Neler Yeni

SSD almak sorunumu çözer mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Deniz Aşurecioğlu
Merhaba oldukça berbat bir harddiskim var. WD Green 1 TB 5400 kullanıyorum. Okuma yazma hızı 50-60mb arası gidip geliyor. Ve HDD’yi ofisimizdeki taşınabilir bir harddiskin içinden çıkarttım. Sistemim oyunlarda iyi performans veriyor. Fakat açık dünya oyunlarda bazen oyun 1-2 saniye takılıyor. MSI Afterburner ile bu anları kontrol ettiğimde. Ekran kartımda ya da işlemcimde bir zorlanma olmadığını fark ettim. Sorun sanırım harddiskimde. Windows 10 kullanıyorum. Çok uzattım farkındayım ama vasat bir harddisk oyunlarda donma takılma yapar mı? Yani SSD alarak açık dünya oyunlardaki donma-takılmadan kurtulup keyifli bir bilgisayar deneyimi yaşayabilir miyim?

Sistem:
Asus Strix 570 4 GB
i5 6. Nesil
8 GB Ram
WD Green 1 TB 5400 RPM

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
Evet SSD alirsan büyük ihtimal düzelir bu arada ram de bazen böyle şeyler yapabiliyor ikisinide almanı öneririm

Nicksiz

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,162
İsim
Musa
Merhaba oldukça berbat bir harddiskim var. WD Green 1 TB 5400 kullanıyorum. Okuma yazma hızı 50-60mb arası gidip geliyor. Ve HDD’yi ofisimizdeki taşınabilir bir harddiskin içinden çıkarttım. Sistemim oyunlarda iyi performans veriyor. Fakat açık dünya oyunlarda bazen oyun 1-2 saniye takılıyor. MSI Afterburner ile bu anları kontrol ettiğimde. Ekran kartımda ya da işlemcimde bir zorlanma olmadığını fark ettim. Sorun sanırım harddiskimde. Windows 10 kullanıyorum. Çok uzattım farkındayım ama vasat bir harddisk oyunlarda donma takılma yapar mı? Yani SSD alarak açık dünya oyunlardaki donma-takılmadan kurtulup keyifli bir bilgisayar deneyimi yaşayabilir miyim?

Sistem:
Asus Strix 570 4 GB
i5 6. Nesil
8 GB Ram
WD Green 1 TB 5400 RPM
Değiştirmekten zarar gelmez. Ama dediğin gibi HDD kaynaklı olabilir sorunun.

yufuscuk

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,399
İsim
YUSUF BAĞRIYANIK
Evet wd modellerinde oyunda takılma olduğunu biliyorum eğer bir ssd alırsan daha iyi olur bence

Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Deniz Aşurecioğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Evet SSD alirsan büyük ihtimal düzelir bu arada ram de bazen böyle şeyler yapabiliyor ikisinide almanı öneririm
Kullandığım RAM oyundayken boş miktarı bile oluyor. CS:GO Lol tarzı oyunlar falan da oynuyodum onlarda fps drop yaşamıyorum ama açık dünya bir oyuna geçince FPS drop yaşanmaya başlıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet wd modellerinde oyunda takılma olduğunu biliyorum eğer bir ssd alırsan daha iyi olur bence
WD Blue ve WD Red nispeten iyi bence. Asıl sorun benim kullandığım WD Green harddisklerin güvenlik kameraları için üretilmiş olmaları sanırım :D

Fireman37

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
633
İsim
Kadir Tuna Karasu
Kullandığım RAM oyundayken boş miktarı bile oluyor. CS:GO Lol tarzı oyunlar falan da oynuyodum onlarda fps drop yaşamıyorum ama açık dünya bir oyuna geçince FPS drop yaşanmaya başlıyor.
İşte SSD de olabilir ramde bence ikisinide yükselt ikisinide oyuna etkisi var

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16

Sistem:
Asus Strix 570 4 GB
i5 6. Nesil
8 GB Ram
WD Green 1 TB 5400 RPM
Açık dünya oyunlarındaki anlık takılmalar ram kaynaklı olabilir. 8gb yetersiz kalıyor. Eski laptopuma yaşadığım sorundu. Daha sonra 8gb daha ram aldım ve bütün sorun çözüldü.

Top Bottom