Neler Yeni

Sporun İlk Günü Korkusu

Arda Fisher

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Mustafa Arda BALIKÇI
Dostlar selam önceden konu açmıştım ve 1 ekim itibariyle kilo verme sürecim başladı 4. Günüm bugün iyi gidiyor normalde günde 3000/4000 kalori alan biri olarak 1500 un altına düşürdüm ekmek,asitli içecek,meyve suları,aburcubur paketli gıda gibi temel şeyleri hayatımdan çıkardım sadece 4 günde kendimi daha sağlıklı daha enerjik hissediyorum daha iyisi hayatımi düzene sokuyorum odamı temizlemeye bile acizken artık yapıyorum kendi kişisel bakımımı geliştiriyorum 2.6 kilo verdim bu 4 günde ancak altını çizerim hiç spor/egzersiz yapmadan sadece diyet yarında artık spora yazılacağım ama çok çekiniyorum utanıyorum kilolu veya önceden kilosu olanlar bilir şort giymek korkutucu çünkü yağ deposu bacaklar ortaya çıkıyor ama sporda şort giymek istiyorum oraya giderken şortla gitmek utanç verici gibi geliyor aklıma başka bir şey giyip orda değiştirmek geldi ama oda utanç verici geliyor günde 1 saat yapmayı düşünüyorum şimdilik chat gptden basit bir program yapmasını istedim çünkü orda hocalara sormaya çekiniyorum beni hor görürler diye yada o kadar insan içinde banamı yardım etsinler? Diyorum kendime chat gptnin verdiği programa baktığımda kardiyo dışındaki kas antrenmaninda yapmamı söylediği hiçbir hareketi bilmiyorum nasıl yapılır kaç kilo yapmak lazım kaç tekrar hiç bilmiyorum ve yine hocaya sormaktan korkuyorum benim yaşadığımı yaşayan varmıdır nasıl atlattınız öneriniz nedir yardımcı ve destek olursanız çok sevinirim.🙏🏽

RONALDINHO

80+ Silver
utanıyor musun doktora hastayken gitmeye? spora giderken utanıyorsun neden? bir şeyleri değiştiriyor orada herkes.

Arda Fisher

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Mustafa Arda BALIKÇI
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
utanıyor musun doktora hastayken gitmeye? spora giderken utanıyorsun neden? bir şeyleri değiştiriyor orada herkes.
Hocam dalga geçerler yada hic umurlarina takmazlar diye düşünüyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Harun Berke Gürek
Instagram
www.instagram.com/harunberkegurek
Steam
https://steamcommunity.com/id/berkegbi/
Twitter
berkegbi
Discord
berkegbi
Aga hep böyle bi önyargı olur. Oradakiler de anasının karnından kaslı şekilde çıkmadılar. Hepsi senin gibi düşündü belki de başlarken. Zaten salondaki insanlar dışarıdan sert gözükebilirler fakat yumuşak yürekli olan insanlar. Diyaloğa girmekten çekinme. Sor, danış. Eğer orada bir hoca varsa iletişime geç, düzgün sağlıklı bir program hazırla kendine.

Arda Fisher

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
288
İsim
Mustafa Arda BALIKÇI
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aga hep böyle bi önyargı olur. Oradakiler de anasının karnından kaslı şekilde çıkmadılar. Hepsi senin gibi düşündü belki de başlarken. Zaten salondaki insanlar dışarıdan sert gözükebilirler fakat yumuşak yürekli olan insanlar. Diyaloğa girmekten çekinme. Sor, danış. Eğer orada bir hoca varsa iletişime geç, düzgün sağlıklı bir program hazırla kendine.
Hocam günlük 1500 kalorinin altında almak iyi midir?? Yoksa daha da düşmem gerekirmi ve dediğiniz gibi kendimi zorlayacagim konuşmaktan değilde alacağım cevaplardan korkuyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
49
İsim
Harun Berke Gürek
Instagram
www.instagram.com/harunberkegurek
Steam
https://steamcommunity.com/id/berkegbi/
Twitter
berkegbi
Discord
berkegbi
Hocam günlük 1500 kalorinin altında almak iyi midir?? Yoksa daha da düşmem gerekirmi ve dediğiniz gibi kendimi zorlayacagim konuşmaktan değilde alacağım cevaplardan korkuyorum
Beklediğin gibi bir tepkiyle karşılanmazsın rahat ol, bugün sporda bir şey sormaya çekinirsen yarın bir gün hayatını nasıl devam ettireceksin? Bu kadar çelimsiz güçsüz olma. Kalori için ise burada sana bir şey demem hata olur. Daha deneyimli daha iyi anlayan birine danışmanı öneririm. Kafana göre bir diyet yapma bence. Bu süreçte kimseyi de kafana takma, kimsenin dediğine de takılma. Hayatında birkaç kez göreceğin insan için kendini strese sokmana değmez.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
emre bekar
Selam hocam öncelikle yağ oranını ölçmeye ne dersin yağ oranını ölçtükten sonra yağ oranı boyun ve kilon, hareket durumuna göre alman gereken kaloriyi hesaplayıp doğal yağ karb protein alman gerektiği miktar kadar alabilirsin 110 kilodan 76 77 lere kadar inip bu süreci 2 sene içerisine yayıp güzel bir fizik yapan birisi olarak başlangıçta yaptığım hataları söylüyorum ki yapma 1. fazla kardiyo yapma ve kardiyoların koşmak amacıyla olmasın belirli bir hız eğim de sabit nabız tutunmadan yap 2.ağırlık çalış ağırlık çalmışmaya kesinlikle önem göster 3.su iç 4.hipertrofiye yönelik kas çalış 5. en önemlilerinden birisi bolca protein ye kilonun 2 katı kadar olabilir mesela karbı kısıcaksan kesinlikle protein ye çünkü karb doğal yağ tarzı şeylerden kısıp az kalori alıcaksan olan kas kütlen de azalıcak ama yağ da gidicek skinny fat olucaksın ve kesinlikle görüntü senin hoşuna gitmiyecek o yüzden düzenli bir şekil de uzun süreye yayıcak bir şekil de bu süreci sürdür çünkü bu kiloyu birden almadın birden de vermek saçmalık aklın da takılan bir şey olursa bana yaz beslenme programın antreman programın hepsin de yardımcı olurum sağlıcakla kalman dileğiyle

Mert

80+ Silver
Özgüven kazanman gerek. Ayrıca kimse kimsenin umrunda değil, bunun da farkına varmak lazım. Takılma, yapacağını yap, geç.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,563
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Orada her yaştan her çeşit insan var kimse seni yadirgamaz merak etme git temiz sporunu yap çık bu arada 1 saatte bitecek bir program sana yaramaz 1 saat az gelir

Top Bottom