SSD aldım hızı çok yavaş

gorkem06

80+
Reaksiyon skoru
1
merhaba arkadaşlar.
öncelikle foruma şimdi üye oldum şimdiden tesekkür ederim cevaplar için
dün eski bilgisayarıma ssd aldım format atıp win 10 kurdum 64 bit 120 gb aldım okuma yazma 450mbs yazıyor üzerinde pek anlamıyorum bilgisayardan youtubeden izleyerek yapıyorum bu işleri
pc nin açılışı hdd göre hızlandı ama oyun indirdigimde yada dosya indirdigimde klasörden klasöre birsey atarken hızı inanılmaz düşüyor 10mbs yi gecmiyor keza oyun yüklerkende aynı hdd varken 1 dakikada kurulan oyun şuan 5dakika oldu aşırı kasıyor lütfen yardımcı olun dedigim gibi pc hakkında bir şey bilmiyorum pek teknik olarak parcalar şu sekilde olması lazım
fx 4100 işlemci
GA-78LMT-S2P anakart
gt 630 2 gb ekran
8 gb ram ram'ı dün aldım ssd ile
şu sekilde program sonuc verdi ben anlayamadım tam anlamını

Ekler

• WhatsApp Image 2020-12-25 at 09.34.51.jpeg
    WhatsApp Image 2020-12-25 at 09.34.51.jpeg
    162.6 KB · Hit: 196
ssd nin markası ne?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arka planda bir şey çalışıyor ise kapat

merhaba arkadaşlar.
dün eski bilgisayarıma ssd aldım format atıp win 10 kurdum 64 bit 120 gb aldım okuma yazma 450mbs yazıyor üzerinde pek anlamıyorum bilgisayardan youtubeden izleyerek yapıyorum bu işleri
PC nin açılışı HDD göre hızlandı ama oyun indirdigimde yada dosya indirdigimde klasörden klasöre birsey atarken hızı inanılmaz düşüyor 10mbs yi gecmiyor keza oyun yüklerkende aynı HDD varken 1 dakikada kurulan oyun şuan 5dakika oldu aşırı kasıyor lütfen yardımcı olun dedigim gibi PC hakkında bir şey bilmiyorum pek teknik olarak parcalar şu sekilde olması lazım
fx 4100 işlemci
GA-78LMT-S2P anakart
gt 630 2 gb ekran
Anakartın SATA II olduğu için SSD'den tam verim alamazsın. SATA II'ye göre hızları normal zaten.

merhaba arkadaşlar.
PC nin açılışı HDD göre hızlandı ama oyun indirdigimde yada dosya indirdigimde klasörden klasöre birsey atarken hızı inanılmaz düşüyor 10mbs yi gecmiyor keza oyun yüklerkende aynı HDD varken 1 dakikada kurulan oyun şuan 5dakika oldu aşırı kasıyor lütfen yardımcı olun dedigim gibi PC hakkında bir şey bilmiyorum pek teknik olarak parcalar şu sekilde olması lazım
fx 4100 işlemci
GA-78LMT-S2P anakart
gt 630 2 gb ekran
Anakartınızda SATA 3 olduğuna emin misin?
Yada sata 3 portuna mı taktınız.
Ben anakarta baktım ancak sitesinde sata 3gb/s diyor büyük ihtimalle sata 2 anakart. Ancak emin değilim.
:(

SSD'nin marka modeli nedir?

Alpin SSD120 Hard Disk SSD 2.5" 120GB 550MB-530MB/s Solid State Drive​

daha yeni format atım pc bom boş arkada calısan yk

Anakartın SATA II olduğu için SSD'den tam verim alamazsın. SATA II'ye göre hızları normal zaten.
hocam hdd 55 mbs de yapıyor daha kötü oldu ama oyun bile kuramıyorum inanılmaz yavaşladı

hocam hdd 55 mbs de yapıyor daha kötü oldu ama oyun bile kuramıyorum inanılmaz yavaşladı

güncel hocam dedigim gibi hdd 55mbs civarı işlem görüyor ssd 10mbs iniyor dosya aktarım ve program oyun kurulumunda

Son düzenleme:

Alpin SSD120 Hard Disk SSD 2.5" 120GB 550MB-530MB/s Solid State Drive​

daha yeni format atım PC bom boş arkada calısan yk

hocam HDD 55 mbs de yapıyor daha kötü oldu ama oyun bile kuramıyorum inanılmaz yavaşladı

hocam HDD 55 mbs de yapıyor daha kötü oldu ama oyun bile kuramıyorum inanılmaz yavaşladı

güncel hocam dedigim gibi HDD 55mbs civarı işlem görüyor ssd 10mbs iniyor dosya aktarım ve program oyun kurulumunda
Bilgim yok.
@keremcnsz24

baska yardımcı olabilecek varmı

peki hocam sagolasın

konuyu güncel tutamıyorum
Sağ üstte yükselt tuşu var. Ona basın.

CrystalDiskMark ile test et.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler