Vallahi bilemedim. Benim kuzenim 13 yıllık profesyonel pt. Onla da çalıştığım oldu zaman zaman oradan biliyorum.Aletleri tanı derken gösterdi nasıl yapılması gerektiğini 1 hafta alış dedi. Sonra program yapacak şu gün kol şu gün göğüs falan.
Her makinenin agirlik orani farklidir. Yeni baslayan biri hiçbir makinede o kadar fazla kol agirligi calismamali bir yerde hata var. Bacakta misal hangi alette calisiyosun? Örneğin ben leg extensionda 210 la calisirken leg presste 150 yapabiliyorum. Yani alete göre agirlik değişirGöğüs çalışırken 20KG
Bacak çalışırken 20KG
Omuz çalışırken 15KG
Kol çalışırken 25-30KG.
Bugün ilk günümdü. Yukarda belirttiğim ağırlıklarla çalıştım. Hoca ilk hafta aletleri tanı dedi. Ağırlıkları kendine göre ayarla dedi. Boyum 183 kilom 85.
Bu ağırlıklar nasıldır?
Kol dediğim bu arada bir makine var oturuyorsun karşında ağırlık sen onu yukardan çekiyorsun. Adını bilmiyorum. Bir de karşında ağırlık yine pturuyorsun ama bacaklar karşıya bakıyor. Göğsün de bir yere sabit şekilde kendine çekiyorsun. Bu ikisini 25-30'da yapıyorum.
Kol dediğim bu arada bir makine var oturuyorsun karşında ağırlık sen onu yukardan çekiyorsun. Adını bilmiyorum. Bir de karşında ağırlık yine pturuyorsun ama bacaklar karşıya bakıyor. Göğsün de bir yere sabit şekilde kendine çekiyorsun. Bu ikisini 25-30'da yapıyorum.
Üsttekinde göğsün önünde bir cisim var ve hem alttan kendine çekebiliyorsun hem yandan. Alttaki evet dediginiz gibi. Ben yanlış biliyormuşum kusura bakmayın. Teşekkürler yardım için.Alıntıyı görüntüle
Row Cable mı diyorsun?
Bu kol değil sırt hareketidir.
Alıntıyı görüntüle
Lat Pulldown?
Sanırım bu ikisini yapmışsın? İkiside sırt içindir.
Alıntıyı görüntüle
Lat pulldown hareketini diyorsun doğru anladıysam bu hareket sırt hareketidir ve 25 kg gayet az bir ağırlık.
Giriş seviyesi bir ağırlık normal yani.Üsttekinde göğsün önünde bir cisim var ve hem alttan kendine çekebiliyorsun hem yandan. Alttaki evet dediginiz gibi. Ben yanlış biliyormuşum kusura bakmayın. Teşekkürler yardım için.
Mesaj otomatik birleştirildi:
İlk gün için 25 az mı hocam?