Arkadaşlar dün 970 evo pluss ssd ye okuma yazma testi yaptım. Değerler yarı yarıya düşük (Sağlık %100 çıktı), asus b650m pluss wifi anakartta kullanıyorum. Yapmam gereken bir ayar var mı? Yoksa direk garantiye mi göndereyim?
Şöyle bişey buldum, BIOS'ta PCI-e Link Mode Auto seçili durumdadır 3.0 yapılması gerekir.
Asus tuf gaming b650m plus anakartımda bendeki ayarlar bu şekilde 970 evo pluss için M.2_1 Link Mode Gen3 seçmem mi gerekli?
sorunu bir açıdan buldum. resimdeki gibi anakartım pce 4.0x4 desteklemesine rağmen pce3.0x2 olarak kullanıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim?Alıntıyı görüntüle
3.0 de olsa 4 de olsa hızı düşürmez yani düşürür de 3.0 da zaten 3 4k hız alman gerekir.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
benim 4tb'lık corsair de hızı düşük vermişti ilk taktığımda 2-3 geçti kendi kendine düzeldi belki o esnda kapat açta güncelleme yapmış olabilir. 1- 2 gü nbekle düzelmez ise gönderebilirsin m2'yi. Bu arada m2 belli bir yüzde dolduktan sonra yavaşlar deniyor. benimki hiç çok aşırı dolu olmadı ama o konuya da bi bak istersen.