SSD de Dram Ne İşe Yarar ?

『MR』GHOST

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
331
Bu Ssd lerdeki dram olayı nedir normalde bu modeli alacaktım ama dram olmadığı için dram li bi model alamamı tavsiye etti 2TB dram li 6000tl civarı nasıl bi Ssd önerebilirsiniz yoksa benim seçtiğim bu Ssd yeterli olur mu

Bilgisayardaki ram mantığıyla aynı ssd içinde ram var verinin Bir kısmını üstünde tuttuğu için daha hızlı olur ama çok büyük bir fark olmaz fiyatını gözeterek alınır

Bu Ssd lerdeki dram olayı nedir normalde bu modeli alacaktım ama dram olmadığı için dram li bi model alamamı tavsiye etti 2TB dram li 6000tl civarı nasıl bi Ssd önerebilirsiniz yoksa benim seçtiğim bu Ssd yeterli olur mu

Oyun içinse gerek yok, fark oluşturacak bir durum da yok. Dram okumadan çok yazmada işe yarıyor, yüksek hacimde yazma işlemi yapmıyorsan ekstra para vermenin lüzumu yok.

Oyun içinse gerek yok, fark oluşturacak bir durum da yok. Dram okumadan çok yazmada işe yarıyor, yüksek hacimde yazma işlemi yapmıyorsan ekstra para vermenin lüzumu yok.
Analdım hocam peki bende extra 1tb 5000mhz e 3200mhz bi m2ssd daha var Windows u yeni Ssd ye kursam daha hızlı açılır sistem değil mi ?

Dram olması ömrünü artırır. Ayrıca boyutu büyük dosyaları aktarırkan dramsiz modeller vaad ettiği değerleri veremez 300-500 mb/s civarlarına düşerler. Dramli modeller ısınsa bile vaat ettiği değerlerde çalışır daima

Bilgisayardaki ram mantığıyla aynı ssd içinde ram var verinin Bir kısmını üstünde tuttuğu için daha hızlı olur ama çok büyük bir fark olmaz fiyatını gözeterek alınır
Birde yeni kontrolcülü değilse eğer dram aşırı ısındığı için ömrü kısalıyor eski kontrolcülü dramli almaktansa dramsiz teknolojisi ile açığı kapatan modelleri almak daha mantıklı hem fazla ısınmadığı için ömürleri uzun oluyor hemde dram farkını hissettirmiyorlar

Arkadaşın dediği gibi.
Dram önbellek neredeyse tüm ssd'lerde var. Ama önbellek boyutu farkı var.
Ürettiği ssd de Dram olmadığını iddia eden firma da atıp tutuyordur.

Misal olarak 500gb farklı markaların sata ssdleri mevcut.
Bu belleklere 400gb renderlenmiş video kopyalanıyor diyelim.

Mesela.
Samsung 250gb veri yazdıktan sonra hızı 500 mb civarından 120mb saniyeye düşecektir

Kingston 200gb veri yazdıktan sonra hızı 500 den 100 mb civarına düşecektir.

Adata 150gb veri yazdıktan sonra 500 den 80mb civarına düşecektir.

SSDler durmadan maksimum hızda veri yazmaz - okumaz. Önbelleği yettiği kadar hızını koruyabilir.

Dram olması ömrünü artırır. Ayrıca boyutu büyük dosyaları aktarırkan dramsiz modeller vaad ettiği değerleri veremez 300-500 mb/s civarlarına düşerler. Dramli modeller ısınsa bile vaat ettiği değerlerde çalışır daima
Her dram ömrü arttırmıyor yeni nesil kontrolcü varsa alınır yoksa eski nesil kontrolcüler çok ısındığı için dramsiz ramlerden daha kısa ömürlü oluyor g3 Plus mesela eski nesil kontrolcülü dramli m2 lerden katkat daha iyi hem çok ısınmıyor hemde aradaki farkı teknolojisi ile kapatıyor eski nesil kontrolcülü çok m2 den kat kat iyi

Her dram ömrü arttırmıyor yeni nesil kontrolcü varsa alınır yoksa eski nesil kontrolcüler çok ısındığı için dramsiz ramlerden daha kısa ömürlü oluyor g3 Plus mesela eski nesil kontrolcülü dramli m2 lerden katkat daha iyi hem çok ısınmıyor hemde aradaki farkı teknolojisi ile kapatıyor eski nesil kontrolcülü çok m2 den kat kat iyi
Aradaki farkı vahiyle kapatamayacağına göre ben halen mantıksız buluyorum dramsiz modelleri. Normal kullanıcı için fark etmez fakat büyük boyutlu dosyaları kopyalarken aşırı fark ediyor. Şahsen kendi sistemimde 4 tane ssd var hiçbirinde de dram yok mh wildsı(yaklaşık 140gb) bir ssdden diğerine kopyalarken hızı yaklaşık 3500 mb/s'den 350 civarına düşüyor. 1 saati buluyor nerdeyse. O yüzden eski dahi olsa dramli model öneririm

Oyun içinse pek gerekli değil. Windows kurulacaksa iyi olur.

Ben Windows için James Donkey kullanıyorum; 6 yıldır sorunsuz çalışıyor ve hız konusunda eksiklik hissetmedim açıkçası. Bu arada sadece örnek vermek için söyledim, gidip o markadan almayın zaten.

Aradaki farkı vahiyle kapatamayacağına göre ben halen mantıksız buluyorum dramsiz modelleri. Normal kullanıcı için fark etmez fakat büyük boyutlu dosyaları kopyalarken aşırı fark ediyor. Şahsen kendi sistemimde 4 tane ssd var hiçbirinde de dram yok mh wildsı(yaklaşık 140gb) bir ssdden diğerine kopyalarken hızı yaklaşık 3500 mb/s'den 350 civarına düşüyor. 1 saati buluyor nerdeyse. O yüzden eski dahi olsa dramli model öneririm
Eğer anakartınızda m2 soğutucu varsa olabilir ama eski nesil kontrolcülü dram li modelleri almak hala mantıksız aşırı ısınıyorlar ve hali hazırda 3K lara yeni nesil kontrolcülü m2 bulmak mümkün

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,162,614
Üyeler
184,654
Son üye
sedat771
Geri