Yardım ssd disk sağlığı çok düşük görünüyor

zeynhard

80+
Reaksiyon skoru
65
ssd adata su650 model 240gb 3 senedir kullanıyorum format atarken sorun çıkartıyordu sağlığı %28 görünüyor bu normal mi

Ekler

• ss.PNG
    ss.PNG
    63 KB · Hit: 249
Formatta nasıl sorun yaşatıyor? Normalde garanti ömrünün 5-10 katı ömrü olur. 16TB veri yazılmış görünüyor şu ana kadar.

Formatta nasıl sorun yaşatıyor? Normalde garanti ömrünün 5-10 katı ömrü olur. Çok veri yazdınız mı? Aşağı yukarı kaç kez doldurup boşaltmışsınızdır?
yazılan veri vs zaten ssde var format atarken de biçimlendir diyorum 20mb yer siliyor 229gb/75.00 görünüyor bu işlemi yaptıktan sonra windowsa girince de mavi ekran veriyor sürekli

Yazma ömrü kendi sayfasında 140TB görünüyor. Daha 16TB veri yazılmış. Çok erken. Hatalar da alıyorsanız SSD hasarlı olabilir. Değiştirmenizde fayda var. Gidici çünkü. Önemli bilginiz varsa ziyan olur.

yazılan veri vs zaten ssde var format atarken de biçimlendir diyorum 20mb yer siliyor 229gb/75.00 görünüyor bu işlemi yaptıktan sonra windowsa girince de mavi ekran veriyor sürekli
Kafasını yere koymak üzere. İçinden önemli dosyalarını çıkarmalısın.

3 yıl oluyor Lexar 256 gb ssd kullanıyom sağlığı 98% ve ilk günkü gibi performanslı. Sadece windows kurmuşum ssd'ye.
Oyun ve programları Hdd ye kuruyorum.

Seninde böyle yapmanı öneririm. ssd garanti ömründen 4 kat uzun kullanırsın

Garantisi devam ediyorsa garantiye gönderin öncelikle.

Yazma ömrü kendi sayfasında 140TB görünüyor. Daha 16TB veri yazılmış. Çok erken. Hatalar da alıyorsanız SSD hasarlı olabilir. Değiştirmenizde fayda var. Gidici çünkü. Önemli bilginiz varsa ziyan olur.
önemli bilgileri depoladım peki bu programın yanlış göstermiş olabilmesi falan olabilir mi virüsten ve ya başka birşeyden falan

önemli bilgileri depoladım peki bu programın yanlış göstermiş olabilmesi falan olabilir mi virüsten ve ya başka birşeyden falan
Program açılıyorsa virüs yoktur programda. Olsa bile açılıp çalışmasında sorun yok programın. Emin olmak adına farklı programlarla da bir bakın.

650lerde de vardı önceden zaten bu sorun, zamanında popülerken almayın diyorduk
hazır sistemin içinde kitlediler zamanında .d
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu m2 ssdyi alıyorum o zaman düzgün birşeyse
anakart b450m a-pro max msi

Geri