaslar net gözükmez balon gibi olursun kısaca, bu yüzden kilo alırken bile yağsız ve kaliteli almalı protein konusuna gelirsek o tozlar böbrekte işleniyor canım kardeşim su olmadan nasıl işleyeceksin onu anlat bana bakayım bi sana burada böbreğin çalışma mantığını mı anlatayım hiç bi biyoloji dersi dinlemedin hahaha,

dediklerime inanmazsan chatgpt abine de sordum,

• Protein tozunu (ve genel olarak fazla protein) vücut parçalayınca üre, amonyak gibi atık maddeler oluşur.
  • Bu atıklar böbrekler aracılığıyla idrarla atılır.
  • Yeterince su içmezsen bu atık maddeler idrarda yoğunlaşır ve böbreklerin işini zorlaştırır.
Eğer protein tozu kullanıyorsan, bol su içmek zorundasın.
Genel kural: Her 20-30 gram protein için ekstra 1-2 bardak su içmen önerilir.
Günlük toplam su tüketimin en az 2-2,5 litre (spor yapıyorsan daha fazla) olmalı.

protein tozu kullanmalı şu sebepten eğer günlük kilosunun gereği kadar protein almaz ise kasları gereğinden az gelişir bu da süreci uzatır sürekli günlük gereken protein limitini yemeklerden alamayabilir sürekli yüksek proteinli ürünler yemek maliyetli olabilir bu yüzden direkt protein tozunu almasını önerdim ayrıca bu bilgileri chatgptden almıyorum spor geçmişim var merak etme zargana arkadaşım.
engelledim seni, yine yapay zekaya yazdırmışsın baştaki paragrafıda, ben cips yesin mi dedim ahraz? adama pilavı yağsız yap tavuğu haşla demişsin adam zaten zayıfım diyor. Sağlıklı yağların vücut ve hormonlar için öneminden haberin var mı? Sen cips yeme mi demişsin? Pilavı yağsız yap demişsin ahraz. yapay zekaya yazdırdığın için kendin bile bilmiyorsun ne yazdığını, yeni başlayan biri protein hedefini ossurarak bile tamamlar merak etme, hiçbir şeyden haberin yok. protein tozuna özel durum değil su içme durumu, zaten su çok içmek gerekiyor, amonyak üre falan zaten insan vücudunun TEMEL ATIK MADDELERİ. ahraz dostum sen ne biyolojiden ne vücut geliştirmeden anlamazsın,

Geri