SSD İçin Anakart soğutucusu mu SSD soğutucusu mu

Wilot

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
180
Merhaba, m2 ssd için anakart üzerindeki soğutucuyu kullanmak mı daha mantıklı yoksa SSD üzerindeki soğtucuyu mu? Anakart üzerinde soğutucusuz bir m2 slotu olmadığı için birinden vazgeçmek zorundayım. Tasarım açısından anakart üzerindekini kullanmak istiyorum ama ssd üzerindekini sökersem garanti durumunu vs etkiler mi ve hangisi daha iyi performans verir?
Anakart Aorus Elite B850 ICE WIFI7
SSD Samsung 990 Pro 2TB Heatsink

Merhaba, m2 ssd için anakart üzerindeki soğutucuyu kullanmak mı daha mantıklı yoksa SSD üzerindeki soğtucuyu mu? Anakart üzerinde soğutucusuz bir m2 slotu olmadığı için birinden vazgeçmek zorundayım. Tasarım açısından anakart üzerindekini kullanmak istiyorum ama ssd üzerindekini sökersem garanti durumunu vs etkiler mi ve hangisi daha iyi performans verir?
Anakart Aorus Elite B850 ICE WIFI7
SSD Samsung 990 Pro 2TB Heatsink
Samsung'un sitesinde garanti dışı kalabileceği belirtilmiş.

Ekler

• 1000009728.webp
    1000009728.webp
    87.7 KB · Hit: 16
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Anakart üzerindeki daha iyi soğutacaktır. Ssd üzerindeki minnacık.

Peki anakart üzerindeki soğtucu mu daha iyi etki eder kendi soğutucusu mu? Ssd zaten kolay kolay arzalanan bir şey değil garanti ihtiyacım olacağını sanmadığım için göze de alabilirim
Anakartın kendi soğutucusu daha iyi soğutur ama pek performans farkı olacağını sanmıyorum. Birkaç video ve foruma baktığımda soğutucuyu sökmek göründüğünden daha zorlu olacağını düşünüyorum. Sökerken SSD elinizde kalabilir.

Ekler

• 1000009734.webp
    1000009734.webp
    39.8 KB · Hit: 16
Son düzenleme:
Anakartın kendi soğutucusu daha iyi soğutur ama pek performans farkı olacağını sanmıyorum. Birkaç video ve foruma baktığımda soğutucuyu sökmek göründüğünden daha zorlu olacağını düşünüyorum. Sökerken SSD elinizde kalabilir.
Eve geçince bi denerim çok zorlanacağımı düşünmüyorum o kadar

Geri