Body antrenman programı nasıl?

Xte13

80+
Reaksiyon skoru
8
Merhaba. Ben 2022 gibi body Building ile tanıştım tabii o zamanlar bir gittim bir gitmedim yani çok verimsizdi ona rağmen güzel kilo aldım ve az da olsa gözle görülür şekilde geliştim sonra uzun bir ara verdim ve şimdi son 2 aydır falan iyi bir tempoyla başladım. İlk 1,5 ay falan full body yaptım 1 gün gittim 1 gün gitmedim o şekilde hareket formlarını ve kasları hissetmemi geliştirdim. Ardından spor salonundaki hocaya danışarak split programa geçtim son 2 haftadır falan onu yapıyorum. Göğüs-arka kol, sırt-biceps, omuz-bacak olarak 3 gün üst üste sonra 1 gün ara veriyorum ve ardından aynen devam. Yani 4 günde bir çalışıyorum o bölgeleri. Üniversitedeyim, KYK'da kalıyorum o yüzden beslenmem çok yetersiz. Olduğu kadar çok kasmıyorum. Ayrıca ilk hafta hocayla yaptım hareketleri ve ağırlıkları falan not aldım, yavaş yavaş ağırlıklar artıyor ancak bir kas için belki bazen 6-7 hareket yaptırdı hoca bana (supersetleri ayrı sayarsak). Yani her kas için o kadar çok hareket yaptırmadı tabii ama mesela göğüste yaptırdı ve abartı oldu sanki ya da ben bilmiyorum. Sorum şu acaba bu program ağır mı yoksa iyi midir, daha iyi daha verimli yapabileceğim bir öneriniz var mıdır tecrübeli forum sakinleri?

İtiş kaslarını kendi aralarında çekişleri kendi aralarında çalışman güzel. Omuz da ayrı bir günde çok önemli bir kas grubu olduğu için önce omuzla başlamanı öneririm. Büyük kas grupları için 3 hareket yeter diye düşünüyorum. Göğüs için 1 tane üst göğüs yaparsın bi tane bench veya makinada press yaparsın birde fly yaparsın yeter. Haftalık 2 kez çalıştırıyorsun zaten tek antrenmanda 30 set çalışmanın mantığı yok. Triceps 1 tane uzun baş egzersiz yaparsın 1 tane de push down felan yaparsın lateral ve medial bas için aynı şekilde sırtta öyle. Latlar ı izöle çalıştırarak 4 hareket te yapılabilir istersen ama kanatlar-orta sırt ve üst sırt için toplam 3 hareket yeter. Biceps 1 tane herhangi curl hareketi bir de hammer curl felan atarsınız tamamdır bu is Programınız güzel ama set sayınız biraz fazla sanki.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,881
Üyeler
175,121
Son üye
kayra44
Geri