hocam kaslara hasar vermek iyi midir? bazı aletlerde çok zorlanıyorum bir tanesi var ağırlık takmadan son sette baya zorlanıyorum bazıları var dinlenmeden bile 20kg yapar bitiririm normal mi? attığınız programda birsürü şeyler varda inanın hiçbirini bilmiyorum gittiğimde bazı hareketleri yapıyorum ama adlarını bilmiyorum attığınız programda çok fazla alet var büyük ihtimal hepsi yoktur bizim salonda. aletlerin adlarını nasıl kolayca öğrenebilirim? birde bunları full body mi yapayım ilk zamanlarda omuz günü gibi yapmamam gerek sanırım full body karışık oluyor diye biliyorum teşekkürler yardımınız için
Evet kaslara hasar vermek iyidir ama daha sonrasında yeterli protein alınmalıdır. Evet bütün hareketlerde ağırlık aynı olucak diye bir şey yok alt göğüs makinesinde ben 20 basarken sırtta 80 basıyorum bu normal bişey. Attığım programdaki aletleri ve harektleri spor salonundaki orda gelişmiş birine sorarsan sana doğru formuda öğretir hareketide öğretir.attığım programda sıralı şekilde hangi gün hangi bölgeleri çalışman gerektiği yazıyor
Pazartesi : göğüs - arka kol
Salı : omuz - ön kol
Çarşamba : sırt - bacak
Perşembe : göğüs - arka kol
Cuma : omuz - ön kol
Cumartesi : sırt - bacak
Antrenman yaparken telefon oynamanı önermem dikkat dağınıklığı yapar ve bir hareketi yaparken yaptığın bölgeye odaklan mesela örnek veriyim shoulder press yapıyorsun omuzuna odaklanman lazım omuz kaslarını hissetmen lazım. Sadece odaklan. Umarım açıklaycı olmuştur başka sorun olursa sorabilirsin pek aktif olamıyorum ama aktif olunca cevaplarım