Bu konulardan o kadar uzaksın ki bu yorumunu gören sporcu tayfa sana o kadar gülünç gözle bakıyor ki, sana açıklayım sende öğrenmiş ol kilo almaya ihtiyacı var ama alacağı kilonun sağlıklı olması gerekli sırf kilo almak için cips yağlı şeyler yerse yağ oranı artar ve spor için olumsuz olur bu vücut sulu durur kaslar net gözükmez balon gibi olursun kısaca, bu yüzden kilo alırken bile yağsız ve kaliteli almalı protein konusuna gelirsek o tozlar böbrekte işleniyor canım kardeşim su olmadan nasıl işleyeceksin onu anlat bana bakayım bi sana burada böbreğin çalışma mantığını mı anlatayım hiç bi biyoloji dersi dinlemedin hahaha,
dediklerime inanmazsan chatgpt abine de sordum,
- Protein tozunu (ve genel olarak fazla protein) vücut parçalayınca üre, amonyak gibi atık maddeler oluşur.
- Bu atıklar böbrekler aracılığıyla idrarla atılır.
- Yeterince su içmezsen bu atık maddeler idrarda yoğunlaşır ve böbreklerin işini zorlaştırır.
Eğer protein tozu kullanıyorsan,
bol su içmek zorundasın.
Genel kural: Her 20-30 gram protein için ekstra 1-2 bardak su içmen önerilir.
Günlük toplam su tüketimin en az 2-2,5 litre (spor yapıyorsan daha fazla) olmalı.
protein tozu kullanmalı şu sebepten eğer günlük kilosunun gereği kadar protein almaz ise kasları gereğinden az gelişir bu da süreci uzatır sürekli günlük gereken protein limitini yemeklerden alamayabilir sürekli yüksek proteinli ürünler yemek maliyetli olabilir bu yüzden direkt protein tozunu almasını önerdim ayrıca bu bilgileri chatgptden almıyorum spor geçmişim var merak etme zargana arkadaşım.