Neler Yeni

Sporun ilk gününde bu agırlıklar iyi mi?

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Aletleri tanı derken gösterdi nasıl yapılması gerektiğini 1 hafta alış dedi. Sonra program yapacak şu gün kol şu gün göğüs falan.
Vallahi bilemedim. Benim kuzenim 13 yıllık profesyonel pt. Onla da çalıştığım oldu zaman zaman oradan biliyorum.

Bu 1 haftayı olabildiğince vucudunu dinleyerek geçir. AA ben bunu kaldırıyorum diyip ağırlıkları yükseltme. Kaldırabildiğini kaldır yeter. Programın oluşturulduğunda zaten her şey oldukça zorlaşacak. İlk zamanlar kolay gelebilir ama bu seni demotive etmesin. Ne yapıyorum ya ben burada deme kendi kendine. Heleki ilk defa ağırlık çalışıyorum diyorsan yavaş yavaş gelişeceksin. He birde ısınmadan hareketlere girişme :) 10-15 dk vucut kardiyo seni ısıtacaktır.

Umarım umduğun gibi sakatlık yaşamadan istediğin forma ulaşırsın.

Etobaba

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
849
İsim
Ertuğrul
Her hareke
Göğüs çalışırken 20KG

Bacak çalışırken 20KG

Omuz çalışırken 15KG

Kol çalışırken 25-30KG.

Bugün ilk günümdü. Yukarda belirttiğim ağırlıklarla çalıştım. Hoca ilk hafta aletleri tanı dedi. Ağırlıkları kendine göre ayarla dedi. Boyum 183 kilom 85.
Bu ağırlıklar nasıldır?
Her makinenin agirlik orani farklidir. Yeni baslayan biri hiçbir makinede o kadar fazla kol agirligi calismamali bir yerde hata var. Bacakta misal hangi alette calisiyosun? Örneğin ben leg extensionda 210 la calisirken leg presste 150 yapabiliyorum. Yani alete göre agirlik değişir

baid

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,393
İsim
berk
Kol dediğim bu arada bir makine var oturuyorsun karşında ağırlık sen onu yukardan çekiyorsun. Adını bilmiyorum. Bir de karşında ağırlık yine pturuyorsun ama bacaklar karşıya bakıyor. Göğsün de bir yere sabit şekilde kendine çekiyorsun. Bu ikisini 25-30'da yapıyorum.
Seated Cable Row

Row Cable mı diyorsun?
Bu kol değil sırt hareketidir.

Wide-grip lat pull-down exercise guide and videos | Weight Training Guide

Lat Pulldown?
Sanırım bu ikisini yapmışsın? İkiside sırt içindir.

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Kol dediğim bu arada bir makine var oturuyorsun karşında ağırlık sen onu yukardan çekiyorsun. Adını bilmiyorum. Bir de karşında ağırlık yine pturuyorsun ama bacaklar karşıya bakıyor. Göğsün de bir yere sabit şekilde kendine çekiyorsun. Bu ikisini 25-30'da yapıyorum.
1655148591812.png

Lat pulldown hareketini diyorsun doğru anladıysam bu hareket sırt hareketidir ve 25 kg gayet az bir ağırlık.

BabaVoss7

80+ Silver
Bi hafta tanı demiş zaten büyük ihtimalle bi hafta felç olucaksın ndkxksk. Bende bu hafta başlıcam ikinci defa yıllar sonra çok göz korkutuyor dkxkkd

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Kaan Keskin
Alıntıyı görüntüle
Row Cable mı diyorsun?
Bu kol değil sırt hareketidir.

Alıntıyı görüntüle
Lat Pulldown?
Sanırım bu ikisini yapmışsın? İkiside sırt içindir.
Üsttekinde göğsün önünde bir cisim var ve hem alttan kendine çekebiliyorsun hem yandan. Alttaki evet dediginiz gibi. Ben yanlış biliyormuşum kusura bakmayın. Teşekkürler yardım için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk gün için 25 az mı hocam?
Alıntıyı görüntüle

Lat pulldown hareketini diyorsun doğru anladıysam bu hareket sırt hareketidir ve 25 kg gayet az bir ağırlık.

• Beğen
Reaksiyonlar: baid

FatihCevik

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Üsttekinde göğsün önünde bir cisim var ve hem alttan kendine çekebiliyorsun hem yandan. Alttaki evet dediginiz gibi. Ben yanlış biliyormuşum kusura bakmayın. Teşekkürler yardım için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İlk gün için 25 az mı hocam?
Giriş seviyesi bir ağırlık normal yani.

Top Bottom